5-те най-добри пасатори за вашата кухня

Ако сте един от онези гастрономически ентусиасти, които обичат да приготвят рецепти, торти и десерти, но нямате достатъчно свободно време, за да посветите повече време на тази задача, тогава е полезно да си купите най-добрия пасатор, за да улесните работата си.

Преди да получите някое от тези съоръжения, има редица фактори, които трябва да вземете под внимание, за да вземете у дома продукта, който най-добре отговаря на вашите интереси.

Кoй е най-добрият пасатор?

В момента на придобиване на един от тези верни помощници в кухнята трябва не само да се вземат предвид характеристиките, които вече споменахме, но и да се направи тест и да се определи употребата, в която ще влезе. Може да ви е необходим висококачествен модел или само обикновен пасатор без никакви аксесоари.

Добре е да направите сравнение на моделите и да изберете според вашите нужди и финансови възможности. Тук ви оставяме това ръководство, което със сигурност ще ви помогне да вземете информирано решение.

1. Пасатор Bosch MSM67170, 750 W

Лесно се почиства

Пасатор Bosch MSM67170, 750 W
Пасатор Bosch MSM67170, 750 W
Към Офертата

С ергономичен дизайн, база от неръждаема стомана и мощност от 750 вата, този пасатор на Bosch може да подготви всички видове рецепти за рекордно кратко време благодарение на четворното си острие.

Този модел има анти-разливаща система, има изключително дълъг спирален кабел, с който можете да се чувствате комфортно в кухнята и освен това е снабден със система за меко докосване, която позволява добро сцепление, е напълно подвижна и лесна за почистване.

Това е достъпно, многофункционално оборудване, което се доставя и с универсален хеликоптер с острие за лед, блендер и градуирано смесително стъкло. Тези, които вече имат, твърдят, че той е асистент с голяма стойност в задачите на кухнята.

2. Пасатор Braun MQ 775 Patisserie, 750 W

С автоматичен регулатор на скоростта

Пасатор Braun MQ 775 Patisserie, 750 W
Пасатор Braun MQ 775 Patisserie 750 W
Към Офертата

Изработен с немска технология, пасатор Braun е ефективен при рязане и предлага много добри резултати.

Това оборудване е лесно разглобяване, снабдено с автоматичен регулатор на скоростта, който осигурява по-голяма мощност при приготвяне на ястия без пръскане, благодарение на камбаната от неръждаема стомана.

Модела е добра инвестиция, но тези, които вече са го купили, настояват, че това е разход, който трябва да се вземе предвид, ако искате да улесните работата в кухнята.

Продуктът се предлага в черно с метални тонове и се доставя с аксесоари: блендер, миксер и 0,5 литра купа.

3. TAURUS BAPI 900 PREMIUM PLUS INOX

Без пръски

TAURUS BAPI 900 PREMIUM PLUS INOX
TAURUS BAPI 900 PREMIUM PLUS INOX
Към Офертата

Ако търсите продукт, който мели и пасира по бърз и лесен начин от най-меките зеленчуци до лед и ядки, тогава този пасатор е точно това от което имате нужда.

Моделът Bapi 900 plus на Taurus е най-мощният от нашата селекция, така че е оборудван с турбо функция, електронен селектор с 20 скорости и има двойно ефектно острие, което едновременно мели и пасира, без да пръска и цапа по работния плот.

Този модел има база от неръждаема стомана и се предлага на ниска цена в прост бял цвят с детайли в сиво и черно.

Той идва с други аксесоари като мерителна чашка, пасатор,миксер и чопър. Това е опция, която трябва да и се обърне внимание.

4. Пасатор Philips HR1600/00 550 W

Прост и ефективен

Пасатор Philips HR1600/00, 550 W
Пасатор Philips HR1600/00, 550 W
Към Офертата

Като се има предвид, че това е най-евтиния от нашия списък, пасатор на Philips има редица характеристики, които го правят добър вариант.

Това е удобен пасатор, изработен от материали с добро качество и напълно изпълняващ функциите си чрез пасиране и получаване на хомогенно пюре.

Моделът е оборудван със система за освобождаване с два бутона и четворно острие от неръждаема стомана. Предлага се в бяло и се доставя с мерителна купа.

По мнението на тези, които вече го притежават, той е прост продукт, но с отлично съотношение цена-стойност. Така че, ако вече сте решили да купите, не пропускайте този пасатор.

5. Пасатор Gorenje HBX884QE 800 W

Гъвкав и елегантен

Пасатор Gorenje HBX884QE, 800 W
Пасатор Gorenje HBX884QE, 800 W
Към Офертата

Едно от предимствата на този продукт на марката Gorenje е, че с него можете да приготвите почти всяка рецепта. Това е ергономичен и лесен за употреба пасатор.

Това е високотехнологично оборудване, което включва функция Турбо, регулируема скорост от 800 вата, която предлага оптимални резултати. Произведен от неръждаема стомана, подходяща за миене на съдомиялна.

Предлага се с мерителна купа, пасатор, аксесоар за разбиване.

Продуктът се предлага на пазара в елегантен иноксов тон сива пластмасда и е един от най-евтините от нашата селекция, ако вземем предвид всички добавки, които включва.

Видове пасатори

Основната функцията на един добър пасатор е да прави каша и пюре на практика всичко, което се може да се пасира. В момента се предлагат разнообразени видове, предлагайки на потребителя няколко интересни характеристики. Най-често срещаните са:

  • Многофункционален: Това са ръчни пасатори, които имат няколко функции, дори можете да донесете допълнение към оборудването си като миксер. Те включват голямо разнообразие от аксесоари за пасиране, смесване, кълцане, разбиване. Има различни цени, но ако искате по-сложни рецепти като орехово масло или фъстъчено масло, ще трябва да платите малко повече. Дори и най-евтините модели от тази категория са много гъвкави, те обикновено са тройни сервизни инструменти.
  • Основен: Това е ръчен пасатор, който ви помага при основни задачи за готвене, като смесване на супа или картофено пюре или приготвяне на малки количества сосове. Те са много прости, обикновено идват само пасатора и контейнера.
  • Безжични: Това са ръчни пасатори, които работят с литиево-йонни батерии, които се зареждат. В момента те имат добра мощност и могат да имат по-дълъг пълен заряд. Въпреки това, те все още не са толкова мощни, колкото кабелните пасатори и обикновено са по-скъпи.

Какво трябва да има най-добрият пасатор?

За да се гарантира придобиването на продукт, който отговаря на вашите очаквания и вашите нужди, трябва да се вземат предвид следните характеристики:

  • Интуитивен контрол: Трябва да има бутони, които са лесни за натискане и задържане. Някои включват защитна функция, която изисква натискане на бутоните по време на използване. Поради тази причина големи и ергономични бутони са по-удобни.
  • Лесно почистване: Добрият пасатор не трябва да отнема много време за почистване. Добре проектираният предпазител на острието предотвратява залепването на храна и лесното разглобяване улеснява почистването. Аксесоарите трябва също да са безопасни за съдомиялни машини.
  • Удобно тегло: Според експерти, килограм и половина или по-малко е идеалното стандартно тегло за ръчни пасатори. Всеки по-тежък инструмент може лесно да ви умори.
  • Ергономична дръжка: Гумената облицовка обикновено осигурява по-удобна употреба, тъй като предлага добро сцепление, ако това е придружено от ергономично оформена извита дръжка, тогава ще имате продукт, който лесно и удобно се държи.
  • Смесващ съд: Пасаторите обикновено се доставят със стандартен тесен съд във формата на буркан, предназначен да запази съставките близо до острието и по този начин да улесни смесването. Ако се доставя с голям съд, трябва да се уверите, че пасатора е съвместим.
  • Включено съхранение: Основните ръчни пасатори, които включват само пасатор и съд, не се нуждаят от специална опция за съхранение, но ако се предлага с няколко аксесоари, е добре да имате торба или кутия, за да ги съхранявате.
  • Гаранция: Производителят трябва да предостави като минимум една година гаранция за продукта, ако е по-кратко време, устройството се превръща продукт с лошо качество. В идеалния случай можете да закупите издръжливо устройство с гаранция, че ви дава надеждност и увереност в продукта.