10 най-добри велоергометри, които ще ви помогнат да отслабнете

Използването на велосипед е отлична възможност за постигане на бързи физически резултати. С най-добрия велоергометър и в комбинация с добра диета, можете да  постигнете това и много повече. Спортът ще покачи тонусът Ви, ще Ви дисциплинира и гарантирано ще Ви накара да се почувствате по-добре.

Употребата на велоаргометър е много често срещана в спортните зали, но без съмнение притежанието на стационарен велосипед у дома ще ви даде по-добра възможност да планирате спортуването си според вашия график. Понякога темпото на работа, трафика или претрупаната зала биха могли да възпрепятстват тренировката Ви, а дори и да Ви демотивират. Какво по- голямо удобство от това да разполагате с този толкова полезен уред у дома. Това ви дава възможност да го използвате по- всяко време, когато имате нужда от това.

В тази статия ще Ви запознаем с предимствата и характеристиките на велоергометъра. Той трябва да бъде с добро съотношение качество спрямо цената му и да ви помогне да отслабнете и да се отървете от несъвършенствата по вашето тяло.

Кой е най-добрият велоергометър?

В интернет ще намерите множество от марки и модели, които симулират цялостен комфорт и високи постижения във функциите, както и най- различен диапазон от цени.Трябва обаче да знаете, че не винаги най- скъпите продукти са непременно и най- хубавите.

След консултиране с множество експерти и любители в областта на спорта, бихме искали да ви запознаем с най- предпочитаните велоаргометъри на пазара в момента.

1. Велоергометър Kondition BMG-4300

Изключително широка седалка за комфорт

Термометър за ухо AEG FT 4919
Велоергометър Kondition BMG-4300
Към Офертата

Компактен, лесен за инсталиране, здрав и безшумен, този велоергометър има монитор за пулса и монитор за проверка на стойности като време или разстояние и е подходящ за хора с височина от 190 сантиметра и 100 кг. тегло. Той работи, за да се премине от мека към енергична тренировка и да регулира предавките на мотора според физическото развитие, което тялото постига с практиката.

2. Велоергометър Kondition Х BC-1950

С добра облегалка, за да се избегне напрежението в гърба

Велоергометър Kondition Х BC-1950
Велоергометър Kondition Х BC-1950
Към Офертата

Въпреки че е лесен за сглобяване и има ергономично седло, нищо не е по-добро от захранващите кабели, които носи, за да работят обратно, гърдите и ръцете, докато се въртят педалите, и обогатяват тренировката, за да видят резултатите по-бързо и да компенсират всяко увеличение на консумацията на калории , Отлично покритие, здрав, стабилен и лесен за преместване.

3. Магнитен велоергометър Xbike Sportmann

Сгъваем

Магнитен велоергометър Xbike Sportmann
Магнитен велоергометър Xbike Sportmann
Към Офертата

Сгъване с колела, работи без шум, за използване по всяко време без безпокойство. Широка и удобна седалка. LCD екран за управление на време, разстояние, скорост, изгаряне на калории и пулс. Осем нива на променливо съпротивление и голямо удобство за слушане на музика или гледане на сериал или филм, докато тренирате, което ще увеличи мотивацията.

4. Магнитен велоергометър Techfit B36A

Забавлявайте се докато тренирате

Магнитен велоергометър Techfit B36A
Магнитен велоергометър Techfit B36A
Към Офертата

Това е идеалното колело, за да тренирате без да напускате дома си, защото заема много малко място и служи за работа на всички мускулни групи, особено на краката. Педалите против приплъзване осигуряват по-добри условия за безопасност и стабилност, за да задействат и укрепват сърдечно-съдовата система, докато развивате сила, издръжливост, координация и гъвкавост. Регулируема седалка за всяка височина.

5. Механичен велоергометър Hiton A2 Sparrow

Добре оборудван

механичен велоергометър Hiton A2 Sparrow
Механичен велоергометър Hiton A2 Sparrow
Към Офертата

Това е по-евтин модел, много функционален, който може да поддържа максимално тегло от 120 кг, което го прави изключително устойчив. Можете да го използвате, когато пожелаете, без никакви неудобства, защото е много лесно да се сглоби и след като го използвате, можете да го сгънете, за да го запазите.

Той има вграден модерен LCD дисплей за батерии, където можете да видите времето, калориите, скоростта, разстоянието и др.

За да бъде тренировката ви по-интензивна и персонализирана, тя има 8 ръчно регулируеми нива на съпротива.

6. Велоергометър Kondition X BC-2100

Иновативен дизайн

Велоергометър Kondition X BC-2100
Велоергометър Kondition X BC-2100
Към Офертата

Сгъваем модел с голяма устойчивост до 8 степени на трудност, с които можете да укрепите мускулите и сърдечно-съдовата система.

Благодарение на дизайна който има, той ще бъде лесен за сглобяване и сгъване. Тя не заема много място при сгънато положение.

Разполага с гениален дисплей с батерии, където можете да проверите различни данни за теглото и калориите. Съпротивлява натоварване до 100 kg приблизително.

7. Велоергометър Sporter, Сгъваем

тих

Велоергометър Sporter, Сгъваем
Велоергометър Sporter, Сгъваем
Към Офертата

Изработен от висококачествен метал, поддържа тежест до 110 кг. Този чудесен продукт има добра база, която няма да позволи местенето на велоергометъра докато го използвате, а компактният му дизайн е толкова ефективен, че можете да го съхранявате под леглото си, зад врата, в килер или където искате.

Дръжката, седлото и педалите са напълно ергономични, което ще ви позволи да контролирате по-добре вашата тренировка.

Не се притеснявайте за шума, защото е изключително тих.

8. Хоризонтален велоергометър Techfit B400

Добра репутация

Хоризонтален велоергометър Techfit B400
Хоризонтален велоергометър Techfit B400
Към Офертата

С махово колело 7 кг, което гарантира плавно въртене на педалите и магнитното съпротивление, това е модел, който ще изисква усилия и всеотдайност за постигане на отлични резултати.

Това е икономичен, здрав, стабилен, много добър велоергометър Сред цифровите му функции има импулсен датчик, а също така можете да получите данни за разстоянието, консумирани калории, текуща скорост, времето на въртене.

Тя може да издържи до 100 кг. Като цяло, той е задоволителен в съотношението цена-продукт.

9. Вертикално колело Techfit XB200

Лесно сглобяване

Вертикално колело Techfit XB200
Вертикално колело Techfit XB200
Към Офертата

Дизайн в черно, елегантен и поразителен. С този велоергометър можете да следите производителността по-ефективно, благодарение на вградения в кормилото сензор за пулс.

Голямо предимство на този модел е, че ръководството за експлоатация идва с изображения, които ще улеснят монтажа. Той има 8 нива на съпротивление.

Има гумени опорни повърхности на уснoвата и меки удобни дръжки. Лесен за местене и няма да бъде трудност в случай, че искате да го направите.

Можете да прочетете данните за вашата тренировка на LCD екрана, дори когато въртите педалите.

10. Велоергометър DHS 2615

По-технологично

Велоергометър DHS 2615
Велоергометър DHS 2615
Към Офертата

А продукт от 10 нива на съпротива, с които можете да имате пълноценна тренировка.

Вие няма да се притеснявате за дискомфорта на седалката, защото тя е много удобна и ергономична.

Ако нямате много опит с стационарен велосипед, този модел ви дава голямо разнообразие от програми.

Той издържа на максимално тегло на потребителя до 120 кг.

велоергометър

Видове велоергометри

Има различни видове велоергометри. Има кростренажор, спининг байк, както и магнитен велоергометър.

Ще се опитаме да ви запознаем с някои от тях, така че да имате по- ясна представа когато правите своя избор за покупка.

Вертикален Велоергометър

Те са популярни от много време и всеки нов модел е снабден с разширени функции, които значително подобряват ползата от тренирането.

Вертикалните велосипеди имат няколко предимства. Те имат сравнително по- добра цена в сравнение с други модели. В допълнение, вертикалните велосипеди заемат много по-малко място поради това, че те са сгъваеми и лесно могат да се прибират, ако не разполагате с много място във вашето жилище.

Има вертикални велосипеди, които не ви принуждават да стоите неподвижно и просто да въртите педалите. Когато карате вертикален велосипед, можете да се възползвате от него максимално. Бихте могли и да го карате в изправено положение, като по този начин натоварвате по- голяма група от мускули.Така тренировката Ви е много по- ефективна.

Един от недостатъците на вертикалните велоаргометри е това, че седалките са малко по- неудобни. Ако сте почитател на по-дългите тренировки, най-вероятно ще предпочетете друг вид тренажор. Този вид велосипед също не се препоръчва за възрастни хора и за тези с болки в гърба.

Тези уреди имат сравнително изместен център на тежестта, което теоретично означава, че могат да станат нестабилни, в случай че натискате прекалено силно.

Хоризонтален велоаргометър

Столът на този тип велоаргометри предлага изключителна опора за гърба и задните части, а наклонената позиция ще отнеме напрежението от тялото Ви и ще ви нахъса още повече за тренировка.

Седалката не е единственият комфорт, който този велоергометър може да осигури. За разлика от вертикалния, при който се придържате към дръжките и оставате наведен напред, с този тип ръцете ви са напълно свободни. Това ви позволява да гледате телевизия, да четете книга, да говорите по телефона или дори да играете някои от любимите си игри, докато едновременно с това спортувате.

Има хора обаче, които имат негативно мнение за ефективността на хоризонталните велоергометри и количеството на изгорените калории, в сравнение с вертикалните.

Видове съпротива

Една от най-важните характеристики на велоергометрите е съпротивата, която те осигуряват. Изключително необходимо е да знаете повече за различните типове, за да можете да направите по-успешна покупка.

Според това каква е степента на съпротивата, и резултатите ще са различни. Колкото повече предизвиквате себе си, толкова и по- голям ефект ще има това и върху тялото ви. Не забравяйте обаче, че натоварването и дължината на тренировките трябва да се увеличават постепенно, за да не травмирате тялото си.

За да се симулира усещането за каране на истински пътен велосипед, повечето статични велосипеда за упражнения предлагат различни нива на съпротива при въртене на педалите.

Пазарът предлага богат избор на велоергометри, които използват директни или магнитни контактни спирачни системи. Всички те предлагат и регулираеми степени на съпротивление. Затова е важно, когато избирате вашия уред да обърнете внимание с колко степени е той.

Стабилност

Стабилността е много важна част от избора на велоаргометър. Колкото по-тежък е той, толкова по-устойчив е по време на тренировка. Колелото, което избирате трябва да е масивно и здраво. Последното нещо от което имате нужда е да се притеснявате, че може да не ви издържи или пък да се клати по време на упражнение. За това гледайте внимателно преди да пристъпите към покупка.