Най-добри детски столчета за хранене от 6 до 36 месеца

Да накарате бебето да се храни добре може да бъде една от най-трудните задачи на всеки родител. Винаги е трудно да ги накарате да се чувстват добре и да не разсипват храна или напитки на масата. За да избегнете всичко това, това което ви трябва е най-доброто детско столче за хранене, който ще ви позволи да сложите безопасно детето си на масата за хранене.

Тези столчета за хранене имат отлични характеристики, които ги правят удобни и универсални, тъй като могат да се регулират на височина, имат здрави и сигурни колани. Седалките са удобни и меки без ръбове или текстури, които могат да навредят на вашето бебе.

От своя страна, тези удобни столове се настройват с растежа на вашето дете и повечето модели са сгъваеми за по-лесно съхранение и транспортиране.

Кой е най-доброто бебешко столче за хранене?

Изборът на продукти за вашето бебе никога не трябва да е бърза задача. Винаги трябва да вземете предвид много аспекти, за да осигурите комфорт и безопасност. Също така е важно да не забравяте, че столчето за хранене на вашето дете трябва да бъде удобно и лесно за използване.

Ето защо ви представяме сравнителен списък с най-добрите столчета за хранене на пазара, така че можете да си купите този, който е най-подходящ за вас и вашето бебе.

1. Стол за хранене Chicco Polly Easy BirdLand

Много потребители го предпочитат

Стол за хранене Chicco Polly Easy BirdLand
Стол за хранене Chicco Polly Easy BirdLand
Към Офертата

Първия в списъка е модел с много добри характеристики, които правят този стол за хранене подходящ за деца над 6 месеца.

Можете да го използвате като шезлонг до 6 месеца, ако трябва може да добавите възглавница, която да гарантира комфорта на бебето.

Може да се регулира в седем различни височини за адаптиране към различни размери на масата и има практична, подвижна и миеща се тава. Облегалка има 3 позиции, за да може да се сложи в най-удобната за всяко малко дете.

След 6-те месеца на бебето може да се използва като стол за хранене, което е истинската му същност.

2. Стол за хранене Mappy, Регулируем 6 – 36 месеца

Един от най-достъпните

Столче за хранене Mappy
Столче за хранене Mappy
Към Офертата

Това столче за хранене е за бебета от 6 месеца до 3 години и поддържа максимално тегло от 15 кг. Този модел има пластмасова табла и предпазен колан с 5 заключващи точки за допълнителна сигурност.

Височината на стола е регулируема с налични 5 позиции, Таблата може да бъде отделена, за да се мие лесно, а също така има поставка за чаша или бутилка.

От своя страна облегалката на седалката може да се накланя, а столът като цяло е сгъваем за лесно съхранение и транспортиране.

3. Столче за хранене лорели

Отлично качество и удобство

столче за хранене лорели
Столче за хранене лорели
Към Офертата

Той е столче за хранене за момичета и момчета, изработено от здраво шаси с добро качество и устойчивост и кош за съхранение на бебешки играчки и аксесоари по време на хранене.

Моделът позволява 4 позиции с регулируема височина и наклон назад. Можете да наклоните облегалката с една ръка и да я поставите в позиция за почивка и да стимулирате бебето или да му помогнете да заспи.

Това е отлично столче за хранене с меки и удобни материали за бебето, но и с удобни функции, така че родителите да могат по-лесно да хранят бебетата си.

Трябва да се отбележи, че таблата на този стол може да се регулира и има високи краища, за да се предотвратят разливания и разпиляване на храна. От друга страна, докато бебето расте, можете да я махнете за по-големи деца.

4. Столче за хранене 2 в 1 Peg Perego Siesta

Модерни и здрави

Столче за хранене 2 в 1 Peg Perego Siesta
Столче за хранене 2 в 1 Peg Perego Siesta
Към Офертата

Дизайнът му може да не изглежда най-стабилният от всички, но този стол за хранене има отличен капацитет до 15 кг тегло, за да издържа бебета и деца от 0 до около 3 години. В допълнение той може да се трансформира във висок стол.

Той има колан с 5-точково заключване и блокиране на рамката за максимална безопасност, както и четири широко отделени крака, които поддържат цялото тегло и движенията на бебето.

Това е лесен за почистване модел, тъй като вашата табла може да се сваля и мие в съдомиялната машина или просто миене с веро и гъбичка.

Благодарение на своите материали седалката е удобна и лесна за почистване, устойчива е, както и продуктът като цяло, който тежи само 10 кг.

5. Стол за хранене X-6 Crocodile

За забавление и весели деца

Стол за хранене X-6 Crocodile
Стол за хранене X-6 Crocodile
Към Офертата

Красивият му дизайн е най-приятен за бебета и малки деца от 6 месеца до 3 години. Модела е много доста привлекателен за най-малките в семейството.

Това е многофункционален модел, който позволява седем позиции за регулиране на височина, което е лесно подвижно. Разполага с 4 начина за регулиране на облегалката и има 5-точков предпазен колан.

Едва ли ще намерите друг модел, толкова безопасен и подходящ за деца на толкова ниска цена. Като цяло той е наистина стабилен благодарение на широката си основа и здравите крака.

Поддържа до 15 кг тегло, лек е, сгъваем и помага много на родителите, тъй като има хоризонтално положение, така че бебето да може да се отпусне и евентуално да заспи след хранене.

6. Стол за хранене Juju Eat & Play

Добър и завършен

Стол за хранене Juju Eat & Play
Стол за хранене Juju Eat & Play
Към Офертата

Ако търсите не само удобен и безопасен столче за хранене, с което вашето дете да е спокойно и щастливо, но също да гарантира вашия комфорт и да е наистина практичен и удобен това е идеалният модел.

Това е многофункционален стол от марката Juju, който се адаптира към растежа на всяко дете, тъй като може да се използва като столче за хранене на бебета от 6 месеца и като столче с масичка за рисуване и други детски занимания.

Здравите крака и широката основа, които осигуряват върховна стабилност могат да привличат вниманието ви. Моделът Eat & Play има 5 точков предпазен колан, табла и калъф, които се свалят за по-лесно почистване.

7. Детски стол за хранене Cangaroo

Най-добрата цена / качество

Детски стол за хранене Cangaroo
Детски стол за хранене Cangaroo
Към Офертата

Ако търсите добър модел на най-добрата цена, този красив, устойчив и удобен стол за хранене е точно това, от което се нуждаете. Наистина е на достъпна цена според всичко, което предлага.

Модела Cangaroo се предлага в няколко цвята и има регулируема височина 3 различни позиции и регулираща облегалка с 3 позиции за лесно преминаване от хранене към дрямка.

Седалката му е ергономична и лесна за почистване, тъй като има махащ се калъф. Моделът също така има отлична безопасност благодарение на 5-точковия си колан и широката стъпка на рамката.

Таблата е регулируема в три позиции и може да се мие в съдомиялната машина. Трябва да добавим това, че е сгъваем модел, който се съхранява лесно и има колела за плавно и тихо преместване.

8. Столче за хранене 2 in 1 Kinderkraft Fini

За цял живот

Столче за хранене 2 in 1 Kinderkraft Fini
Столче за хранене 2 in 1 Kinderkraft Fini
Към Офертата

Ако искате стол за хранене, който децата ви могат да запазят дълго време,от когато са малки новородени до края на живота си, този модел е перфектен.

Първото нещо, което привлича вниманието, е неговият стил и дизайн, който изглежда по-скоро на дизайнерски мебели, отколкото детско столче за хранене. Направен е много удобен, височината му може да се променя в две позиции, докато същевременно декорира всяка стая във вашия дом.

Не се препоръяча за бебета и новородени, а за деца между 6 месеца и 5 години. Системата се предлага със седалка и сваляща се табла за хранене, която може да се регулира на три различни позиции.

Благодарение на този стол можете да поставите детето си на правилната височина на масата, детето ви ще седи удобно и ергономично и ще има устойчив стол, който може да издържи на много години употреба.

9. Стол за хранене Azaria, Feed me deli

Стол за хранене Azaria, FEED ME DELI
Стол за хранене Azaria, FEED ME DELI
Към Офертата

Видове столчета за хранене

Удобните бебешки столчета за хранене се предлагат в няколко стила в зависимост от употребата, характеристиките и предимствата, които предлагат. Помислете дали искате само столче, което да използвате от време на време, без да го транспортирате или вземате с вас през ваkанциите или напротив, искате стол, който може да се транспортира, да е многофункционален и също да е подходящ за разтежа на вашето дете.

Традиционни

Тази категория включва базови и дори модели от по-висок клас. Те са предназначени за домашна употреба, не са сгъваеми или пътуване, но не са преносими. Това са най-простите модели столове, които може да се използват например в къщата на баба и дядо.

Те се открояват с това, че имат по-голям, но тънък външен вид, с висококачествени материи и дизайн с отлични възможности, регулируеми според нуждите на детето. Има много модели с разнообразни материали и функции от този тип бебешки столове.

Не винаги са най-удобни, но накои от тези модели са толкова издръжливи, колкото и най-скъпите. Внимавайте с бебешките столчета с широко отворени крака, защото може често да се спъвате и наранявате.

Многофункционални

Това са бебешки столчета, които имат основа, седалка и табла за хранене. Ако имате нужда, можете да повдигнете седалката и да я извадите от рамката с или без таблата. Когато детето ви поотрасне, можете да махнете тавата и да сложите столчето на вашата маса, така че те да са многофункционални.

Понякога тези столове могат да бъдат използвани от две деца: едното в основата, а другото на седалката. Имайте предвид, че на някои модели основите не се сгъват.

Столчета за хранене 2 в 1 расте заедно с детето

Това са конвертируеми столове, обикновено изработени от дърво, които става за бебета и за деца до 5-6 години. Някои модели дори могат да издържат до 70 кг, така че те са по-издръжливи.

Обикновено тези столчета за хранене са подходящи за различни етапи от живота на детето. Имат мебелен стил, който много добре украсява всяко пространство в къщата. 

Фактори, които трябва да имате предвид при закупуване на столче за хранене

Нашите бебета трябва да са винаги да се чувстват удобно и да бъдат щастливи и най-вече винаги да са в пълна безопасност. За да можете вие ​​като родител да гарантирате всичко това е важно е да вземете предвид следните фактори преди да купите бебешко столче за хранене:

 • Безопасност на първо място: не искате да се случи нещо лошо с вашето дете. Трябва да избегнете всякакви падания, случайни подхлъзвания, порязвания или др. Ето защо, потърсете столче с колан, заключващи се колела и още:

Откопчаване и закопчаване колана: уверете се, че можете да използвате колана лесно, ако ви е трудно да го поставите може да спрете да го използвате, когато детето ви яде, това не трябва да се случва. От друга страна откопчаването трябва да е достатъчно трудно за вашето бебе. Търсете модел с пет точков колан или по възможност най-малко 3 точки. Тези с пет са ​​по-добри, защото не позволяват на детето да се изправя или да се навежда от седалката, така че да падне и се нарани.

Опитайте таблата: трябва да ви е лесно да регулирате и изваждате таблата за хранене, но не и за бебетата. Ключовете никога не трябва да бъдат лесно достъпни за тях.

Проверете стабилността: столчетата за хранене трябва да имат фиксирана стойка. Винаги търсете модел, който е стабилен и устойчив на плъзгане.

Регулируема височина на седалката: тази удобна функция ви позволява да регулирате нивото на стола за да пасне на вашата маса за хранене. Така вашето малко дете винаги може да се храни или стои със семейството си. Разбира се, винаги регулирайте височината преди да сложите малкото си в столчето.

Проверете облегалката на столчето: важното е тя да е стабилна и с добро качество. Трябва да изглежда плътна и завършена, а не слаба и лека. Също така се уверете, че шевовете няма да драскат краката на вашето бебе. Ако има много шевове или декоративни рамки ще бъде по-сложно да миете столчето. Също така имайте предвид, че седалките от гума или пяна се почистват по-лесно и изглеждат по-модерни.

Уверете се, че можете да заключите колелата: потърсете модел с колела, които може да заключите преди да сложите бебето.

Проверете за остри или твърди ръбове: огледайте дъното на таблата или краищата на зоната около седалката, както и гърба и подлакътниците. Уверете се, че на стола няма нищо остро, някакви дупки или пространства, които могат да хванат пръстите на вашето бебе и да го наранят.

Проверете за малки части: уверете се, че капачките на болчетата и всички други протектори са стегнати и не се отлепват, така както и всеки етикет или лепенка. Трябва да можете правилно да регулирате колана или системата за безопасност, така че да няма хлабава част, която представлява опасност.

 • Опитайте да го сгънете: преди да вземете столче за хранене, проверете дали може лесно да се сгъне. Някои сгъваеми модели не са толкова лесни за сгъване. Дори трябва да имате предвид, че могат да не си променят много размера след като са сгънати.
  Не забравяйте да опитате механизма за сгъване на столчерто за хранене в магазина преди да купите.
 • Клатене на стола: всяко бебе ще се движи, когато го сложите в стола и вие също ще го премествате от едно място на друго. Поради тази причина столът трябва да е устойчив, издръжлив и с добро качество.
  Потърсете стол с широка основа, който ви осигурява повече подкрепа и стабилност.
 • Стил и дизайн: от конвенционални до съвременни, столовете могат да подобрят декорацията на вашия дом. Има столове с регулируеми тави и части за миене. Други модели, които позволяват облягане, така че да можете по-лесно да нахраните бебето си с шише.

Наличието на стол, който се регулира на височина, докато детето расте също е голямо предимство, както и да можете да го спуснете, така че да е на височината на вашия стол, докато хранете детето. Други столове са удобни, когато детето ви е готово да седне на масата за възрастни.

 • Сертифициран е по-добре: потърсете модел, който отговаря на европейски стандарт 14988.
 • Връщане: колкото и да го опитвате в магазина, понякога столът не е подходящ за вашето бебе, след като го опитате в къщи с него. Във всеки случай не забравяйте да запазите касовата бележка и да я имате в случай, че поискате да го върнете.
 • Сглобяване: някои бебешки столчета за хранене изискват сглобяване и може да имат повече части, отколкото очаквахте или пък да бъдат трудни за сглобяване. Ако не сте много добри с инструментите, най-добре е да купите вече сглобен.
 • Помислете два пъти преди да купите втора употреба: никога не приемайте и не купувайте употребяван стол. Ако го направите, уверете се, че имате етикета с марката и модела, за да можете да проверите в интернет дали е не изтеглен от пазара поради провали на надеждността или други проблеми.