Най-добрите сокоизстисквачки

Искате да знаете коя сокоизстисквачка да купите? Кои са най-добрите сокоизстисквачки? Каквото и да търсите на тази страница ще разберете повече и ще забравите за съмненията, които сте имали. Можем да кажем, че това е библия на сокоизстисквачки.

Сравнение на най-добрите сокоизстисквачки

Снимка Модел Рейтинг Оферта
сокоизтисквачка Сокоизстисквачка Star-Light PJ-800W Към Офертата
сокоизтисквачка Heinner-XF-1000SS Сокоизстисквачка Heinner-XF-1000SS Към Офертата
сокоизтисквачка Philips Viva Collection HR185580 Сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/80 Към Офертата
Сокоизстисквачка Tefal ZE350B38 Сокоизстисквачка Tefal ZE350B38 Към Офертата

Сокоизстисквачка или блендер екстрактор?

Това е първото нещо, което искам да ви кажа, има много подобни термини и хората са склонни да ги объркат. Ако и вие сте объркани, тогава трябва да знаете, че това е статията, която търсите. Ако сте наясно с разликите, можете да продължите да четете по-долу, където ще отидем направо на въпроса.

Сокоизстисквачката е уред, който служи за отделяне на сок от  плодовете. Докато блендера смесва всички съставки, без да отделя пулпа от сока.

Mного хора са склонни да объркат термина “блендер” с сокоизстисквачка, ако и вие сте така, няма нищо, аз ви каня да прочетете нашето ръководство с най-добрите сокоизтисквачки.

След като ви запознаем с малко повече подробности най-вероятно ще сте наясно с разликите. В тази статия ще говорим предимно за блендери и сокоизстисквачки. Ще ви покажем различните видове, които съществуват, съвети преди да закупите и накрая ще ви дадем нашите препоръки с най-добрите 10 сокоизтисквачки.

Видове сокоизстисквачки и коя да изберете?

Вече е ясно, че искаме сокоизстисквачка, но все още не сме са решили коя.

Оказва се, че има два различни вида сокоизстисквачки. Те се различават основно от начина, по който изпълняват действието си, като отделят сока от пулпа. Това може да ви помогне да направите по-добро решение. Цитруспресата е вид сокоизстисквачка и на нашата страница имаме раздел, посветен изключително на тях. Препоръчваме ви да видите нашия екскурзовод с най-добрите сокоизстисквачки.

 1. Сокоизстисквачките за студено пресоване, наречени също преси за студено пресовани плодове са уреди, който извършват работата си с една или две ролки, които при преобръщане или пресоване на плодове извлича сока от тях.
 2. Центробежна сокоизстисквачка е уред, който извършва своята работа чрез въртене на плодовете с висока скорост за да се отдели сока от пулпа.

Коя е най-добрата сокоизстисквачка за закупуване?

Въпреки че и двете изпълняват една и съща функция, начинът, по който правят това, има голема разлика за крайния резултат. Също така характеристиките на всеки вид са различни.

Следните точки са в полза на студеното пресоване:

 • По-здравословен сок: Когато се извършва извличането на сок при ниска скорост, се избягва окисляването на плодовете. Това увеличава задържането на витамини в сока, произвеждайки по-здравословен плодов сок.
 • По-качествени сокове: Правени са различни тестове и от всички тях може да се види, че в соковете приготвени със сокоизстисквачка за студено пресоване, се поддържа по-хомогенен сок и по този начин може да се заключи, че той е с по-високо качество.
 • Те са по-тихи: По принцип, сокоизстисквачките за студено пресоване имат двигатели с по-ниска мощност от центробежните си съперници. Шумът, който произвеждат е много по-нисък, тук имаме ръководство с най-добрите безшумни сокоизтисквачки.
 • По-лесни за почистване: Често частите на тези за студено пресоване са по-малко и по лесни за почистване, което важна точка за някои пптребители.
 • По-скъпи: Тези сокоизстисквачки имат по-висока технология, следователно това се отразява на крайната цена.
 • По-бавно: По принцип те са по-бавни от центробежните.
 • По-малко модели: Има по-малко избор на сокоизстисквачки за студена преса, защото най-популярните и евтини са центробежните модели.

Изглежда, че сокоизстисквачките за студена преса имат повече точки в тяхна полза, ето  предимствата и недостатъците на центробежните модели:

Студена преса или центробежна сокоизстисквачка?

 • Голямо разнообразие:  След като най-често срещаните можете да избирате от стотици различни модели.
 • По-евтини:  Въпреки че има скъпи модели, като цяло този тип сокоизстиствачки са по-евтини от тези за студена преса.
 • Лесни за използване:  Пригтвянето на сокове с този вид сокоизтисквачки е много просто.
 • По-бързи: Благодарение на центробежното си действие, приготвянето на сокове е много по-бързо, отколкото при другите видове сокоизстисквачи.
 • Някои обработват цели плодове:  Някои сокоизстисквачи за студено пресоване имат доста малки дюзи, докато повечето центробежни сокоизтисквачки могат да обработват големи плодове.
 • По-нездравословен сок:  въртенето с висока скорост и нагряването, което произвеждат води до по-голямо окисление на сока, така че много витамини и ензими се губят.
 • По-шумни: Моторите обикновено са по-големи, така че правят по-голям шум.
 • По-сложно почистване: Имат много части за почистване след всяко използване.

Вече взехте ли решение кой модел е добър за вас? Ако това е така, тогава ще ви дадем някои съвети, които могат да бъдат полезни при  избора на най-добрата сокоизстисквачка  за вашата кухня.

Съвети за закупуване на най-добрата сокоизстисквачка за вашата кухня

Тук представяме някои съвета, които ще бъдат полезни при закупуване на най-добрата сокоизстисквачка за вкусен сок на закуска:

 • Определете Вашите изисквания: Това е съвсем просто, преди да закупите сокоизстисквачка препоръчваме да имате предвид няколко изисквания, а именно: Времето на продължителна употреба, честотата на употреба и видовете продукти, които искате да обработвате.
 • Обърнете внимание на почистването: Приготвянето на сокове е хубаво, но ако още преди да започнем се притесняваме за почистването на сокоизстисквачката, тогава сме взели лошо решение, помислете за времето, което трябва да отделите за да я измиете.
 • Няма перфектно оборудване: Вероятно няма перфектна сокоизстисквачка, но на тази страница сме убедени, че можем да помогнем при избора на най-добрата за вашите нужди. Имаме практически достатъчно модели преглеждани един по един (и всеки ден ние добавяме повече), препоръчваме ви да разгледате моделите и да прочетете индивидуалния анализ, преди да направите покупката си.
 • Внимавайте за гаранцията: При всяка покупка, която правите, винаги трябва да сте наясно с гаранцията, това не трябва да го приемате като маловажен проблем. Ние на нашата страница ви показваме цените и офертите на Emag, защото смятаме, че те са най-сериозната страница с най-доброто потребителско обслужване в България.

1. BOSCH MES4010 Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци 1200W

Сокоизстисквачка BOSCH-MES4010
Сокоизстисквачка BOSCH MES4010
Към Офертата

Започваме списъка си с най-добрата сокоизстисквачка за студено пресоване, която съществува. Това е модела BOSCH MES4010, който със своите 250 W мощност може да изцежда изключително голямо количество сок. Направен е от пластмаса без PBA, което го прави безспорно един от най-добрите.

Демонстрация на BOSCH MES4010

Важно ли е почистването за вас? Това е най-лесната за почистване сокоизстисквачка за студено пресоване. Просто добавете няколко чаши вода и оборудването ви ще бъде напълно чисто.

Един от ключовете на тази сокоизстисквачка е, че тя има доживотна гаранция за двигателя и 5 години за частите. Което означава, че ще я имате до края на живота си.

2. Philips Avance Collection HR1922/20 Най-добро качество

Сокоизстисквачка-Philips-Avance-Collection-HR1922/20
Сокоизстисквачка Philips Avance Collection HR1922/20
Към Офертата

Ако трябваше да изберем една от най-добрите сокоизстисквачки, тогава непременно ще трябва да изберем Philips HR1922/20 бърза сокоизстисквачка.

Това е сокоизтисквачка с технологията FiberBoost и мощност 1200 W качество, което се отличава с останалата част от подобно оборудване. Тя има два различни филтъра, така че можете да изберете с каква текстура искате вашите сокове да бъдат.

Демонстрация на Philips Avance Collection

Друго нещо, което има тази сокоизстисквачка в нейна полза е лекотата на почистване, която Philips са проектирали. Много лесно се разглобява и всички части се измиват лесно без много усилия.

Недостатъкът на Philips HR1922/20 е по отношение на зареждането. Отворът не е много голям, така че някои от плодовете трябва да бъдат нарязани преди обработката.

3. Сокоизстисквачка Philips HR1855/70

Сокоизтисквачка Philips HR1855/70
Сокоизтисквачка Philips HR1855/70
Към Офертата

Philips постави два модела сокоизстисквачки един след друг в нашия списък. В този случай най-добрите сокоизстисквачки.

Модел с мотор 700W мощност и голям отвор, така че да може да поеме почти всеки плод или зеленчук. Новост е, че той има обърнат филтър, който позолява изцеждането до 10% повече сок от подобни сокоизстисквачки.

https://www.youtube.com/watch?v=KYLKgOO2QmY
Демонстрация на Philips HR1855/70

Един недостатък може да бъде големият му размер. За някои купувачи е твърде голям и тежък, така че трябва да имате предвид това, когато го купувате. Почистването не е толкова сложно, колкото на останалите центробежни сокоизстисквачки, но за филтъра ще трябва да отделите малко повече време, отколкото е нормално, за да го почистите напълно.

4. Сокоизстисквачка Gorenje JC 805 E II

Сокоизтисквачка Gorenje JC 805 E II
Сокоизтисквачка Gorenje JC 805 E II
Към Офертата

Ако трябва да говорим за най-добри фирми производители на сокоизтисквачки за студено пресоване, тогава е ред на Gorenje JC 805 E II.

Отлична сокоизстисквачка с повече от приемливо съотношение качество/цена. Тя има мотор от 800W с тиха и висока производителност. Модела позволява миене в съдомиялната машина (лесно почистване) и произвежда сок с най-високо качество.

Недостатък на тази сокоизстисквачка е нейният размер. Отворът не е от най-големите, така че трябва да се уверите, че плодовете са правилно нарязани преди обработката. В допълнение към малкия си размер, друг недостатък на това оборудване е скоростта на обработка, която е доста бавна.

5. Сокоизстисквачка MUHLER MJ-900

Сокоизстисквачка MUHLER MJ-900
Сокоизстисквачка MUHLER MJ-900
Към Офертата

Ако трябва да препоръчаме друга бърза сокоизтисквачка, тогава вероятно би било MUHLER MJ-900, че с всичките си предимства и цена можем да кажем, че тази е една от най-добрите съотношения качество/цена от този вид.

Това е сокоизстисквачка с мощност 1000 W, чаша за сок с размер 450 мл, за да може да обработва цели плодове и отделение за съхранение на отпадък с размер от 1250 мл.

Недостатъкът на тази машина е извличането, много купувачи се оплакват,  че получения отпадък е малко влажен,  така че вероятно не е твърде ефективна. Друг недостатък, както при повечето сокоизтисквачки е  трудността при почистването им.

Въпреки тези два недостатъка, нейната ниската цена я поставя в позицията, която ви я представяме.

6. Сокоизстисквачка Hurom HA I SBE20 200 вата

Сокоизтисквачка Hurom HA I SBE20 200 W
Сокоизтисквачка Hurom HA I SBE20 200W
Към Офертата

Удивително е да разгледаме оценката на Hurom HA I SBE20 и виждаме, че почти всички купувачи са удовлетворени. Трудно ни е да намерим недостатък за тази, която несъмнено е една от най-добрите сокоизстисквачки на пазара.

Hurom HA I SBE20 има мотор от 200 вата мощност, корпус ABS, система против капене и контейнер от 0.5 литра за съхраняване на сока.

Друго предимство на тази сокоизстисквачка в допълнение към цената и е и аксесоарът, който ви позволява да обработвате замразени плодове, за да приготвите сок, без да се налага да размразявате продуктите.

7. Сокоизстисквачка Greenis F-9010

Сокоизстисквачка Greenis F-9010
Сокоизстисквачка Greenis F-9010
Към Офертата

Ако трябва да говорим за тип бавна сокоизстисквачка, тогава трябва да се обърнем към пресоващата сокоизтисквачка Greenis F-9010.

Разполага с мотор от 150 вата, много тиха и ефективна, както е в случая с най-добрите сокоизстисвачки днес, почистването и е съвсем просто.

Един от недостатъците на Greenis F-9010 е нейната малка мощност. Както при повечето сокоизстисквачки от този вид, трябва да нарязвате плодовете и продуктите на малки парченца, за да могат да се обработват ефективно.

Вероятно най-доброто от Greenis F-9010 е нейната цена. За свързаната технология и всички нейни ползи истината е, че цената е истински достъпна.

8. Сокоизстисквачка Philips Avance Collection HR1880/01

Сокоизстисквачка Philips Avance Collection HR1880/01
Сокоизстисквачка Philips Avance Collection HR1880/01
Към Офертата

Марката Philips е известна със своите уреди. Този път представяме най-добрата бавна сокоизстисквачка.

С перфектен  двигател с мощност 200 вата, чиято специална характеристика е супер тихият дизайн. Има два буркана за съхранение (за сокове и пулпове).

Това е наистина отличен вариант, ако решите да закупите сокоизстисквачка за студено пресоване. Единственият недостатък на това оборудване е големият му размер и тегло. Вероятно трябва да осигурите голямо пространство в кухнята си, за да я съхранявате.

9. Сокоизстисквачка Daewoo DSJ70

Сокоизстисквачка Daewoo DSJ70
Сокоизстисквачка Daewoo DSJ70
Към Офертата

Ако искате най-добрия евтина сокоизстисквачка, тогава Daewoo DSJ70 е за вас. Най-хубавото е, че за по-малко пари ще получите машина за студено пресоване с всичко необходимо.

Това е отлична сокоизстисквачка за студено пресоване с 200 вата мощност. Едно от големите качества на тази сокоизстисквачка е ниската и цена, което я прави един от най-добрите варианти за вашата кухня.

10. Цитрус преса Braun

Цитрус преса Braun MPZ9
Цитрус преса Braun MPZ9
Към Офертата

Тази сокоизстисквачка е на последната позиция на нашата препоръка за най-добрите сокоизстисквачки днес. Въпреки това, тази цитрус преса на Braun е един от най-надеждните уреди в нашия списък.

Има мотор с  мощност 20 вата, система против капене, резервоар от 1 литър.