Най-добрите перфоратори

Доста често при изпълнението на безброй работни задачи имаме нужда от помощта на добър перфоратор. Това е инструмент, на който функцията му във всички размери и модели отговаря за тази цел като цяло, но е важно да се познава работа и възможностите му. Да се знаят подробности като типовете, които съществуват, за да се използват най-добре, в зависимост от работата, която ще изпълняват по дълго време.

Кой е най-добрия перфоратор в България?

Ако решите да купите перфоратор е много важно да вземете предвид кои са най-евтините модели на пазара, отстъпките, които ви предлагат в онлайн магазините, и прекрасните оферти, които можете да намерите на пазара и по този начин да закупите този, който отговаря на вашите изисквания. Така ще имате най-добрия опит при използването му.

Перфоратор BOSCH GBH 2400

Перфоратор BOSCH GBH 2400
Перфоратор BOSCH GBH 2400
Към Офертата

Този перфоратор, Bosch GBH2400 е с мощност 720 W и е с напрежение 230 V. Това оборудване има системата SDS, която ви позволява лесно да сменяте шилото,секача или свредлото, без да използвате друг инструмент, което ще ви спести време, когато вършите работата си. Има тегло от 2,7 кг, което го прави доста лек в сравнение с други машини, които са по-тежки и трудни за използване. Той е идеален за майстор, дом, градина, гараж!

Той е оборудван с дръжка, направена с SoftGrip (мек антивибрационен материал), която има за цел да направи работата ви по-удобна.

Това е перфоратор, който ще ви позволи да постигнете добри резултати в задачите в които трябва да ползвате длето. Има механизъм, който ви позволява да променяте посоката на въртене от дясно на ляво без много усилия. Безстепенна промяна на оборотите.
Външният вид на машината е доста силен, заедно с предпазен съединител, която гарантира ефективността на работата и издръжливостта на перфоратора Bosch GBH2400. Честотата на ударите му са от 0-3960 /мин, прави отвори в метал макс. 13 мм, в дърво -30мм, в бетон от 4-24мм и с боркорона до 68 мм.

Ако търсите инструмент с адекватен размер и със сила да изпълнявате задачите, които трябва да направите, това ще бъде подходящия за вас, не се колебайте да го потърсите в някой от онлайн магазините, където ще намерите оферти, невероятни отстъпки и изгодни цени. Оптимално съотношение цена-качество!

Перфоратор Makita HR2470

Перфоратор Makita HR2470
Перфоратор Makita HR2470
Към Офертата

Това е един от най изявените марки перфоратор на пазара, въпреки че има доста лек дизайн, тъй като тежи само 2,9 кг, има мощност 780 вата, работи с 240 волта и безстепенно регулиране на оборотите от 0-1200 об/мин. Честотата на ударите е 0-4600/мин. Високата честота и 40 те позиции на длетото са гаранция за високата ефективност на перфоратора.

Освен това можете да изпълнявате работа в 3 различни режима, като ударни, въртеливи и два едновременно, тоест ударни и въртеливи. Тази машина е толкова ефективна, че в дърво успява да пробие 32 мм,
в цимент 26 мм и в стомана 13 мм. Той има системата SDS, която ви позволява да сменяте длетата, шилата или свределите без много усилия, без допълнителен инструмент, и с много добри резултати.

Въпреки че не е на първо място, HR 2470 е един от най-добрите перфоратори на пазара. Предлага ви много предимства, без да се налага да използвате няколко инструмента за крайния резултат. Някои продавачи предлагат този перфоратор окомплектован с обикновен патронник с ключе и размер до 16 мм за да се ползва и с цилиндрични свредла за дърво, метал и пластмаса.
Не се колебайте да го купите, ще направите добра инвестиция и ще спестите много пари, като вършите сами необходимата работа.

Перфоратор Einhell TC-RH 800 E

Перфоратор Einhell TC-RH 800 E
Перфоратор Einhell TC-RH 800 E
Към Офертата

Перфоратор (ударно-пробивна машина) с 4 функции, Einhell TH-RH 800 E заема трета позиция, той е съставен с мотор със мощност 800 вата, което ще ви даде сила на удара от 2.5J (джаула).

Този прекрасен инструмент има възможност за смяна на свредлата и длетата без много усилия и без използване на друг инструмент, тъй като има SDS плюс технология.

Този перфоратор има тегло 4,9 кг и ви предлага възможността да бъдете много прецизни и без никакъв удар, не е нужно да се притеснявате от извиване, тъй като имате втора дръжка за опора, за да не се случи това.

Всички тези функции правят това оборудване едно от най-добрите и осигуряват най-невероятните резултати в работата, която трябва да свършите. Така че закупуването му ще бъде добра инвестиция,
тъй като ще ви улесни да изпълнявате много задачи в собствения си дом, и всъщност без да харчите повече пари.

Ако свредела или шилото на чука стигне до по як материал за не затегне, той има съединител, който се задейства автоматично, за да се гарантира безопасността му и да се направи чукът по-издръжлив.

Професионален Перфоратор Dewalt SDS-Plus D25133K

Перфоратор  SDS-Plus D25133K
Dewalt SDS-Plus D25133K
Към Офертата

Перфоратор Dewalt SDS-Plus D25133K е с мощност 790 вата и се захранва с помощта на електрическата мрежа 220/230 волта и е с тегло 2,5 кг. Освен това има възможност да регулира скоростта, с която работи, като взема предвид материала, който се обработва и работата която трябва да се извърши. Дизайнът му също така позволява да бъде по-лесен и удобен за използване и в същото време гарантира вашата безопасност. Неговият двигател ще ви позволи да изпълнявате задачите по-бързо.

Това е много лек перфоратор, който има допълнителна дръжка с противоплъзгащо покритие, която ще ви позволи да имате по-добро боравене с нея и в същото време използването и ще бъде по-безопасно.

Ергономичният му дизайн позволява да се правят промени в скоростта на въртене без никакви проблеми. Той също така има система за сигурност, предпазваща от претоварване перфораторът. Той има системата SDS, която ви позволява да сменяте шила,длета и свредла без допълнителен инструмент.

Този перфоратор ще бъде добра инвестиция, за която без съмнение няма да съжалявате, тъй като ще ви позволи да извършвате различните задачи, които ще вършие без много усилия и ще имате добри и професионални резултати.

Този призводител също така предлага свредла, накрайници или длета.

Перфоратор Steinhaus PRO-RH1500+

Перфоратор Steinhaus PRO-RH1500+
Перфоратор Steinhaus PRO-RH1500+
Към Офертата

Перфоратор Steinhaus PRO-RH1500+ е с мощност от 1500 вата, разряд 5.5J и тегло 5.6 кг. Дизайнът му позволява извършената работа да бъде по-лесна за изпълнение. Също така, за разлика от други модели, той използва система за измерване, наречена Metric.

Ефективността на работата, извършена с този чук-чук, е по-голяма и дава 4250 удара в минута, което прави работното време по-малко.
С него можете да удряте и пробивате върху всяка повърхност, която можете да си представите.

Оборудвана е и със системата SDS Plus, която ви позволява да сменяте шилото,секача или свредела, без да използвате други инструменти, което прави работата ви по-лесна и по-удобна. Прави отвори в метал 13мм, в дърво 40мм, в бетон 32мм .

В коплекта има влкючени плоско длето, патронник и три бургии 8/10/12 с дължина 150 мм, освен това има кабел с дължина 3 метра, за да можете лесно да се движите, когато вършите работата, и кутия къде да го съхранявате, за да можете да го транспортирате до всяко място, което искате.

Така че той е подходящ за всякакъв вид работа, който можете да си представите, така че би било подходящо да закупите перфоратор Steinhaus PRO-RH1500+, тъй като ще бъде много добра инвестиция
и ще ви служи дълги години.

Какво е перфоратор?

Перфоратора е машина, която се използва за строително -монтажни работи с различни видове материал, плътност и дебелина, но също така се използва за разрушаване на някои материали, това зависи от размера и мощността на чука на перфоратора, и разбира се целта, за която се използва.

Този инструмент може да се използва както за професионална работа, така за работа в дома, градината или гаража! Ако ще го използвате в дома си, ще се отървете от много допълнителни разходи за работа и няма да се налага да полагате много усилия за извършване на необходимото.

Ръководство за купуване на перфоратор

марка

Когато купувате перфоратор, трябва да имате предвид, че на пазара има много марки, които можете да изберете, но най-важното е, да е с доказано добро качество.

Важно е да имате предвид, че ако дадена марка е известна, обикновено това е заради качеството на предлаганите на обществеността продукти. По същия начин вниманието, което се отделя на клиентите на продукти с признати марки, е по-ефективно, отколкото в други с по-малка популярност.

Също така се препоръчва да знаете, че гаранцията, предоставена от марката на вашето оборудване, трябва да бъде поне 2 години гаранция. Най-добрите марки, в които можете да получите добър перфоратор са Makita, Bosch, Einhell и Steinhaus.

Пневматични, хидравлични или смесени

Трябва да вземете под внимание какъв тип перфоратор ще изберете според работата, която ще вършите и особено за каква повърхност ще го използвате. Това е важно, тъй като неговият дизайн и мощност варират и за да работите правилно, имате нужда от подходящия инструмент.

мощност

Тези ударни машини имат различни възможности и от това зависи работата, която ще вършите, така че трябва да знаете подробностите за перфоратора, който ще закупите.

Без значение какви са вашите изисквания, най-добре е да изберете такъв, който има мощност, която е в съответствие със задачата, която вършите, за това трябва да се информирате, преди да го закупите,
по този начин можете да извършите работа върху типовете повърхности с подходящия инструмент и резултатите винаги ще бъдат изключителни.

Трябва да имате предвид, че колкото по-голяма е мощността, толкова по-висока е скоростта на работа, но и по-голямата консумация на електроенергия.

скорост

Това е важен аспект, когато решите да купите перфоратор, тъй като това ще определи в кои задачи можете да го използвате и в кои не. Ако скоростта е по-висока, работното време, което трябва да използвате, ще бъде по-кратко.

размер

Това е друг аспект, който трябва да имаме предвид, когато сме готови да го купим , тъй като размерът и теглото ще показват колко удобно ще бъде използването му и ако можете да го преместите от едно място на друго, без да имате много проблеми. Затова, когато отивате да купите такъв, помислете за неговите размери. Размерът ще зависи от работата, която ще свършите.

Смяна на работните органи

Най-препоръчителното в този случай е, че смяната на работните органи е възможно най-лесна и бърза. Има много модели чукове, които улесняват тази работа, тъй като те са със система SDS plus без използване на други инструменти. Това би бил най-добрият вариант при закупуване на този тип инструменти.

Работна повърхност

Повърхността (обекта), на която ще се извърши работата, трябва да се проучи, тъй като има чукове, които не могат да се използват в някои материали, притежаването на тези знания ще ви спести много трудности.

аксесоари

Според популярността на предлаганите модели те имат аксесоари, които ще бъдат много полезни при извършване на някакъв вид работа. Сред най-често срещаните аксесоари, предлагани за моделите, са защитните очила, фитили или бормашини, ръкавици, наред с други. Има модели, които се носят в калъф или куфар за перфоратора и аксесоарите.

екстри

Освен че ви дава възможност да пробиете и разрушите различни видове повърхности, в тези времена производителите на това оборудване се стремят да дадат на своите купувачи по-сложни и функционални инструменти: Използвайте ги!

Сред добавените подобрения е LED светлина за улесняване на зрението при изпълнение на работа, както и други инструменти, които позволяват на оборудването да има по-дълъг живот.

Просто трябва да знаете какво искате да купите и какви са вашите изисквания, за да изберете най-добрия перфоратор, който съществува на пазара, и по този начин да постигнете най-добри резултати в работата, която вършите.

Видове перфоратори /къртачи /чукове

Пневматични перфоратори

Това са чукове, които се характеризират с това, че са преносими, работата му се основава на механизъм, който работи със сгъстен въздух. Това работи само като чук за разбиване на материалите на парчета, но не е в състояние да направи дупки в обработените материали.

Той е снабден с дръжка, където има клапан, където въздухът преминава през маркуч, той също има регулатор на въздуха, за да контролира количеството въздух, което ще е необходимо, и маркуч, която се придвижва към компресора, така че да начинът на извършване на работата. Този тип ударни чукове не се препоръчва да се използва върху вертикални повърхности, тъй като е по-трудно да се борави.

Хидравлични перфоратори

Те работят почти като пневматичните перфоратори, разликата е, че работят с хидравлични течности, които се движат с високо налягане. Те имат големи размери и почти винаги трябва да бъдат адаптирани към трактори или багери.

Те се състоят от акумулатор, амортисьори, хидравличен клапан и спирачка, държач за уплътнение и скоби. Обикновено се използва в големи сгради и разрушения.

Смесени чукове

Това се присъединява към предишните 2, хидравлични и пневматични, и работата им обикновено е тази за разрушаване на големи обекти, въпреки че работи само като чук, това ги прави уникални. Въпреки че може да се използва в бетон и камъни, той не може да се използва във всеки вид метал.

Той е много мощен инструмент и е много подходящ за работни места, където се изисква много сила.

Какво трябва да знаете преди да купите перфоратор

Трябва да имате предвид, че не всички перфоратори се използват за всяка работа, която искате да вършите, за това трябва предварително да знаете какъв тип и модел ще ви трябва.


Трябва да знаете размера и мощността на перфоратора който ще купите, за да избегнете неудобства.


Вземете аксесоарите, с които ще трябва да го използвате безопасно, като например предпазни очила, ръкавици, каска, предпазни обувки.

Разберете какъв е начинът да го използвате, прочетете инструкциите за експлоатация така че, когато го притежавате, да се грижите правилно при използването, и така удължете живота на инструмента.

Предимства от закупуването на перфоратор на най-добрата цена

  • Дълготрайност.
  • Качество.
  • Поддръжка от призната марка.
  • Най-добрият вариант да направите подарък.
  • Ще имате добър помощник на ниска цена.
  • Задачите, в които трябва да използвате перфоратор, ще изпълните сам у дома.

Ще получите професионални резултати в работата, която върщите.
За всичко това и още повече, след като разполагате с всички важни подробности за перфоратора, се надяваме, че можете да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди и бюджет, и по този начин да извършите работата, която изисква използването му по подходящ начин.