Най-добрите съдомиялни машини

Мислите ли да оборудвате кухнята си с нови уреди или искате да подновите само тези, които имат нужда от смяна? И в двата случая е важно да не забравите да си купите добра съдомиялна машина. И не заради друго, а заради това, че значително ще улесни задачите за миене на съдове и прибори, и също така ще имате повече време за други по-приятни дейности.

Фактът, че можете да приключите със всичките съдове само за няколко минути е другото предимство, което този уред допринася във всяка модерна кухня. 

Разбира се, за да сте доволни е важно да изберете подходящата машина и ние ще се постараем да ви помогнем. Приготвили сме необходимата информация и списък с най-препоръчваните съдомиялни машини на пазара.

Какво представлява съдомиялната машина?

Днес има много видове съдомиялни машини. По време на вашето търсене ще видите вградени или полу-вградени модели, но много често срещани са стандартите съдомиялни машини. Може би не сте неясно с различните видове, затова искахме да ви обясним точно какво представлява стандартна съдомиялна машина, която е типът продукт, който в много случаи е най-подходящ за нуждите на потребителите.

Просто казано, стандартната съдомиялна машина е оборудване, което можете да инсталирате почти навсякъде в дома си. Всъщност, за да функционира, ще трябва само да бъде свързан към водопровод, изход за вода и електрически контакт. Следователно автономната съдомиялна машина може да се счита за невградена съдомиялна машина, тоест самостоятелна миялна машина. В момента може да се каже, че е най-продаваният тип тъй като е практичен, още повече, че горната му част може перфектно да служи като плот. Също така, ако искате да инвестирате в продукт, който спокойно да вземете със себе си когато се местите, покупката на стандартна съдомиялна машина ще е най-добрият избор, който можете да направите.

Коя е най-добрата съдомиялна машина?

След като ви дадем най-подходящата информация, от която се нуждаете, за да се можете да престъпите към покупка, е време да ви помогнем малко повече. Следователно, това, което ще направим, е да ви информираме за най-добрите съдомиялни машини на пазара, според мненията на потребителите и експертите. Така че, сред тези може би ще намерите тази, която ви е необходима:

1. Съдомиялна за вграждане Bosch SMV50E60EU

Съдомиялна за вграждане Bosch SMV50E60EU
Съдомиялна за вграждане Bosch SMV50E60EU
Към Офертата

Съдомиялна за вграждане Bosch SMV50E60EU е първата машина, която ще ви представим, тя има честта да бъде произведена от една от най-добрите компании в сектора на домакински уреди.

Освен това трябва да се отбележи, че тя включва двигател за екологично действие, отложено програмиране за 3 – 6 – 9 часа, програма за контрол на солта и изплакването, пет различни програми за измиване и регулируема горна кошница.

За всичко това трябва да добавим мощност от 2400 W, с тегло 55 килограма и размери 59.8 x 55 x 81.5 сантиметра. В програмата на потребителите извършващ стандарт е 9.5 литра вода, включително технология GlassProtec за поддържане на яркостта на стъклото и има енергийна ефективност тип А ++ .

2. Съдомиялна за полувграждане Beko DSN26420X

Beko DSN26420X
Beko DSN26420X
Към Офертата

Втората позиция в тази класация е заета от друга съдомиялна машина, която е представена с LCD дисплей, шест различни програми за измиване и енергийна ефективност тип А ++ .

Също така, трябва да се има предвид, че нивото на шума е 46 dB, което я прави много тиха. Широка е 60 сантиметра и е изработена от неръждаема стомана. Много е лесна за използване, горната тава има три различни височини и се счита, че предлага доста за цената която има.

3. Съдомиялна Arielli ADW12-7617E

Съдомиялна Arielli ADW12-7617E
Съдомиялна Arielli ADW12-7617E
Към Офертата

Третата позиция на тази класация на най-добрите съдомиялни машини е заета от този модел, който е произведен от фирма с признат престиж на пазара на домакински уреди. Този фактор и конкурентната и цена я правят наистина интересно устройство.

Този “потенциал” обаче също се влияе от серия от признаци за идентичност, които я определят като консумация от 14 литра вода на цикъл на измиване, която включва 6 програми и чиято енергийна ефективност е от тип А ++. Тя е с капацитет за 12 комплекта и е оборудвана с анти-изтичаща система Aquasafe.

Тя тежи 39,5 кг и има размери 85 х 60 х 60 сантиметра.

4. Съдомиялна машина Indesit DSFE1B10

Съдомиялна Indesit DSFE1B10
Съдомиялна Indesit DSFE1B10
Към Офертата

Миялна машина Indesit е голям успех, тъй като тази фирма има голям международен престиж. Ето защо, тези които изберат този модел ще направят интересна инвестиция.

Машината е с клас на енергийна ефективност от тип А+++, оборудвана е с 6 програми и включва система против преливане.

Разбира се, не трябва да забравяме и капацитета й за 10 сервиза или прибори за хранене, теглото и е 39,5 кг и размерите и са 82 х 45 х 59 см.

5. Съдомиялна машина HANSA ZWM536WH

Съдомиялна HANSA ZWM536WH
Съдомиялна HANSA ZWM536WH
Към Офертата

Тази позиция на нашия списък с най-добрите модели съдомиялни машини е заета от HANSA ZWM536WH.

Капацитетът и е за 6 комплекта за храненеенергийната и ефективност е от тип А +, има мощност 1380 W и е от независим тип. Също така, не трябва да забравяме и нейната функция Aquastop, нейните шест различни програми (интензивно, еко, кристално, бързо и 90 минути) и дори модерния и елегантен дизайн в бяло.

Всички тези технически спецификации я правят интересен модел. Но други признаци на идентичност, като ниското ниво на шум или функционален и прост панел, също допринесоха за това.

С тегло приблизително 22 килограма и размери (В/Ш/Д): 43.8 х 55 х 50 сантиметра.

6. Стандартна съдомиялна Hotpoint HFP 4O22 WG X

Съдомиялна Hotpoint HFP 4O22 WG X
Съдомиялна Hotpoint HFP 4O22 WG X
Към Офертата

Въпреки, че съдомиялните съществуват от дълго време, това не пречи на марките непрекъснато да въвеждат иновации, за да представят продуктите си все по-близо до нуждите на потребителите. Най-малкото, което можем да кажем, е, че съдомиялната машина Hotpoint HFP 4O22 WG X не е изключение от правилото, тъй като е революционно оборудване. Благодарение на своя двигател от последно поколение, той ще се нуждае само от 9 литра вода на цикъл, което я поставя директно като една от най-икономичните съдомиялни машини от своето поколение. Също така е и изключително елегантно оборудване, което ще се съчетае перфектно с всеки интериор.

7. Съдомиялна Bosch SMS46GI05E

Съдомиялна Bosch SMS46GI05E
Съдомиялна Bosch SMS46GI05E
Към Офертата

За да затворим този списък, ще ви представим най-продаваната съдомиялна машина за момента в Емаг. Тя има капацитет за 12 комплекта, енергийната и ефективност е от тип А++ , включва четири различни програми и нивото на шума е ниско, защото има 44 dB.

Също така, можем да подчертаем, че външният и вид е от неръждаема стомана и има ширина от 60 сантиметра.

Защо да купупите съдомиялна машина?

Избирайки да закупите съдомиялна машина, ще имате възможността да се възползвате от много предимства, за които ще говорим по-долу.

На днешно време тези кухненски уреди са доста ценени, това до голяма степен се обяснява с факта, че те са изключително ефективни и в същото време са много лесни за използване. Всъщност, за да можете да се насладите на безупречни резултати, няма да са ви необходими повече от тридесет секунди. Мога да ви уверя, че съдомиялната машина все още е един от най-простите уреди за използване.

Съдомиялната машина също е призната за възможността за спестяване на пари. На пръв поглед цената й може да изглежда сравнително висока, но по-долу ще поговорим за това и ще видите, че всъщност е доста просто решение. В същото време имате повече свободно време и по-малко физически усилия, свързани с миенето на съдове на ръка.

Какви са предимствата на съдомиялната машина?

Съдомиялната машина е единствен по рода си голям уред, който никога няма да съжалявате за закупуването му заради огромните ползи, които ще имате от него. По-долу искахме да ви запознаем с трите основни предимства, които предлага всяка качествена съдомиялна машина.

Пестете време с ефективна съдомиялна машина

Не можете да си представите, колко повече свободно време ще имате. Всъщност вече няма да се налага да отделяте дълго време от ежедневието си за почистване на съдовете, тъй като новото ви устройство ще се грижи за това вместо вас.

Ще имате възможност всяка седмица да спестите няколко часа от времето си, което ще ви позволи да правите много други неща, които са ви много по-интересни. И няма съмнение, че след като свикнете с този комфорт, ще се чудите как сте се справяли преди, за да отделяте толкова много време на толкова дълга и повтаряща се задача.

Спестявайте пари

Както казахме по-рано, много потребители не смеят да инвестират пари в съдомиялна машина поради цената, която може да е доста висока. Това обаче не трябва да се счита като разход, а по-скоро като чудесна възможност за пестене на пари.

Наистина, с миенето на ръка се изразходва почти три пъти повече вода, от колкото използва една съдомиялна машина. Ако умножете обема вода изразходван ежедневно за миене на чиниите през цялата година, резултатът може да ви остави без думи.

Запазете сервизите си като нови за дълго

миене на чинии

Когато миете съдовете си на ръка вие използвате всякакъв вид гъби и продукти за миене на съдове, които при натискането могат да повредят вашите чинии. Всъщност, използването на грубата страна на гъбата ще доведе до много драскотини по вашите чаши или чинии, докато меката страна за съжаление има способността да задържа особено ефективно микроби и други бактерии, които ще се разпространяват по съдовете.

В случай, че използвате съдомиялна машина няма да имате такива проблеми. Всъщност, миенето се извършва с дюзи, които могат да бъдат няколко на брой и които в комбинация с почистващ препарат ще се погрижат за премахване на мръсотията, без да е необходимо да търкате върху съдовете. Така в края на цикъла ще намерите чиниите, приборите или чашите си толкова елегантни и искрящи също както в деня, когато сте ги купили.

Интересна информация за съдомиялната машина

Вижте малко информация за уреда, който искате да купите, хубаво е да знаете някои интересни факти за него:

  • Счита се, че произходът на този домашен уред за миене на съдове е изобретение, представено през 1886 г. от младата Джозефина Кокрейн, внучката на изобретателя на парахода (Джон Фитч). Тази жена е била богата и никога не е трябвало да се занимава с миенето на чиниите, но я е създала, за да попречи на хората да развалят китайския порцелан, който имала у дома.
  • През 70-те години, използването на съдомиялната машина е станала популярно по света, в баровете, в ресторантите и в домовете.
  • Работният й механизъм е много прост: той разпръсква вода върху чинии, чаши и други кухненски прибори.
  • По принцип има три вида съдомиялни машиниинтегрирани, които са перфектно вградени с останалата част от мебелите; независими, могат да бъдат монтирани във всяко кухненско пространство по желание; и частично интегрирани. Това са онези, които се характеризират с това, че само контролния панел е видим, тоест изглежда перфектно.
Как да изберете съдомиялна машина?

Как да изберете правилната миялна машина?

Едно нещо е сигурно, че изборът на правилната съдомиялна машина не е нещо, което може да направите на случаен принцип. Наистина е препоръчително да вземете предвид някои много важни фактори, за които ще ви дадем повече информация по-долу. Във всеки случай имайте предвид, че по-специално в тази категория не са възможни компромиси. Следващата ви миялна машина трябва абсолютно да отговаря на всички ваши изисквания. Само ако сте изключително безкомпромисни, ще изберете модел, който ще оправдае всичките ви очаквания.

Идеалният капацитет

капацитет на съдомиялната машина

На първо място, за да бъде напълно подходяща избраната от вас съдомиялна машина, ще трябва да има капацитет, който да отговаря на вашите нужди. Този капацитет се изразява в прибори за хранене, съответстващи на чиния, чаша, вилица, нож и малка лъжица. Средно настоящите съдомиялни машини предлагат капацитет между 10 и 12 комплекта. Както можете да видите по-горе, някои модели могат да достигнат дори до 14 комплекта.

Във всеки случай трябва да имате предвид, че моделът, предлагащ най-голям капацитет, не е непременно моделът, който ще ви удовлетвори най-много. Този капацитет наистина трябва да отговаря на вашия ритъм на живот. Няма да е правилно да стартирате цикъл на миене, когато вашата съдомиялна машина е наполовина празна, което води до излишно изразходване на вода и електричество. Трябва да опитате предварително да прецените вашите нужди, за да разберете какъв точно капацитет се нуждаете.

Техническите характеристики на добра съдомиялна машина

Техническите характеристики са един от най-важните критерии за избор на съдомиялна машина. Те не само ще окажат пряко влияние върху качеството на резултатите, които ще получите, но и върху вашите разходи за вода и електричество.

Консумацията се измерва в литри и в kWh. Това може да ви изглежда сравнително сложно за разбиране, въпреки това, най-лесният метод да получите представа за това е да погледнете в енергийния клас.

Както при избора на фризер или хладилник, енергийният клас е изразен с букви, които са последвани от символа “+”. Колкото по-близо е буквата до А, толкова по-добър енергийният клас е. Освен това, колкото повече са символите „+“ след А, толкова по-икономичен е модела. Накратко, не забравяйте да обърнете внимание на този енергиен клас, който ще ви позволи да поддържате абсолютен контрол върху разходите си.

Заключение

Сега, след като имате необходимата информация и аспектите, на които трябва да обърнете внимание за да купите най-добрата съдомиялна машина за вашата кухня. Не забравяйте, че този уред, заедно с пералната машина и добрата микровълнова печка, ще бъдат тези, от които най-много се възползвате и използвате най-много.