11 най-добри спининг байк модели, за тренировка у дома

Ходенето във фитнеса или карането на велосипед са отлични алтернативи за тренировка. Но ако сте много заети с работата и нямате възможност да практикувате каквато и да е спортна дейност, препоръчваме Ви отлична възможност да тренирате у дома: най-добрият спининг байк.

Спининг байка е едно от най-популярните фитнес уреди в спортните зали. Има хиляди треньори, които насърчават употребата му да горят калории, оформят краката, бедрата и получават физическа съпротива.

Наличието на един у дома ще ви даде удобството да не губите време за да отидете до фитнеса, нито ще имате месечна такса и можете да тренирате по време, което ви е най-подходящо. Има много предимства да имате спининг байк за лична употреба.

Кой е най-добрият спининг байк?

Всички тези предимства и функции, които споменахме, ще ви помогнат да направите мъдър избор на спининг байк, който е идеален за вас.

Сега ще ви покажем списък от модели на този вид се велосипеди, които не само са достъпни, но предлагат отлични функции.

1. Спининг байк Scud Spin X

Със смяна на предавките

Спининг байк Scud Spin X
Спининг байк Scud Spin X
Към Офертата

Оборудван със система от магнити, която се адаптира към различни съпротивителни позиции, това колело ще ви помогне с тренировката.

  • 16 степени на съпротивление
  • Максимално тегло 150 кг

2. Спининг Байк SCUD 7005

Идеален за дълги тренировки

Спиннинг байк SCUD 7005
спиннинг байк SCUD 7005
Към Офертата

Това устройство ще ви позволи да създадете профил на лично трениране и да ви помогне да контролирате своето тегло, налягане и физическо състояние чрез контролирана система за възстановяване.

Предлага се с тройна спирачна система: магнитна, триеща и двете.

Тя има регулируема седалка за по-голяма прецизност и комфорт, в допълнение към педалите, които се приспособяват към всички видове обувки. Той е ергономичен, здрав и подходящ за интензивно обучение.

3. Cпининг байк Sportmann GT-705

За интелигентно трениране

Cпининг байк Sportmann GT-705
Cпининг байк Sportmann GT-705
Към Офертата

С възможността да се приспособи, за да приеме правилната позиция и здравата конструкция на противоплъзгащи педали и регулируеми колани, този спининг байк е един от най-популярните.

Той има подплатени подлакътници, които ще ви дадат удобно използване, избягвайки болки. В допълнение, той има интелигентни системи за тренировка.

Има маховик с различни нива на съпротивление.

4. Велосипед за тренировка на закрито Scud 504

Регулира се по височина и дълбочина

Велосипед за тренировка на закрито Scud 504
Велосипед за тренировка на закрито Scud 504
Към Офертата

Изработен от високоякостна стомана и регулируема седалка, този велосипед осигурява комфортна тренировка за хора с различни размери и физическо тяло. Има маховик.

Той е удобен и ергономичен, ще изгаряте калории в правилната позиция, благодарение на регулируемата по височина дръжка, с опора за лактите.

Той идва с мултифункционална конзола, която определя стандартите на вашата програма и темпото на обучение.

5. Велосипед Scud GT-7007

Компактен и с регулатор на съпротивлението

Велосипед Scud GT-7007
Велосипед Scud GT-7007
Към Офертата

Идеален за упражнения на краката, този спиннинг байк ще ви даде часове планирано трениране. В допълнение, той има регулатор на съпротивлението, който ще регулира нивата на тренировка спрямо вашите способности, в зависимост от физическите възможности.

Това е висококачествен продукт, здрав и проектиран с достатъчна ергономичност, за да ви осигури комфорт и подобряване на подвижността на ставите. Той е с колелца и е много лесен за съхранение.

6. Велосипед Scud GT-509

Многофункционална

Велосипед Scud GT-509
Велосипед Scud GT-509
Към Офертата

Добра цена за спининг байк с много атрактивен дизайн и с регулируеми ергономични елементи. Той има LCD екран, който показва времето, скоростта, изразходваните калории, изминатото разстояние и пулс.

Той също така има удобна седалката, която намалява вибрациите и маховик с променливи нива на съпротивление, система за аварийно спиране, както и педали, които осигуряват по-голяма здравина и стабилност.

7. Спиниг байк Z-11D DKN

много добър

Спинигбайк Z-11D DKN
Спинигбайк Z-11D DKN
Към Офертата

С маховик от 18,5 кг, кормило и седло регулируеми в няколко позиции, той предлага големи ползи за тренировките. Има контролна конзола за скорост, разстояние, калории, време, пулс.

Като цяло, това е здрав велосипед с отлично качество, който с 45 минути тренировка ежедневно ще ви помогне да постигнете добри резултати за кратко време.

8. Cпининг байк Scud GT-705

В черно и ревено

Cпининг байк Scud GT-705
Cпининг байк Scud GT-705
Към Офертата

Добър спининг байк с голяма съпротива. Маховикът му е 15 кг. Седалката е ергономична и регулируема по височина и дължина. Що се отнася до кормилото, то е регулируемо на височина и има подлакътник.

Той също така има вграден екран, който показва измерванията на времето, разстоянията, калориите. Поддържа максимално тегло от 150 кг.

9. Велотренажор Scud GT-703

За семейството

Велотренажор Scud GT-703
Велотренажор Scud GT-703
Към Офертата

Маховикът на този спининг байк е 13 кг и се доставя с колан и модифицирана седалка и кормило, идеални за цялото семейство.

Ще можете да регулирате съпротивлението според интензитета, с който искате да тренирате. Неговият LCD екран има опция за четене на скорост, време, разстояние, калории и пулсации.

За да се осигури по-голям комфорт, той има вградени колела за по-бързо и лесно преместване.

10. Спининг байк Scud GT-708

многофункционален компютър

Спининг байк Scud GT-708
Спининг байк Scud GT-708
Към Офертата

Модел с нискочестотна лентова система и по-малко поддръжка за по-добро предаване на сила. Педалите са прозедени против приплъзване.

Цифровият екран представя различни програми с информация и кормилото измерва пулсациите.

 Той осигурява голям комфорт с удобното корлмило за тренировки в аеродинамично положение и крака за балансиране на пода.

11. Спининг байк Scud GT-706

Висока гама

Спининг байк Scud GT-706
Спининг байк Scud GT-706
Към Офертата

Продукт с висококачествени стандарти и добра цена. Той има вграден LCD микрокомпютър, който има различни функции. Плюс на това устройство е, че има система за по-ефективно и тихо въртене.

Предимства на спининг байк

Решението да се правят упражнения е едно от най-добрите нагласи, защото не само помага за постигане на по-добър външен вид, но и значително подобрява здравето.

Нека да разберем защо използването на спининг байк е толкова полезно за нас:

Ниско въздействие

В сравнение с джогинг, въртенето непозволява на коленете да ви болят. Въртенето и колоезденето са упражнения с ниско въздействие, при което ставите не се износват прекалено. Бягането, от другата страна, може да засегне бедрата, коленете и глезените и да се превърне в много болезнен афект през годините.

Увеличете сърдечно-съдовата система

Докато въртенето е едно от най-удобните упражнения за отслабване и натрупване на мускулна маса, сърдечно-съдовите ползи, които то предлага, са чудесни. Експертите казват, че най-малко 20 минути въртене на ден ще помогне да сте здрави и ще има по-малка вероятност да страдате от сърдечно заболяване или хронично заболяване. Спинингът помага много за ускоряване на обмяната на веществата и ви предпазва, дори след като сте упражнявали.

Ще се почувствате чудесно

След 20 или 30 минути въртене ще се почувствате еуфорични. Ендорфините, които се отделят по време на интензивно спортуване, ще обиколят тялото ви и ще ви стимулират. Ако забележите, че сте пристрастени към въртене, не се притеснявайте. Доказано е, че упражненията намаляват депресията и подобряват настроението. Не изисква много място за монтаж, както при други тренировъчни машини. Спинингът може да се практикува от всички типове хора, просто трябва да сте наясно с физическите си възможности и да имате упоритост и дисциплина, за да получите съпротива и да преодолеете нивата на интензивност. За да практикувате този спорт, нямате нужда от треньор. Наемането на такъв си е личен избор. Има много онлайн уроци с различна интензивност и нива, които могат да ви помогнат.

Укрепете костите си

Упражнението ще ги направи по-устойчиви и паданията и ударите ще бъдат по-малко травматични, това ще помогне да се сведе до минимум въздействието върху костната структура.

В допълнение към тези предимства, наличието на въртящ велосипед ще ви помогне:

  • Спестявате пари: със спининг байк вкъщи ще спестите много пари, защото не е нужно да ходите във фитнеса и да плащате такси за посещение. Ако имате кола, вие също спестявате дългосрочни разходи за гориво, а ако ползвате обществена услуга – няколко цента на месец.
  • Пълна тренировка на тялото: ще мислите, че използването на велоергометър ще благоприятства само вашите крака и бедрата, но това не е така. Ако по време на тренировка държите кормилото и ставате, ще работите гърба, ръцете, раменете и коремните мускули в различна степен.
  • Изгаряне на калории: докато губите тегло, ще изгорите между 400 и 1500 калории при въртене в зависимост от вашето физическо състояние, прилагането на упражнението и продължителността на тренировката. За повечето хора тези калории представляват едно хранене на ден, така че ще бъде така, сякаш не сте ги приели.

Характеристики, които трябва да се вземат под внимание, за да си купите спининг байк

Когато купувате спининг байк, най-добре е да се интересувате от характеристиките, които предлагат различните модели, така че можете да сте сигурни, че купувате продукт с добро качество.

Технологията е напреднала много, а производителите на този тип велосипедни тестове и иновации постоянно предлагат най-добрите и най-актуални функции. Тук представяме някои:

Цифров екран

Има велосипеди, които идват с компютър или цифров дисплей, който показва мощността във ватове, оборотите в минута, времето на въртене, нивото на съпротивление и изминатото разстоянието. Тези показания са много полезни за проследяване на представянето ви. Не всички спининг велосипеди идват с компютър и не е необходим елемент за добра тренировка, но това е плюс, който оптимизира упражнението.

Персонализация

Можете да изберете всяка от частите на въртене и това ще добави вашето лично докосване и ще ви накара да се чувствате по-комфортно. Например, можете да изберете собствените си дръжки, седалка, педали и т.н. Това определено ще ви помогне да се насладите на по-голяма част от спортуването.

Функция за съпротива

Едно от най-важните, защото не винаги ще искате да въртите педалите със същата скорост, без да променяте трудността. С функцията за съпротивление потребителя може да регулира нивото, за да направи използването по-лесно или по-взискателно. Можете да променяте интензитета, да се качвате нагоре или надолу. Механизмът на съпротивление варира от един спининг байк до друг.

Маховикът

Има въртящи се мотори, които имат тежки ръбове, за да симулират карането на колело. Колкото по-тежко е кормилото, толкова по-стабилен ще остане велосипедът и това ще осигури безопасността на потребителя.

Регулируеми дръжки

Те обикновено идват с дръжки в стил на обикновените велосипеди, но най-важното е, че те са регулируеми. Докато предавките, които позволяват регулиране, са добре разработени, вие ще искате да имате повече възможности за закупуване на аксесоари и конкретни части, които отговарят на вашите удобства.

Регулируеми педали

Важно, защото те ще осигурят по-голяма прецизност и комфорт на вашите крака, докато тренирате.

Регулиране на седалката

Всички тела са различни, а разстоянието между седалката и педалите може да повлияе на удоволствието от упражнението, хубавото е, че повечето спининг байк модели имат тази функция. Вертикалната настройка (нагоре и надолу) е една от най-често срещаните, но тя може да бъде разположена и в няколко посоки: напред, назад и т.н.

Поставка за бутилка с вода

С толкова много упражнения трябва да се хидратирате, така че притежаването на бутилката с вода на велосипеда е добър вариант.

Капацитет на теглото

Повечето въртящи се велосипеди поддържат между 125 и 150 кг.

Гаранцията

Някои части на това устройство са много скъпи, така че е разумно да се знае, че продавачът ви дава гаранция. Не е препоръчително да купувате велосипед втора употреба, освен ако не сте експерт и се уверете, че нямате никакви проблеми или детайли, които след това ще допренесат до по-високи разходи.

Данни

Има много често срещана грешка и това е, че хората мислят, че статичният велосипед и спининг байк са едни и същи. Има няколко разлики между двете устройства, които са от значение. В статичния велосипед колелото продължава да се върти, благодарение на инерцията, т.е. влияе върху силата на педалите. Той също така позволява да се регулира височината на кормилото и седалката, но не и разстоянието между тях, което изисква да сме седнали. От своя страна, въртящият се мотор позволява регулиране на височината и разстоянието на кормилото и седалката, поради което стойката може да варира. Упражнението на спининг байк е подобно на тренировката по колоездене или планинско колоездене.