Най-добрите вани за бебе в България

Коритото за къпане или още наричано вана за бебе е едно от най-важните неща, за които трябва да помислим преди появата на новия член на семейството.

От съществено значение е редовното миене на малките бебенца, поради използването на памперси. Но това далеч не е единствената причина. Нежната детска кожа се възпалява изключително лесно, тя се подсича и това причинява болка и дискомфорт на детето. За това редовното къпане и поддържането на добра хигиена е от изключителна важност. Също така топлата вана вечер допринася и за спокойния сън на бебето.

Вероятно някои от вас се питат защо им е вана за бебе след като имат вана в банята, която могат да използват за тази цел. Уверяваме Ви, че причините са много.

Малките бебенца се страхуват от големи пространства, дори кънтенето в банята би могло да предизвика уплах у тях и те да намразят къпането. Също така бебетата са чувствителни на студ. След като излязат от топлата вана, възможно най- бързо трябва да се завият и преоблекат. Удобството да използвате ваничката навсякъде където решите е голямо улеснение, тъй като няма да се налага да пренасяте бебето си на дълги разстояния.

Удобството на майката също не е за пренебрегване. Ваната за бебе може да се поставя на всяко място, за да е удобно на майката и да не е необходимо тя да се навежда за да изкъпе детето си. Още повече, че малките бебенца трябва да се придържат през цялото време докато са във водата, което означава че къпейки бебето в голямата вана,майката трябва да стои наведена през цялото това време. Това би могло да предизвика болки в гърба и кръста. За още по-голямо удобство на пазара се предлагат и вани за бебета със сгъваеми стойки. Така ваничката е на нивото на майката и тя може изцяло да се наслади на този специален момент – къпането. Специален е защото той изгражда още по- силна връзка майка-дете. Вашето бебе ще се научи да Ви се доверява и къпането ще се превърне в един специален и любим момент от ежедневието Ви.

Използването на детска вана е също така хигиенично. С лекота тя може да се измива преди всяко ползване, а количеството вода което е необходимо е в пъти по-малко от това да се напълни голямата вана.

Дано сме успели да Ви убедим в множеството предимства на ваната за бебета и необходимостта от нея. Сега бихме искали да Ви предоставим възможно най-много информация по темата. В нашия сайт бихте могли да намерите актуална информация и сравнения на най-добрите продукти на пазара, подробни прегледи, тестове и ръководство за покупка. Това ще Ви помогне да изберете идеалната бебешка вана за Вашето малко бебе.

10 най-добри вани за бебета

Позиция

Описание

Оценка

1

Бебешка вана за къпане 87 см LUXE HIPPO от Lorelli 

9.8

2

Анатомична вана за бебе със стойка за най-голямо удобство на родителите

9.6

3

МОНИ Комплект розова вана с отвор и стойка. Идеална за момичета над 6 месеца

9.5

4

Синя вана за къпане BREVI. Практична, лека и удобна

9.3

5

BABY BANGO 090 - симпатична вана за бебета подходяща за момичета и момчета

9.1

6

104 см Вана за къпане на бебета CHIPOLINO. Вграден термометър

8.9

7

Обикновена вана 84 см предлагана в два варианта синя или розова

8.8

8

SEVI BABY - предложения в три цвята: Бяла, розова и синя. Също така прозрачна и непрозрачна

8.6

9

Вана за бебе OK BABY КАПУЧИНО 

8.5

10

OK BABY Анатомична вана за бебета

8.4

Топ 10 играчки за баня

Избор на вана за бебе

За да направите най-добрия избор, трябва да си зададете правилните въпроси. Това важи не само за ваните, но и за всички останали покупки, които ще направите. Отговорът на някои ключови въпроси ще ви помогне да развиете своите знания и в крайна сметка да намерите модела, който е най-подходящ за вашите нужди. За да намерите намерите най-подходящия продукт, трябва да знаете възможно най-точно какво търсите! 

В това ръководство, подготвихме за Вас няколко въпроса, които трябва да си зададете, преди да започнете проучванията си, и особено преди да натиснете бутона ‘КУПИ’. Това ще ви помогне да избегнете неприятни изненади и възможни разочарования след покупката. 

Ето и основните критерии, които трябва да вземете в предвид, когато избирате детска вана.

В зависимост от възрастта на вашето бебе

На колко години е моето бебе? И до кога ще използвам този аксесоар? Тези два въпроса са свързани и бързо ще разберете защо. Детските вани са проектирани да задоволят нуждите на по-малките деца в различна възраст. На пазара се предлагат различни размери и капацитет, които са специално адаптирани за конкретна възрастова група. За да гарантирате удобството на вашето бебе, както и да осигурите безопасността му по време на баня, трябва да съобразите възрастта му с тази препоръчана от производителя на избрания от ваш модел. Ето защо един от първите въпроси, които трябва да се зададе, е свързан с възрастта на детето.

Освен да знаете възрастта на вашето бебе в момента на покупката, също е важно да знаете колко дълго ще можете да използвате ваната си. Както ще забележите, след като се запознаете с нашия сайт, някои от бебешките вани са модернизирани. Това означава, че те ще се адаптират спрямо възрастта на вашето малко човече. Спрямо това колко дълго планувате да използвате този аксесоар, бихте могли да избирате между по- големи вани или пък по- малки и компактни.

Дизайн и ергономичност

Някои хора предпочитат неутрални цветове, други пък предпочитат бебешки цветове като светло синьо или бледо розово. Трети пък търсят шарена ваничка, за да привлича вниманието на бебето, а четвърти мислят за цветовата гама и интериора в помещението, където плануват да използват бебешката вана. 

Всеки потребител има различни изисквания. Някои хора наблягат на дизайна, а други на функционалността. Много от производителите се стремят да предложат колкото се може повече удобства на своите клиенти и да задоволят всевъзможни изисквания.Поставка за сапун или отвор на дъното на ваната за по-лесното ѝ изпразване са само малка част от тях. Други пък предлагат възможност за поставяне на бебето така, че да не е необходимо придържането му от майката. Тези малки подробности , на които производителите обръщат внимание, показват че те наистина са мислили за крайните потребители при проектирането на крайния продукт.

Функции и други опции

Имам ли специални нужди? Каквато и да е причината, някои от вас ще се нуждаят от специални аксесоари за бебешката вана. Например, тези, които имат проблеми с гърба, биха предпочели бебешката вана да се поставя на поставка. Тя ще позволи регулиране на височината и поставянето ѝ на подходящо място, за да осигури комфорта и безопасното използване, както на майката така и на детето. На пазара има много модели и с разнообразни функции. Въпреки, че ние се опитваме да обхванем колкото се може повече информация за най-добрите бебешки вани, винаги има нови възможности за откриване!

Цена

Какъв бюджет съм готов да отделя за тази покупка? Едва ли има човек, който не си е задавал този въпрос. Важно е да помислите върху това в самото начало, още преди за започнете с търсенето,за да си спестите време и много нерви. Ако вземем под внимание само ваните, за които говорим в този сайт, то изборът Ви няма да се окаже много труден, тъй като сме подбрали най-добрите продукти със най- добро съотношение цена- качество. От друга страна, пазарът на вани за бебета е огромен, което означава, че може да се натъкнете на продукти на стойност от само няколко лева, и на такива които много от вас трудно биха си позволили. Понякога тези разлики се обясняват с имиджа на марката, с повече или по-малко полезни опции, а понякога и продавача слага повече надценка.

Фактът за определяне на ценови диапазон, който съответства на вашия бюджет, ще позволи автоматично да елиминира голяма част от предлаганите на пазара продукти, а именно всички онези, които са или твърде евтини, или прекалено скъпи в сравнение с това което смятате да похарчите.

Вашите специфични нужди

Всеки потребител има различни нужди и различни въпроси, които би искал да зададе преди да вземе решението да закупи даден продукт.  С помощта на експерти и проучване на възможно най- много продукти предлагани на пазара, вие бихте могли да намерите най- подходящия за Вас. Този, който покрива изцяло вашите изисквания за функционалност и дизайн. Пазарът предлага продукти за всеки вкус и всеки бюджет. Всичко, което трябва да направите е да си зададете подходящите въпроси и когато сте наясно какво точно е важно за вас, да започнете търсенето.

Надяваме се да сме били полезни и да сме спомогнали за изборът на вашата перфектна вана за бебе!