5 Най-добри термометри за точни показания

Измерването на точната температура е от изключителна важност, особено когато имаме малки деца. При тях температурата може драстично да се покачи за кратък период от време, затова много важно е да разполагате с термометър, на който може изцяло да се доверим.

Когато детето не се чувства добре, измерването на температурата може да се окаже предизвикателство. В такъв момент децата не могат да стоят спокойно и нямат търпението да изчакат да измерят температурата им. Те мърдат постоянно и затова резултатът много често е неточен.

Поради тази причина Ви препоръчваме да се насочите към избор на термометър за ухо. Те са много надеждни, бързи и с минимално неудобство бихте могли да измерите температурата не само на вашето дете, а и на всеки член на семейството Ви.

Доверието в традиционните термометри отдавна не е това, което беше. Особено след като живачните бяха заменени със спиртни, поради опасността при евентуално счупване. Те са много по-неточни, затова много хора в последно време прибягват към използването на цифров термометър за ухо. Те са изключително удобни и лесни за използване. С тях лесно може да държите температурата на детето си под наблюдение.

Кой е най-добрият термометър?

В днешно време на пазара се предлага изключително голям избор от термометри. Те са с най- различни характеристики, затова е важно да разгледате какво се предлага. За да направите своя информиран избор, запознайте се с предимствата и недостатъците на всеки модел.

Според вашите предпочитания и бюджет, можете да избирате между термометри за ухо, безконтактни или комбинация от двата. За да ви помогнем с този избор, ние сме избрали модели с отлично качество, но различни характеристики за да имате база на сравнение и да вземете най- доброто решение.

1. Инфрачервен безконтактен термометър ThermogGun TG1

С индикатор за изтощена батерия

Инфрачервен безконтактен термометър ThermogGun TG1
Инфрачервен безконтактен термометър ThermogGun TG1
Към Офертата

Първото ни предложение е един от най- надеждните уреди, които се предлагат на пазара. Ако смятате, че не можете да си позволите компромиси, когато става дума за измерване на температура, то тогава този уред е за Вас.

Този инфрачервен термометър е предназначен за медицинска употреба. Това означава, че е изключително точен и надежден. Освен това и хигиеничен, тъй като замерването се извършва от разстояние. Това означава, че контактът с болния е ограничен. Необходимо е единствено да приближите термометъра на разстояние между 5см до 10см и да натиснете бутона. Максималната степен на грешка на това устройство е ± 0,3 ° C и благодарение на вградената си памет, би могло да запамети до 99 измервания.

С този уред няма нужда да будите вашето едва заспало болно дете. Без изобщо да разбере, Вие бихте могли да проверите по всяко време дали температурата му е повишена.

2. Ушен термометър Braun ThermoScan 7

Идеален за бебета и малки деца

Ушен термометър Braun ThermoScan 7
Ушен термометър Braun ThermoScan 7
Към Офертата

Този ушен термометър е дело на световно известната марка Braun. Той може да се използва от цялото семейство. Без проблеми бихте могли да измерите безболезнено температурата на вашето бебе или малко дете, тъй като не е необходимо дълбокото вкарване на връхчето на уреда, за да отчете верен резултат.

Благодарение на специално създадените накрайници за еднократна употреба, използването на този уред е и изключително хигиенично. Този термометър е ефективен, бърз и много лесен за използване. Бихте могли да го използвате и през нощта без да включвате осветлението, благодарение на светещия му LCD дисплей.

Нужни са едва 3 секунди за да отчете резултат, което още веднъж доказва че използването му е изключително подходящо от семейства с малки деца.

3. Инфрачервен безконтактен термометър Fenix PA01

Професионална точност

Инфрачервен безконтактен термометър Fenix PA01
Инфрачервен безконтактен термометър Fenix PA01
Към Офертата

Този инфрачервен термометър е безконтактен и притежава всички гаранции за качество и прецизност. Измерването се извършва от разстояние между 3см до 5см със изключителна точност.

Бързина, прецизна точност, лесно използване, безопасност и хигиеничност са определенията, които можем да дадем за този уред за измерване на телесна температура!

4.Инфрачервен безконтактен термометър Alfawise YS-ET03

Резултат само след 1 секунда

Инфрачервен безконтактен термометър Alfawise YS-ET03
Инфрачервен безконтактен термометър Alfawise YS-ET03
Към Офертата

Температурата не на всяка цена е сигнал за притеснение. Това е признак обаче, че тялото се бори с вирус или бактерия. Повечето от вирусите не оцеляват при температура по-висока от 38.5°C, затова за да се справим по- бързо с неразположението ние не трябва непременно да приемаме температуро-понижаващи лекарства. Едно нещо със сигурност трябва да правим и това е да следим нивото на телесната температура и да не позволяваме тя да стане прекалено висока и опасна за нашето здраве.

Уредът, който Ви предлагаме ще донесе спокойствието, от което имате нужда. Това е сигурността, че във всеки един момент знаете дали Вие или вашето дете има повишена температура, която трябва да се контролира. Съответно да вземете навременни мерки, ако това е необходимо.

Той съхранява до 32 предишни измервания и отчита резултат само за 1 секунда. Също така разполага и със светещ дисплей, и функция за автоматично изключване, за да пести живота на батерията.

5. Термометър за ухо AEG FT 4919

Измерване на температурата в ° C и F °

Термометър за ухо AEG FT 4919
Термометър за ухо AEG FT 4919
Към Офертата

Ако бюджетът ви е ограничен, но държите на доброто качество, предлагаме ви да се запознаете с този термометър.

Той има вграден инфрачервен сензор, и му е нужна само една секунда за да направи измерване. След приключване издава звуков сигнал, а при наличие на повишена температура алармира за това.

Този ушен термометър е много полезно устройство, което може да измери температурата веднага чрез въвеждане на върха на индикатора в началото на ушния канал, така че е лесен за употреба и и би могъл да се използва както за бебета, така и от възрастни. Неговото използване е много просто, бързо, но не на последно място и безопасно.

Какво трябва да гледате, когато избирате термометър

Има няколко фактора, които определят дали един термометър е добър, затова е важно да обърнете внимание дали избрания от Вас модел отговаря на тях:

Точни измервания на температурата

Термометърът трябва да е в състояние да Ви осигури възможно най-точна температура, в противен случай това ще бъде модел с ниско качество. Последното нещо, което бихте искали да закупите е устройство, на което не можете да се доверите!

термометър за бебе

Бързи резултати

Един от най-големите проблеми с традиционните термометри е това, че измерването отнема прекалено дълго време и в много от случаите измерването на температура на дете с точност се оказва невъзможно.

По тази причина покупката на инфрачервен безконтактен или термометър за ухо е предпочитан избор от много хора. Не само зареди бързината, с която те отчитат резултат, но и зареди прецизността си.

Дисплей с осветление и предупреждение със звуков сигнал

Сигурни сме, че бихте искали да притежавате термометър, който който би могъл да се използва по всяко време на денонощието и без нуждата от допълнително осветление. В такъв случай, следете устройството, което търсите да притежава екран със вградено осветление. Също така много важно е да издава звуков сигнал след измерването.

Сигнал при наличие на висока температура

Много от предлаганите модели на пазара издават специален звуков сигнал при наличието на завишена температура. По- този начин те насочват вниманието Ви и е по-трудно да се заблудите.

Памет, съхраняваща предишни показания

Когато следите нечия температура, независимо дали е на деца или възрастни, важно е да имате контрол върху предишните показания. Това е много по-просто, когато термометърът има памет, в която тези данни се съхраняват.

Продължителност на живота на батерията

За да се осигури по- дълъг живот на батерията, трябва да обърнете внимание дали устройството, което сте избрали разполага с функция за автоматично изключване. Така дори и да забравите да го изключите, след няколко секунди, то ще се изгаси. Тази екстра осигурява дълъг живот на батерията.

Удобство

Използването на тези термометри е препоръчително и много удобно при малки деца, тъй като измерването на температурата е бързо и няма да причини дискомфорт.

Лесно използване

Най- голямото предимство на тези термометри, е колко лесно се използват. С едно натискане на бутон и само след няколко секунди резултатът е видим на електронния дисплей.

Лесни за поддържане на хигиена

Термометрите за уши са изключително хигиенични, за разлика от традиционните термометри, при които почистването изисква време. При тези за уши само с едно сменяне на накрайника, уредът ви е готов за следващото измерване. При безконтактните пък почистването дори не е необходимо, тъй като те не влизат в директен контакт с болния, а измерват температурата от разстояние.