Най-добри фурни за вграждане

Търсите ли да си купите фурна за вграждане, но ви е трудно да изберете? Можете да се загубите между различните видове, функции и марки, предлагани на пазара в момента, затова нашето ръководство за най-добрите фурни за вграждане ще ви помогне да направите своя избор.

Кухнята често се описва като сърцето на къщата, а фурната за вграждане е от най-важните уреди. Затова е важно да направите правилния избор според вашите нужди и предпочитания. Фурните за вграждане се монтират в кухненските шкафове, за да предадат приятен вид на вашата кухня.

Евтини фурни за вграждане

Тук ще можете да намерите фурни за вграждане, които ще ви свършат работа за ежедневна употреба.

Тези модели предлагат капацитет от поне 65 литра, както и различни функции на готвене. Също така те са лесни за употреба и се предлагат на достъпна цена!

Фурна за вграждане Hansa Scandium BOEI69472

Фурна за вграждане Hansa Scandium BOEI69472
Фурна за вграждане Hansa Scandium BOEI69472
Към Офертата

Тази фурна за вграждане Hansa Scandium BOEI69472 е енергиен клас A и има добро разпределение на топлината във фурната за еднородно готвене на вашите ястия. 

Почистването на фурната е каталитично. Този тип почистване като цяло е по-евтин и изразходва по-малко енергия от пиролизата, защото абсорбирането на мазнените се извършва по време на готвенето на вашата храна. 

Hansa Scandium предлага седем режима на готвене, включително режими на грил и естествена конвекция. Оборудвана със три слоя стъкла, вратата остава по-хладна на допир и така е по безопасна за вас и децата ви!

Имате и функция за грил, както и сред функциите на готвене имате възможност да размразявате замразени ястия, което е доста практично.

Капацитетът й от 65 литра ще бъде идеален за семейство от четири или пет души. Тази фурна е лесна за използване и има решетки, които ще ви позволят да проверявате ястието по време на готвене или да го извадите от фурната, без да се изгаряте. 

фурна за вграждане Hansa

Страничните релси също предотвратяват риска от накланяне на решетките и следователно на вашите съдове. Фурната е лесна за вграждане и се предлага с грил, дълбока тава и телескопична релса.

С размери 59.5 x 59.5 x 57.5 cm, това е модел, който лесно ще се монтира към различни видове вградени кухни!

Трябва да кажем, че тази фурна е доста добра за цената на която се продава.

Произведена от надеждна марка и има голям капацитет от 65 литра, седем функции за готвене, функция грил и дълбока тава. 

Фурна за вграждане Beko BIM25300XM

Фурна за вграждане Beko BIM25300XM
Фурна за вграждане Beko BIM25300XM
Към Офертата

Продължаваме нашата селекция с модел на марката Beko. Предлагана на много достъпна цена, вие получавате с техните продукти гаранция и добро обслужване.

Модела BIM25300XM предлага богат капацитет от 71 литра, идеален капацитет за по-големи семейства. Работи чрез естествена конвекция. Въпреки петте си нива на готвене, размерите й остават стандартни: 56 x 59 x 55 cm. Тази фурна е снабдена с каталитично самопочистване.

Разполага с пет функции на готвене: грил, печене, конвекция размразяване и пица. Тя е от енергиен клас А с мощност 2500 W, има малък екран, който показва часа и таймера. Имайте предвид обаче, че тази фурна за вграждане не изписва температурата на екрана и няма аларма, която да ви извести, когато е загряла. Но пък при изтичането на зададеното време, фурната ще се изключи и ще ви даде сигнал за това.

Потребителите я харесват особено заради лесното й използване, достъпната й цена и големият капацитет.

В комплекта ще намерите ръководство, захранващ кабел без щепсел, тава за печене и дълбока тава.

В крайна сметка фурната Beko BIM25300XM ще подхожда на хората, които искат достъпен модел, без да правят компромиси с качеството. Благодарение на големия си капацитет, тя е идеална дори за големи семейства.

Фурна за вграждане Electrolux EOA3400AOX

Фурна за вграждане Electrolux EOA3400AOX
Фурна за вграждане Electrolux EOA3400AOX
Към Офертата

Electrolux EOA3400AOX е фурна с 72 литра капацитет, която има много предимства, включително нейната многофункционалност с 8 програми на готвене. Сред най-популярните са конвекция, грил, пица.

Друго предимство, което има тази фурна е нейната мощност, която достига общо 2780 W, което я поставя в енергийния клас А.

Общият и размер е: височина 56 см при ширина 60 см и дълбочина 55 см.

Имайте предвид, че Electrolux EOA3400AOX се предлага в черен цвят и инокс. Също така е оборудвана със студена врата, което прави достъпa до фурната винаги безопасен.

Освен това, за да можете да контролирате готвенето, фурната има таймер и автоматично изключване със звуков сигнал, както и да наглеждате ястието, фурната има халогенна лампа.

Избирайки тази фурна за вграждане, вие със сигурност ще спестявате от сметките за ток. Всъщност уреда има подобрена изолация във вътрешността и така задържа генерираната топлина. 

Най-добрите фурни за вграждане от висок клас

Сред моделите от висок клас има доста сложни и иновативни фурни, които ще задоволят нуждите и най-взискателните потребители.

Те са оборудвани с много функции и дори могат да бъдат свързани към смартфон за задаване на команди и програми от разстояние.

Фурна за вграждане AEG BPE742320M

Фурна за вграждане AEG BPE742320M
Фурна за вграждане AEG BPE742320M
Към Офертата

AEG BPE742320M е една от най-добрите фурни за вграждане в момента. Съчетавайки практичност и сила, тази фурна е в състояние да готви няколко ястия едновременно.

Обърнете внимание, че фурната има обща мощност от 3500 W. По този начин този модел е класифициран в категория А+ за енергийна ефективност.

Смята се за сравнително голяма фурна, нейните измервания са както следва. Разпознава се по ширина от 59 см до дълбочина 59 см и височина 56 см и капацитет е 71 литра.

Стандартното готвене с AEG BPE742320M е на конвекция. Моделът също предлага и опция за размразяване на храната.

Ще оцените и наличието на функция грил, за да задоволите вашите желания за скара. Винаги от гледна точка на дизайна, не можем да вървим пред факта, че фурната има вградена кутия. Материалът, който е използван за изработка конструкцията му е неръждаема стомана, а типът на управление електронно.

AEG BPE742320M контрол панел

Фурната за вграждане AEG BPE742320M подходяща за повечето модели кухни. Всъщност компактния й размер дава възможност да бъде монтирана както в големи, така и в малки помещения.

В допълнение тази фурна за вграждане е с 90 рецепти – предварително зададени програми, което ви позволява да постигнете оптимално време за готвене.

Що се отнася до поддръжката й, тя е със специално покритие, което се почиства без никакви затруднения.

Фурна за вграждане Samsung NV66M3531BS

Фурна за вграждане Samsung NV66M3531BS
Фурна за вграждане Samsung NV66M3531BS
Към Офертата

Вградената фурна на Samsung – NV66M3531BS е импулсен топлинен модел, който предлага мощност от 1200W/1600W и добри резултати при готвене. 

Забележителното предимство на този модел са неговите две независими нива, които ви позволяват да готвите две различни ястия едновременно с разделителна тава, която трябва да поставите в средата на фурната. Но помнете, че разликата в температурата между двете кухини обаче не може да надвишава 80 ° C,  така тази система намалява консумацията на електроенергия. 

Контролният панел има яркосин цвят и два механични бутона: левият задава програмата за готвене, а десният променя температурата за фина настройка. 

Можете да активирате бързото управление на предварително зададените програми и да настроите горната или долната част за готвене, като използвате сензорните клавиши.

Фурната за вграждане на Samsung има 40 рецепти, за да ви помогне в готвенето.

За да избегне затръшването на вратата, Samsung я е оборудвал с меко затваряне. Имате и телескопични релси, за да вадите съдовете си без да се налага напълно да сваляте скарата, като няма да рискувате да се изгорите. Моделът предлага две решетки и тава за печене при закупуване на тази фурна. 

Тази фурна за вграждане има седем режима на готвене (традиционно готвене, топлина на дъното, грил, печене, естествена конвекция, еко и др.) и 25 програми. Имайте предвид обаче, че всички автоматични програми не са достъпни, ако използвате фурната в двоен режим. 

В крайна сметка тази фурна с функция за двойно готвене е много практичен и икономичен модел. С различните си режими и функции за готвене, той е много завършен и ергономичен модел (часовник, запазване на топлината, таймер за готвене, заключване за деца и др. 

Ръководство за купуване на фурна за вграждане

Дами и господа, видяхме селекция от най-добрите вградени фурни, предложени от нашия редакционен екип, съставени от кухненски експерти. Сега ще ви представим ръководство за покупка, което ще ви насочи към критериите за избор на правилната вградена фурна и различните начини за нейното поддържане.

Каква вградена фурна да избера?

Днес на пазара съществуват няколко вида вградени фурни. Производителите на уреди постоянно подобряват продуктите, а потребителите са все по-объркани и не знаят какво да изберат. Затова искаме да ви предложим списък с критериите за избор на вградена фурна:

Функции за готвене

Първият критерий, който ще ви помогне да изберете една или друга фурна е функциите на готвене, който искате да имате. За разлика от традиционните фурни, марките на уредите предлагат различни методи за готвене, за да позволят на клиентите си да имат огромен избор. Сега можете да избирате между функции като конвекция , грил и размразяване.

Лесна за употреба

Има модели фурни за вграждане са оборудвани с дисплей, на който да виждате програмата или таймер. 

Някои са електронен панел, а други имат механични бутони за управление. Използването на фурната трябва да е интуитивно, без да ви затруднява. Някои функции могат да ви улеснят в употребата, като функция грил, равномерно разпределение на топлината или размразяване! 

Програми за готвене

 Има многобройни програми за готвене и марките се различават с различните програми, които могат да предложат. Може да намерите програми, пригодени за грил, пица и други ястия. 

Общо взето, всеки модел предлага разнообразни програми. Просто изберете този, който предпочитате въз основа на вашите изисквания.

Почистване

Този аспект е много важен днес, имайки предвид , че много модели, които предлагат бързи и ефективни системи за почистване. Например, можете да намерите самопочистващи се фурни за вграждане с пиролиза, които автоматично премахват мазнините и улесняват почистването.

Безопасност

Още един много важен фактор преди да направите окончателния си избор е да се гарантира безопасността с желаната фурна. Безопасна ли е за деца? Има ли студена врата? Снабдена ли е с охладителна система? Това са въпроси, на които трябва да намерите отговори, преди да купите вградена фурна.

Размери

Необходимо е размерите на фурната, които препоръчвате, да са адаптирани към наличните размери на шкафовете на кухнята ви. Трябва да обърнете внимание на това, и ако нямате достатъчно място за монтиране на фурна, трябва да знаете, че някои модели микровълнови фурни за вграждане предлагат функции за печене на месо, готвене на ориз и други. 

Консумация

Всички уреди консумират електричество, някои са повече, а други по-малко. A + моделите, които ви предложихме по-горе са най-препоръчителни, тъй като са енергийно ефективни.

Трябва ли да си купите фурна със самопочистване?

Почистването на фурната винаги е неприятна задача. Фурна, която обещава да се почиства сама, определено е примамлива оферта.

Самопочиствашите фурни се предлагат в няколко вида

Най-добрия вариант е пиролитично почистване. Тези фурни имат специална програма, която супер загрява вътрешната й част до около 500 ° C. След това сериозно нагряване всичко, което е останало е фина пепел, която можете да изтриете лесно с гъбичка или кърпа.

Каталитични облицовки

Обикновено тези облицовки могат да бъдат открити отстрани или гърба на фурната. Имат специална повърхност, която абсорбира мазнините, като постепенно разрушава мръсотията, когато готвите при температури над 200 ° C.

Нано-керамично незалепващо покритие

Някои марки предлагат фурни с нано-керамично незалепващо покритие, предназначено да отблъсква замърсяванията.

Почистване с пара

Това са по-рядко срещащи модели, при които се добавя малко вода в дъното на фурната, което създава пара, така изгорялата мръсотия омеква.

Лесно почистващ емайл

Най-разпространения вариант. Това са фурни с лесно за почистване повърхност.

Фурните с пиролитично почистване стават все по-популярни, защото са много ефективни, дори някои от най-добрите модели почистват стъклената врата.

Как да поддържате фурната за вграждане?

Чудите ли се често, как да почистите фурната си? Повечето качествени, но и по-скъпи вградени фурни имат система за бързо почистване, която намалява ежедневните задачи за почистване. Тук е мястото, където ще ви представим различните начини за поддържане на вашата вградена фурна.

В момента някои модели, които се предлагат на пазара са напълно разглобяеми и затова почистването е доста лесно. Освен, че имат различни автоматични системи за почистване, вие ще имате възможност да разглобите фурната и да я почистите лесно. За да почистите вратата, просто използвайте влажна кърпа и избягвайте използването на телчета за съдове.

Надяваме, че класацията на най-добрите вградени фурни, която ви предложихме и ръководството ни за покупка са били полезни за избора ви на фурна за вграждане. Ние ще останем на ваше разположение, за да ви помогнем в избора най-добрия продукт, който ще търсите следващия път.