Най-добри уреди за почистване на прозорци: Лесно, бързо и удобно!

Ако сте уморени да почиствате прозорците си с кърпа и препарат в продължение на часове и искате да спестите време и усилия, уред за почистване на прозорци може значително да улесни живота ви.

Кой е най-добрия уред за почистване на прозорци?

Когато почиствате прозорците е добре да използвате уред, който може да ви улесни. Повърхността ще бъде обработена със специално внимание и няма да останат нежелани мръсни петна и следи от размазвания.

Ето защо, ви предлагаме да разгледате няколко от най-добрите уреди за почистване на прозорци, които можете да купите онлайн.

Уред за почистване на прозорци Karcher WV Classic

Започваме с този модел, тъй като Karcher е марка, която е спечелила доверието на милиони хора по света. Качеството и сериозността, с които тази марка предлага всички свои продукти, е силно ценено от потребителите. Те са специализирани в производството на парочистачки, водоструйки, прахосмукачки и др.

Това е между ръчен и автоматичен модел. Има спрей, с който се мокри стъклото и в същото време се почиства с добавената към него кърпа.

Много е лесен за употреба, има удобна дръжка, която ще ви помогне да завършите цялата операция за няколко минути. 

Другата част от комплекта всъщност е безжична прахосмукачка за стъкла, която има дълъг живот на батерията. Просто трябва да я заредите и можете да я използвате доста дълго време.

Уреда е способен да събере водата, така че да не остане никаква мръсотия. Има резервоар, който може лесно да се отвори, за да се изхвърли цялата мръсотия, която е събрал. 

Трябва да се отбележи, че Karcher WV Classic е изработен от качествени материали. Следователно говорим за машина за почистване на стъкла, който със сигурност ще ви служи дълги години. Той е лек, което също допринася за неговата лесна употреба.

Уред за почистване на прозорци Wipper

Уредът за почистване на прозорци Wipper изглежда като просто устройство, но предлага много възможности. Дизайнът му е подобен на този на предишния модел и работи като класическа стъклочистачка, само че с по-голяма ефективност. 

Той е също е безжичен и има батерии с добра автономност. 

Преди употреба трябва да заредите батерията му и да нанесете почистващ разтвор по стъклата. Имайте предвид, че не е нужно да добавяте много препарат, за да не остават следи. След минаване с уреда, повърхността ще бъде като нова.

Предимството при употребата му е, че не позволява разтичане и почиства лесно.

Смарт Чистачка за прозорци и стъклопакети

Този уред за почистване на прозорци е доста ефективен за недостъпните места. Трябва да се каже, че това е ръчен модел доста по-различен от предните. Въпреки това, той е лесен за използване и е подходящ за различни видове стъкла, независимо от тяхната дебелина, тъй като може да работи до 35 мм.

Уредът е от две части, които се адаптират към дебелината на стъклото. Тампоните им за почистване позволяват добавянето на препарат за почистване, който може безопасно се разнесе преди окончателното почистване на прозореца.

Уред за почистване на прозорци Sencor SCW 3001 YL

Sencor SCW 3001 YL е уред, подобен на Karcher WV Classic. По принцип начинът им на работа е един и същ. Той има малко по-голям размер и малко повече мощност. По отношение на вместимостта на резервоара му за мръсна вода, трябва да кажем, че той също е 0,1 литра.

Той само добавя около 70 грама повече тегло, въпреки това той също е лесен за употреба. Позволява да се извърши цялата операция по почистване на всички прозорци по ефективен начин само за няколко минути.

Има, бутилка със спрей за пръскане и по-добро отстраняване на петната. 

 Като цяло е много добър уред за почистване на прозорци и лично той е един от най-харесваните от мен. Той има литиево йонна батерия, така че е много удобен за употреба.

Beper 50.550 3в1 Vetrolindo

Много е лесно да почистите прозорците, огледалата или всякаква равна повърхност с Vetrolindo. Този малък уред се предлага се с гумено перо и функция с максимална всмукваща мощност.

Уреда включва подвижен съд за вода и акумулаторна литиево-йонна батерия издържаща около 2 часа.

Неговите размери, лекото му тегло и ергономичността на дръжката допринасят за лесното боравене с уреда.

Ръководство за покупка на уред за почистване на прозорци

Преди да направите своята покупка, вземете предвид вашите нужди. Това, което може да е много добро за един човек, може да не е толкова добро за друг. За да избегнете закупуването на нещо, което не ви е необходимо, помислете какво точно ви трябва.

След като се замислите върху това, ще разберете дали имате нужда от вакуумен уред за почистване на прозорци, модел с магнити за едновременно почистване на вътрешната и външната част на стъклото или автоматичен робот за постигане на добри резултати.

Независимо какъв модел сте избрали, важно е да погледнете дали продуктът, който ще закупите е лесен за използване. Винаги трябва да търсите продукт, който ще ви улесни ежедневието. 

По този начин ще ви хареса да използвате уред за почистване. Лично аз ви препоръчвам да си купите машина с вакуум. Всъщност разликата между почистването на прозорците ръчно или с машина като Karcher е много голяма. Не само резултата, но и времето, което би трябвало да отделите, за да ги почистите ръчно. Но трябва да сте наясно какъв вариант искате да изберете.

Неща, на които да обърнете внимание

По-голямата част от моделите са много подобни. Почти всички уреди за почистване на прозорци се открояват с много сходни характеристики, но когато ги разгледаме малко по-задълбочено, можем да осъзнаем, че те не са напълно еднакви.

Размери и тегло

Важно е да погледнете размера и теглото. Може да изглеждат еднакви, но всъщност не са. Добре е да купите модел, който е възможно най-малък, като в същото време е лесен за работа. За това, дизайнът му трябва да е удобен за ръката и преди всичко да е лек. Така че да работите лесно с тази машина.

Захранване

Има модели, които работят с директно захранване, но те изобщо не са практични. Препоръчително е да  закупите модел с батерия, за да имате възможно най-голяма свобода. 

В такъв случай трябва да проверите каква е автономността на батерията. Най-добре е да избягвате моделите, който издържат по-малко от 15 минути. Ако имате възможност, винаги купувайте модел с автономност от поне 30 минути. По този начин ще разполагате достатъчно време да почистите всички прозорци в къщата си.

Капацитет на резервоара

Капацитетът е друг аспект, който трябва да се вземе предвид. Много е важно той да има голям резервоар и най-вече да се изпразва много лесно. Нещо повече, не всички модели ви позволяват да миете резервоара в съдомиялна машина. Ако искате да го миете в този уред, важно е да обърнете внимание на тези данни.

Мощност

За постигане на добър резултат от почистването е много важно почистващата сила на уреда. Ако моделът, който купувате, няма достатъчна мощност, вероятността да остават петна или следи е много голяма. 

Освен това, за да се възползвате от добрата мощност, може да е добра идея да закупите модел, който има чупещ се врат. Чрез тази система можете да достигнете до най-трудните места.

Има модели, които са многофункционални, тоест те не са само за прозорци. Ако искате да направите добра покупка може да купите модел, който е в състояние да премахне запотеното от огледалата или дори може да изсмуче разлята течност на маса. Колкото повече неща може да направи, толкова по-добре.

цена

Как работи уредът за почистване на прозорци?

Това наистина е много лесен инструмент за използване. Но ако никога не сте имали, със сигурност ще имате съмнения, когато го купувате. За да ви убедя, че това е чудесен начин за почистване на прозорци, ще ви ви кажа на кратко как работи този уред.

Първата стъпка, която ще трябва да направите, е да разнесете препарата за почистване върху стъклото, което искате да почистите. След като всичко се разнесе добре, ще е време да включите машинката и да я прокарате нагоре и надолу по стъклото.

Когато приключите с почистването на всички прозорци, трябва да извадите резервоара, да налеете водата и да го измиете, за да предотвратите развитието на микроби или бактерии вътре.

Както виждате, работата с тези уреди е много проста и ще ви позволи винаги да имате перфектно чисти прозорци.

Освен за почистване на прозорците на къщата ви, ако желаете можете да почистите прозорците на колата си. Резултатите са много добри. Вече няма да имате оправдание, защо стъклата на колата ви са мръсни. 

И тъй като работят безжично, можете да извършите това почистване навсякъде, както на улицата, така и в гаража или двора.

Ако все още не сте се си купили уред за почистване на прозорци, със сигурност ще се съмнявате в неговата ползотворност. Но след като го купите и опитате, ще разберете, че това е уред, който ще ви помогне да спестите много време и главоболия.