Климатици – Сравнение и Ръководство за покупка

Лятото е най-горещият сезон на годината, с високи температури, които могат да бъдат непоносими през ден и нощта, до токова, че чак да ни е трудно да спим. Климатиците ни помагат да охлаждаме дома си, което допринася до положителен ефект върху здравето ни. Затова закупуването на една от тези климатични системи е много добра идея. Сред най-известните модели е Mitsubishi MSZ-DM25VA. Климатик с енергийна ефективност A +, който ще ви помогне да държите под контрол сметката си за ток. Ако предпочитате модел, който ви позволява да почивате комфортно през нощта препоръчваме ви Fujitsu 3NGF8700. Той е с ниско ниво на шум и функция за студен и горещ въздух, за да може да бъде в полза през цялата година.

Мнения за най-добрите климатици

По-долу представяме пълен списък на подбрани и препоръчани продукти, които сме подготвили. Като сме взели предвид характеристики като качество, ефективност, дизайн и цена на пазара, наред с други фактори. Така че да можете да направите най-подходящ избор според вашите нужди.

1. Kлиматик Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA

климатик Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA
климатик Mitsubishi Electric MSZ-DM25VA
Към Офертата

Ако търсите добър климатик, препоръчваме този практичен и гъвкав модел, с който можете да се насладите на приятна атмосфера във вашия дом, независимо от сезона, тъй като това е климатик, който има функция за охлаждане или отопление.

Този климатик на Mitsubishi е модел, препоръчан за доброто си ниво на енергийна ефективност, който поддържа контролираното потребление на електроенергия благодарение на класификацията A +. Работи със студена мощност от 2.5 kW и топлина от 3.15 kW.

Този модел включва филтър за йонизатор за пречистване на въздуха, с който можете да гарантирате среда без бактерии и други алергени като прашец, за да постигнете по-чист въздух.

Много е важно да сте наясно с нивото на защита, предлагано от устройството, затова препоръчваме този климатик на Mitsubishi, който включва практичен въздушен филтър.

Ефективност: Този модел предлага A + / A + енергийна ефективност, така че можете да поддържате контролирана консумация, която зачита околната среда.

Климатизация: Това е идеална климатизация за цялата година, защото ви предлага функцията на студен и топъл въздух да избирате според сезона на годината.

Мощност: Този модел ви дава приятна топлинна чувствителност и максимален комфорт благодарение на мощността си с мощност 3,15 kW.

Филтър: Той включва практичен въздушен филтър, който почиства въздуха от голямо разнообразие на бактерии и прах, както и от други алергени.

Интелигентно: Ако търсите актуализиран модел, който предлага интелигентна функция за управление на устройството от мобилния ви телефон, трябва да потърсите друг модел.

2. Fujitsu ASYG 12 LMCB / AOYG 12 LMCBN NORDIC

2. Fujitsu ASYG 12 LMCB / AOYG 12 LMCBN NORDIC
Fujitsu ASYG 12 LMCB / AOYG 12 LMCBN NORDIC
Към Офертата

Когато сме готови да търсим най-добрия климатик на пазара, имаме много модели, от които да избираме, затова трябва да обърнем специално внимание на основните му характеристики.

Устройството за климатизация на Fujitsu ASYG 12 LMCB / AOYG 12 LMCBN NORDIC има размери на вътрешното устройство 79 х 29 х 26,8 сантиметра и тегло приблизително 7,5 килограма, външното тяло 39 килограма. Звукът, който излъчва този климатик Fujitsu е нисък, така че няма да пречи на звука на телевизора в стаята.

Климатичната термопомпа Fujitsu ви дава възможност да използвате оборудването през цялата година, независимо от сезона, тъй като ви позволява да охлаждате и затопляте температурата в стаята си.

За да придобиете най-добрия климатик, трябва да следвате нашите препоръки, като се вземат предвид следните характеристики:

Гъвкавост: Марката Fujitsu предлага универсален климатик, който ви позволява да охлаждате и затопляте температурата на помещението.

Мощност: Този модел има мощен мотор, който има капацитет на охлаждане от 3400 вата и топлинна мощност от 4000 вата.

Ефективно: потреблението на студена енергия е 0,53 kW, а при топлината 0,67 kW, поради което се получава добра енергийна оценка A+.

3. Kлиматик Heinner HAC-12INVB

Kлиматик Heinner HAC-12INVB
Инверторен климатик Heinner HAC-12INVB
Към Офертата

Нивото на звука е 53 dB, така че можете да почивате комфортно през нощта, тъй като този модел не генерира силен шум, които могат да прекъснат съня ви. Този продукт има капацитет на охлаждане от 1580 W и топлинна мощност от 1510 W, което осигурява годишни икономии до 10% в сравнение с климатик от клас A.

Благодарение на инверторната технология, това устройство позволява годишни икономии до 30% в сравнение с традиционните модели. Този модел разпределя въздуха по хомогенен начин във въздуха, тъй като има въздушен изход с капаци, които се движат вертикално.

Ефективност: Този модел има високо ниво на енергийна ефективност клас A +, така че можете да управлявате сметките си за електроенергия.

Климатичен контрол: Това е климатик с функция за горещ и студен въздух, така че ще бъде полезен през цялата година.

Мощност : има студена мощност от 1580 W и мощност в топлина от 1510 W, така че можете да се насладите на перфектно затоплена атмосфера.

4. Климатик DAIKIN FTXB25C

Климатик DAIKIN FTXB25C
Климатик DAIKIN FTXB25C
Към Офертата

С климатик Daikin FTXB25C можете да подгрявате дома си по време, което искате или сте готови за работа, благодарение на факта, че той има практично програмиране, което служи за стартиране или спиране на уреда в указаното време.

Той има голям мотор, който работи с 9000 BTU, успявайки лесно и бързо да охлажда средни пространства като вашата стая. Той също така има функцията на климатик, така че използването му е изключително през лятото, тъй като е в състояние да запази дома ви топъл през зимата.

Този климатик Daikin е произведен с антиерозионна обработка, наречена “Blue Fin”, която гарантира максимална устойчивост на най-агресивните метеорологични условия. От своя страна, както емисиите на CO2, така и неговата консумация на енергия са намалени, следователно това е силно екологичен модел.

За да можете да сравнявате предишните модели и да знаете дали това е най-добрия климатик до момента, трябва да знаете неговата мощност, гъвкавост и икономия на енергия.

Универсалност: Той има термопомпа, която има функция за отопление и охлаждане в едно устройство.

Дизайн: Дизайнът му е елегантен и минималистичен, който успява да се хармонизира много добре с декорацията на вашия дом и в същото време е много лесен за почистване.

Разпределение: Той има практична система за вертикално изместване на въздушните дефлектори, така че да се гарантира равномерно разпределение на температурата в помещението.

5. Климатик Carrier Ventus Ultimate

Климатик Carrier Ventus Ultimate
Климатик Carrier Ventus Ultimate
Към Офертата

Ако търсите най-добрия инверторен климатик в този списък, препоръчваме да се вземе под внимание тази разделяна марка Carrier Ventus Ultimate с инверторна технология, която оптимизира работата на устройството, което ви позволява да постигнете отлична производителност и висок клас на енергийна ефективност А ++.

Той също така включва практична термопомпа, която осигурява възможност за отопление на помещението благодарение на функцията за горещ въздух, която осигурява до 510 м³/н, което позволява приятна атмосфера по всяко време.

Този инверторен климатик гарантира ниско ниво на звука, тъй като вътрешното тяло генерира минимум 22 dB и максимум 40 dB. Размерите на вътрешното тяло са 30 x 81,2 x 19,2 cm, а външното тяло е с размери приблизително 55,5 x 77 x 30 cm.

Ако търсите евтин климатик, който има големи възможности, ви препоръчваме да погледнете този практичен модел.

Мощност: При охлаждане, този модел има номинална консумация до 2,930 W и отопление 3450 W.

Звук : Можете да почивате комфортно и без прекъсвания, дори когато устройството е включено, благодарение на нивото на шума от приблизително 40 dB.

Ефективност : Той има голяма енергийна ефективност на класификация А ++, така че е модел, който зачита околната среда.

6. Климатик LG Standard Plus P12EN

Климатик LG Standard Plus P12EN
Климатик LG Standard Plus P12EN
Към Офертата

Този LG климатик е много енергоспестяващ продукт, който има рейтинг A ++, което ще ви позволи да поддържате контролирана сметка за ток.

Това устройство се откроява като супер тихо, така че можете да го използвате, докато спите през нощта. Също така, той включва практичен 24-часов таймер, който ще ви помогне да контролирате използването на устройството, изключвайки го след програмираното време. От друга страна, това устройство има практично дистанционно управление, което улеснява използването му от дивана или леглото.

Благодарение на практичния си изход за въздух, устройството разпределя потока оптимално вътре в помещението, така че можете да се насладите на перфектно контролирана среда. Той също така включва антибактериален филтър и функция за изсушаване, която защитава благосъстоянието на потребителите. Размерите на вътрешното му тяло са 83,7 х 30,8 х 18,9 см и тежи приблизително 8,7 кг.

Повечето марки са включили ефективни антибактериални филтри и този модел се отличава с нивото на защита на въздуха.

Ефективност: Този климатик е с енергиен клас A ++ при охлаждане и A + в режим на отопление.

Безопасен: Този модел включва практичен двоен антибактериален въздушен филтър, който предпазва потребителите от възможни респираторни заболявания.

Таймер: Благодарение на практичния си таймер можете да програмирате климатика в автоматичен режим до 24 часа.

Комфорт: Можете да се отпуснете удобно дори и с включено устройство, благодарение на ниското ниво на шум.

7. Мобилен климатик Beko BEPB12H

Мобилен климатик Beko BEPB12H
Мобилен климатик Beko BEPB12H
Към Офертата

Тази мощна климатична инсталация без двойно функционално външно тяло с 3,5 kW охлаждане и 3,3 kW отопление предлага оптимална дейност за бързо промяна на въздуха, което го прави енергийно ефективен климатик.

Този климатик се отличава с липсата на външно тяло, така че само два отвора се виждат на тялото, един за засмукване и един за изхвърляне на въздух.

Сред програмируемите си функции, той се отличава с режим на вентилация, който позволява да се охлади стаята без много консумация на електричество и функцията за премахване на влагата, което ще помогне да се грижи за вашето благополучие и това на вашето семейство. Също така можете да почивате тихо и без прекъсвания благодарение на ниското ниво на шума, което генерира до 64 dB.

Програми: Включва серия от специални програми, сред които се открояват режимът на вентилация и премахване на влагата, които значително подобряват потребителския опит.

Безшумен: Това устройство включва система, която намалява минималното звуково налягане до 64 dB, което е идеално за използване през нощта.

Контрол: Можете да включите и изключите устройството дистанционно и от комфорта на дивана или леглото, благодарение на дистанционното управление.

8. Климатик Panasonic CU-FZ35UKE

Инверторен климатик Panasonic CU-FZ35UKE
Инверторен климатик Panasonic CU-FZ35UKE
Към Офертата

Ако търсите икономична алтернатива на климатиците, препоръчваме този климатик с инверторна технология, която предлага консумация на енергия в режим на охлаждане от 1090 W и в режим на отопление от 1050 W.

По този начин той получава класификация на енергията А по отношение на функцията за отопление и охлаждане на А ++. От друга страна, този модел включва въздушен филтър, който поддържа въздуха защитен, за да гарантира вашето благополучие.

Можете да управлявате този климатик Panasonic от разстояние, благодарение на това, че включва практическо дистанционно управление. Също така трябва да имаме предвид, че този модел генерира максимум 20 dB шум на вътрешното си тяло при най-високата си скорост. Измерванията на вътрешното тяло са приблизително 19,9 х 85 х 29 cm.

Ако търсите ефективна и икономична алтернатива, която ви дава приятна и затоплена атмосфера, препоръчваме този климатик с функция за охлаждане и отопление.

Ефективност: Този модел има енергийна ефективност A ++ при охлаждане и A при отопление.

Мощност: При своята функция охлаждане, това устройство достига 3.4 kW и като функция на отоплението достига 3.84 kW, което осигурява голяма мощност на работа.

Филтър: Този модел включва практичен въздушен филтър, който гарантира чиста среда за потребителите.

9. Климатик GENERAL FUJITSU ASHG12KGTA/AOHG12KGCA

климатик GENERAL FUJITSU ASHG12KGTA/AOHG12KGCA
климатик GENERAL FUJITSU ASHG12KGTA/AOHG12KGCA
Към Офертата

Ако търсите климатик с добра и функционална работа на охлаждане и затопляне на въздуха във вашата стая, препоръчваме този практичен модел на марката Fujitsu, който благодарение на своята мощност от 0.73 kW / h постига диапазон от охлаждане на 720 m3 / h.

Този модел има висока енергийна ефективност, достигайки висока оценка и в двете функции, с класификация A ++ в хладилната техника и A в отоплението. Вътрешното устройство, при максимална производителност, генерира ниво на шума до 32 dB.

Можете да инсталирате този сплит модел на стената благодарение на своите размери 27,0 x 83,4 x 21,5 cm. Този модел включва дистанционно управление, с което можете да използвате това устройство от разстояние и от комфорта на вашия дом. Той също така включва филтър, който ще поддържа въздуха чист.

Ако търсите компактен модел климатик на сплит, идеален за климатизация на стаята ви в случай на студ или топлина, този модел може да е подходящ за вас.

Ефективност: Този ефективен модел включва висока енергийна ефективност А +++ за охлаждане и А +++ за отопление.

Инвертор: Той има инверторна технология, която гарантира по-ефективна работа и следователно по-ниска консумация.  

Филтър: Този модел включва филтър, който ще поддържа въздуха в стаята чист.

10. Климатик Daewoo DSB-F0985ELH-VK

Климатик Daewoo DSB-F0985ELH-VK
Климатик Daewoo DSB-F0985ELH-VK
Към Офертата

Ако търсите климатик, който включва таймер с до 24 часа автоматична работа, този модел на Daewoo може да е идеален за вас, тъй като можете да се отпуснете удобно, без да се притеснявате за оставяне на устройството.

Този модел работи с номинална мощност до 1500 W за охлаждане и 1400 W за отопление, така че максималната консумация при отопление е 700 W, а при охлаждане 800 W. Можете да управлявате устройството от разстояние и да виждате температурата по всяко време.

Този модел генерира ниво на шум до 40 dB, а приблизителните му размери са 28 x 80 x 18,5 cm. Ако сте загрижен за околната среда, това устройство е правилното, тъй като използваният от вас хладилен газ не причинява увреждане на озоновия слой.

Преди да изберете нов климатик, важно е да вземете под внимание на вашите нужди, за да сте сигурни, че той е напълно функционален.

Гъвкавост: С тази климатизация ще можете да охлаждате атмосферата през лятото и да я затопляте през зимата.

Мощност: Този модел има номинална топлинна мощност от 1400 W и охлаждане от 1500 W.

Охлаждане: Това устройство използва хладилен газ R-410A, което не представлява заплаха за озоновия слой.

11. Мобилен климатик Star-Light 12000 BTU

Мобилен климатик Star-Light 12000 BTU
Мобилен климатик Star-Light 12000 BTU
Към Офертата

Ако се запитате кой е най-добрият климатик, първо трябва да знаете много добре как ще го употребявате и след това да сравните неговите функции, за да видите дали отговаря на изискванията ви. Климатикът Star-Light 12000 BTU предлага практично решение за охлаждане на нашата стая благодарение на мощния му двигател от 1100 W.

Този практичен преносим климатик е идеален вариант, ако търсите продукт, който може да промени местоположението си според вашите нужди, следователно неговата мобилност е много добра. Той не изисква големи инсталации или ремоделиране във вашия дом, така че инсталацията е много проста.

Звукът, който създава, е доста приемлив, като се има предвид, че той е преносим модел и има много мощен двигател, който достига до бързо обновяване на средни по размер среди. И ако просто искате да проветрите стаята, можете да избирате между три скорости на мощност.

На въпроса какъв климатик да купите? Трябва да отговорим, че най-добрият начин за придобиване на добър модел е познаването на неговите функции. Ето списък на неговите плюсове и минуси.

Мощен: Моделът има максимален охлаждащ капацитет до 1100 вата, така че добре охлажда помещението.

Гъвкавост: Възможността за преместването му според вашите нужди е много полезна, особено ако не искате да направите основен ремонт във вашия дом, за да инсталирате климатична система.

Ефективно: С енергиен клас А, този модел представлява перфектна комбинация между технология и ниско потребление.

Екологично: Този иновативен климатик се отличава с използването на екологичен R410A хладилен газ, който се отнася към околната среда и излъчва минимални количества CO2.

12. Климатик Samsung Wind-Free

Климатик Samsung Wind-Free
Климатик Samsung Wind-Free
Към Офертата

Този климатик успява лесно да охлажда пространството, където е инсталиран, благодарение на факта, че има мотор с висока мощност, който получава класификация на енергията от клас A ++ и в същото време разполага с 9000 BTU, което семейството ви ще оцени през летните дни.

Взаимодействието с уреда и разнообразието от функции ще ни позволят да го използваме удобно, като работим интелигентно, благодарение на Wi-Fi връзката. Този практичен продукт включва и три полезни филтъра, които почистват въздуха, защитавайки здравето и здравето на вашето семейство

Това е един от най-добрите модели в списъка, произведен от добре познатата марка Samsung, която за много потребители днес е най-добрата марка климатици. Сравнете следните плюсове и минуси, за да научите повече за този страхотен продукт:

BTU: Този продукт има 9000 BTU, идеален за охлаждане на стая със среден размер без проблем.

Ефективност: Този модел има студена енергийна оценка A ++ и топлина A +, която ще ви бъде от полза, като ви помага да спестите малко от сметката си за електричество.

Безшумен: Можете да почивате комфортно през нощта, без да ви притеснява шум, тъй като генерира максимален шум от 37 dB и минимум 19 dB.

Интелигентен: Този модел съчетава голяма ефективност и най-съвременна технология с иновативна интелигентна Wi-Fi система за свързване.

Минуси

Неподвижност: Като отрицателна точка можем да коментираме, че този модел не позволява прехвърлянето от една стая в друга, тъй като това е моносплит модел, който е интегриран в стената.

13. Климатик Toshiba DaiseiKai 6.5 RAS-B13N3KVP-E

Климатик Toshiba DaiseiKai 6.5 RAS-B13N3KVP-E
Климатик Toshiba DaiseiKai 6.5 RAS-B13N3KVP-E
Към Офертата

Когато търсим най-качествения климатик на пазара днес, ще открием Toshiba DaiseiKai. С антивирусни и превантивни функции срещу миризма и силно мощен двигател, този модел става добра опция за покупка.

Този икономичен модел интегрира практична помпа с горещ въздух, която ще ви помогне да се справите комфортно в студените зимни дни и разполагате с отличен мотор, който максимизира мощността на охлаждане в най-малко време.

IAQ филтърът е разработен от Toshiba и е отговорен за пречистването и подобряването на качеството на въздуха, като напълно възпрепятства дейността на вредните бактерии и вируси, открити в околната среда, като гарантира доброто здраве на вашето семейство.

Toshiba полага огромни усилия да произведе климатик, който не само предлага комфорт и мощност, но също така е загрижен за вашето здраве и за здравето на вашето семейство.

Антивирусен: Този модел охлажда въздуха в помещението, докато го почиства, като елиминира различни видове бактерии и грипен вирус от въздуха благодарение на IAQ филтъра.

Аромати: Предотвратява образуването на различни гъби в помещението, които причиняват лошата миризма чрез натрупване на влага благодарение на автоматичното регулиране на температурата.

Мощност: Интегрира мотор от 840 вата студена мощност и 950 вата топлинна енергия, която осигурява по-голяма скорост за достигане на желаната температура.

Ефективно: Този продукт има максимална икономия на енергия, получавайки класификация клас А++, което ви позволява да спестите от сметката за електричество.

Ръководство за закупуване на климатик

Ако сте един от тези, които живеят в горещ град, но са очаровани от това, че къщата е студена като хладилник, ще разберете много добре колко е важно да имате ефективна климатична система във вашия дом, която поддържа семейството ви свежо и защитено. Искаме да ви помогнем в трудната задача при избора на най-добрия и най-икономичен модел, затова сме подготвили кратко ръководство за закупуване на най-добрите климатици, където най-важните характеристики, които трябва да вземете предвид при покупката на един от тях.

Мощност и ефективност

Сред основните характеристики, които трябва да вземете под внимание при избора на нов климатик, е мощността, тъй като тя определя до голяма степен ефективността на устройството да достигне желаната температура, както и използването на енергийните ресурси. Този въпрос е много важен, особено ако сме наясно с околната среда или ако се стремим само да намалим сметките си за електроенергия.

За да определите мощността, която устройството трябва да има, за да бъде функционално за вас, е важно да знаете BTU, предлагани от охлаждащото устройство. Ето защо е много важно да се включат технологии за енергийна ефективност и да не се генерира висока консумация. Фирмите, произвеждащи климатици, все повече ги е грижа за околната среда, така че се стремят да произвеждат по-ефективни домакински уреди и да запазят природните ресурси.

Понастоящем повечето домакински уреди и климатични устройства включват информационен енергиен етикет, който всички заинтересовани потребители трябва да разгледат внимателно, преди да направят своят избор, което отразява степента на енергийна ефективност в клас D, която е най-ниска A +++, което би било най-доброто класиране в списъка.

Универсалност и манипулация

Обикновено тези уреди имат интуитивен контрол и лесен достъп, така че предлага по-добър потребителски опит при работа с устройството. По същия начин трябва да се има предвид, че пазарът ни предлага и двата модела, едните трябва да бъдат монтирани на стената, а другите са преносими модели, които лесно могат да се движат из къщата или офиса и не изискват никакъв вид инсталация.

Преносимите модели включват практични въртящи се колела в долната част, както и дръжки за носене, които улесняват прехвърлянето на климатична инсталация във вашия дом. Потребителите са благодарни, че продуктът предлага голяма гъвкавост на употреба, така че можете да дадете интензивна и пълна употреба на климатика.

Да бъдеш в състояние лесно и без усилие да преместиш климатика е плюс в случай, че имаш голяма къща или трябва да преместиш устройството от една стая в друга. От друга страна, ние препоръчваме да бъдете внимателни към неговия контрол и допълнителните функции, които той интегрира, като например интелигентни системи за връзка с безжични устройства. В този смисъл ще намерите на пазара преносими и вградени климатици, които могат да се управляват от вашия мобилен телефон.

BTU

Както във всяко сравнение на климатици, стойността на единица BTU на устройството играе основна роля в нашето решение, знаейки, че той измерва количеството отопление или охлаждане което устройството може да се направи в стаята. Изразява се в британски термални единици или Btu. Много е необходимо да се знае тази стойност преди да изберете модел за вашия дом, тъй като тя ще се определи нейната ефективност при достигане на желаната температура в помещението, където ще се инсталира.

За да имате по-ясна представа колко BTU трябва да има климатикът, за да можете да охладите е необходимо да се вземат предвид размерите на помещението, в което ще го инсталирате. С малка формула ще знаете необходимия BTU: първо умножете дължината по ширината и по височината на помещението, резултатът ще го разделите на две и на получената стойност ще добавите три нули.

Получената BTU стойност определя зоната на действие на устройството, като се приема, че за малки помещения се препоръчва климатик от 9000 BTU. От друга страна, модел от 12 000 BTU е идеален за големи помещения, без да се забравя, че прозорците и вентилационните отвори трябва да бъдат добре запечатани.

климатици мнения

Често задавани въпроси

Как да заредим климатика?

Първоначално трябва да определите вида на охладителния газ и какви връзки използва уреда. Продължете с фиксирането на маркучите към входните отвори за налягане на системата, като се има предвид, че синият маркуч обикновено определя ниското налягане и е свързан със смукателния тръбопровод, докато червеният маркуч показва високото налягане.

Включете климатика и го оставете да работи около 15 минути. След като проверите дали няма течове, добавете охлаждащата течност бавно и в малки количества и накрая, когато уредът приключи цикъл, изключете го и изключете маркучите.

Какъв вид климатик консумира по-малко енергия?

Важно е да знаете различните видове климатици, които съществуват на пазара, от моделите на прозорците, по-малко мощните, но преносими алтернативи, практичното разделяне до централните модели, идеални за магазини и хотели. Всеки модел има своите предимства и недостатъци, но когато става въпрос за икономия на енергия, преносимите климатични устройства водят списъка, защото използват много малко енергия за работа, особено ако поддържате филтрите чисти, което се препоръчва да ги почиствате само веднъж годишно, което ви позволява да ги запазите по същия начин с поддръжката.

Как да почистите климатика?

Преди всичко е необходимо напълно да изключите захранването и да изключите устройството, след това внимателно да повдигнете капака и да премахнете филтъра, до който ще имате лесен достъп. Продължете с потупване на филтъра за да премахнете натрупания прах и след това с вода и сапун да го измиете напълно. Оставете го да изсъхне и го сложете така, както беше. Отидете до компресора, който трябва да се монтира от външната страна на помещението и там също не трябва да има прах, така че ще продължим с четка, за да отстраним всички замърсявания, натрупани по тялото. Не забравяйте, че пазарът предлага някои химикали тип пяна, които почистват автоматично след прилагането.

Къде да хвърляте климатик?

Основните замърсители на климатиците за обезвреждане са вещества като масла и газове, за които се счита, че допринасят за глобалното затопляне и износването на озоновия слой, така че рециклирането и преместването на хладилния агент до външно съхранение, като се използва специализирана техника е от решаващо значение за да избегнете изпускането на газ в атмосферата. Може да се рециклира в сервизен център или да се изпрати обратно в станция за преработка, така че да я използват отново.

Защо тече вода от климатика?

Имайте предвид, че наличието на вода в нашия климатик не винаги означава, че е причинено от дефект, но и че това е нещо нормално, акцентирайки през лятото и най-горещите дни, поради кондензацията на влажността. Хладилния агент, циркулиращ вътре в топлообменника на устройството и охлаждане на въздуха до температура по-ниска от околната температура, която след това се смесва и води до влага, която е концентрирана и пада до отводнителната тава да се източи от изходния маркуч.

Как да използвате климатик

Климатиците са станали част от нашите основни уреди у дома, защото те ни помагат да постигнем комфортна температура в нашия дом, особено когато преминаваме през много горещ или много студен сезон. Като се има предвид голямото разнообразие от модели, предлагани от пазара, ние подготвихме малък наръчник, който обяснява как да инсталирате и използвате климатик.

Определете местоположението

Първо, трябва да определите къде ще инсталирате устройството. Имайте предвид, че количеството BTU или мощността, генерирана от климатика, определя пространството или диапазона на ефективност. За тази цел трябва да знаете размерите на помещението, в което искате да инсталирате продукта. Също така е необходимо да се обърне внимание на мерките на вътрешното тяло, за да се гарантира правилното сглобяване.

Организирайте съдържанието на пакета

Преди да пристъпите към инсталиране на устройството, важно е да се уверите, че съдържанието на опаковката е пълно, тъй като липсата на каквато и да е част или аксесоар може да доведе до проблеми при работа. На явно място във вашата къща, поставете кутията на вътрешното тяло и след това я отворете и извадете цялото съдържание по организиран начин. Не забравяйте, че това изисква малко работа у дома, за да го инсталирате, най-добре е да се обадите на специалист, който да извърши правилна инсталация и да избегнете всякакъв риск.

Стартирайте устройството

След като сте инсталирали климатика, трябва да продължите с включването и да регулирате желаната температура с помощта на контролния панел или дистанционното управление. Важно е да се знае, че няколко проучвания са поставили идеалната средна температура между 24 и 26 градуса по Целзий, но ние също трябва да вземем предвид, че броят на хората в помещението повишава температурата на стаята, така че, като се има предвид това трябва да коригираме желаната температура.

Допълва резултата от устройството

За да се осигури ефективна работа на климатичната инсталация, важно е да се провери дали вратите и прозорците са правилно изолирани. Това ще помогне да се постигне желаната температура, тъй като се избягва изтичане на въздух. Също така можете да поставите пердета или външни сенници, за да избегнете директните слънчеви лъчи.

Програмирайте устройството

Силно се препоръчва да използвате функцията за програмиране по няколко причини, затова се препоръчва да планирате часовете на използване. Използването на система за автоматично изключване ще ви помогне да регулирате консумацията на електроенергия, тъй като времето за използване на уреда ще се контролира, като се има предвид, че само с 10 минути работа се постига адекватна климатизация. От друга страна той ви осигурява висока степен на сигурност, тъй като автоматично изключва устройството.

Извършвайте поддръжка

И накрая, препоръчително е да правите правилната поддръжка на устройството толкова често, за да осигурите оптимална работа. Това, от своя страна, удължава живота на климатика, тъй като е необходимо да се презареждат хладилните газове използвани от продукта.