Най-добрите перални за безуперчно пране

Живота без пералня у дома е почти невъзможен. Всъщност, това го разбираме, когато тя се развали. И обикновено това се превръща в голям проблем, докато не си купим нова. Затова тук искаме да направим сравнение на перални, които са най-интересни в момента. 

Ще разгледаме характеристиките и предимствата на няколко модела перални машини, които също така са високо ценени от потребителите.

Сравнение на най-добрите перални машини

Ако не знаете откъде да започнете вашия избор за нова пералня, разгледайте най-добрите перални машини на настоящия пазар според мнението на експерти и потребители. Обърнете внимание на моделите, които ви представяме, може би една от тях е перфектна за вашия дом.

Пералня Bosch WAN24160BY

Пералня Bosch WAN24160BY
Пералня Bosch WAN24160BY
Към Офертата

Без съмнение това е най-добрата пералня от марката Bosch по цена и качество в момента. Също така, е и една от най-интересните опции, предлагани от пазара.

Тази пералня Bosch има барабан с капацитет 7 кг и скорост на въртене 1200 оборота в минута.

Можем да кажем, че тя има елегантен и модерен бял дизайн.

Благодарение на опциите  SpeedPerfect и EcoPerfect може да спести до 50% от използваната електроенергия.

Също така, Bosch WAN24160BY е перална машина A +++, тоест това е пералня с висока ефективност, която има бърза програма за 15 минути, както и отложен старт до 24 часа. Това е много добра опция, ако не искате да вдигате шум или да спестите електрочество. Пералнята разполага с 12 различни програми за пране, които се контролират от интуитивния му LED панел.

Пералня Indesit Slim IWSC 61051

Пералня Indesit Slim IWSC 61051 CECO EU
Пералня Indesit Slim IWSC 61051 CECO EU
Към Офертата

Втората позиция в нашата класация е заета от пералня с предно зареждане, произведена от фирма с признат престиж в сектора на домакински уреди Indesit. Този модел предлага много добро съотношение цена/качество. Можете да го вземете на много добра цена, която отговаря много добре на предимствата, които има.

Сред най-забележителните й характеристики можем да отбележим, че тя има капацитет от 6 килограма, скоростта на въртене на тази машина е 1000 оборота в минута и че е енергиен клас A+.

По същия начин не можем да пропуснем да отбележим, че пералнята Indesit Slim IWSC 61051 предлага 16 програми на изпиране, 7 скорости на центрофуга и 7 нива на температурата. Опцията Еко ще ви позволи да изперете 3 кг дрехи и да спестите до 40% електричество и вода.

Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE

Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE
Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE
Към Офертата

Тази перална машина с предно зареждане на Samsung също е много добър избор. Капацитетът й на пране е 9 кг и е по-бързо въртяща се центрофуга със скорост до 1400 оборота в минута. Тази пералня с енергийна ефективност клас A +++.

По свой начин тази пералня Самсунг се отличава с вратата за добавяне на дрехи по време на пране. 

Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE също има 15 специфични програми за пране на специфични дрехи като вълна, памук, синтетика, както и програми с грижа за бебето, 15 минути бързо пране и други.

Тези програми за пране се избират чрез контролния панел с LED дисплей. Той също има защита от деца и таймер за оставащо време. Моделът издава 54 dB шум по време на пране и 74 dB по време на центрофугиране.

Пералня Miele WCG 135 WCS 

Пералня Miele WCG 135 WCS
Пералня Miele WCG 135 WCS
Към Офертата

Перална машина с предно зареждане е оценена от потребителите с рейтинг 5 от 5. Това е така, защото тази пералня Миеле е лесна за използване и с много програми, които подлежат на корекция, както и големия й капацитет и тихото въртене.

Но ние ще ви дадем подробна информация за тази пералня с предно зареждане на марката Миеле. Барабанът й е с капацитет 9 кг и достига скорост на въртене до 1400 оборота в минута. Дизайнът й е модерен и елегантен в бяло и сиво, типично за тази марка.

В допълнение, отварящата се врата е с голям размер, а патентованият барабан тип пчелна пита предпазва допълнително дрехите Ви.

Технологията за автоматично разпознаване на теглото изчислява количеството вода и електричество нужни за отличното изпиране на дрехите и по този начин спестява до 40% повече от стандартните А+++ перални машини.

Системата за дозиране гарантира, че дрехите изискващи специално третиране, ще могат да бъдат обработени спокойно. Нивата на шум са 48 dB по време на пране и 72 dB по време на центрофугиране

Този модел също така предлага отложен старт до 24 часа, лесно електронно управление и повече от 12 програми, от които да избирате. По отношение на енергийната ефективност това е пералня от клас A +++.

Пералня с вертикално зареждане Whirlpool TDLR 70210

Пералня с вертикално зареждане Whirlpool TDLR 70210
Пералня с вертикално зареждане Whirlpool TDLR 70210
Към Офертата

Пета позиция но не по важност е заета от тази пералня с вертикално зареждане Whirlpool TDLR 70210, която се откроява с това, че има система за добро зареждане, капацитет на барабана  7 килограма и енергийна ефективност клас A +++.

 Към всичко това трябва да добавим това, че скоростта на въртене е до 1200 оборота в минута, Среден годишен разход на вода е 8900 литра.

Към характеристиките на този модел можем да добавим и теглото 57 килограма и размери 60 х 40 х 90 сантиметра.

Тя включва технологията Sixth Sense, благодарение на която, ще спестявате вода и електроенергия. Друга уникална технология Wave Motion позволява прането на цветни дрехи на 15 градуса, постигайки същите добри резултати, както при прането на 40 градуса.

Включва 12 програми за пране, има дигитален дисплей и нивото на шума при пране е 59 dB, а при цинтрофугиране 76 dB.

Съвети за закупуване на пералня

избор на пералня

Като се вземе предвид важната функция на този домакински уред, която ви помага да поддържате дрехите си безупречни, от съществено значение е при покупката да направите правилния избор. 

Тоест, това е нещо, което трябва да бъде обмислено, добре преценено и да бъде направено след старателна проверка на моделите, които отговарят на бюджета ви. Купуването на добра пералня е също толкова важно, колкото да избирате един от най-добрите хладилници.

За да може всичко това да бъде успешно, от съществено значение е да има ясни няколко аспекта. Позоваваме се конкретно на техническите характеристики, в които трябва да погледнете, за да разберете коя е идеалната пералня за вашите нужди:

Тип на пералнята

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е към кой тип принадлежи, защото, както знаете, има две основни разновидности: с вертикално зареждане са тези, които вратата им е в горната част. И с предно зареждане са тези, които позволяват зареждането на дрехите през предната страна.Това са по често срещаните модели в нашето ежедневие. Първия тип обикновено са по-евтини, а втория имат в своя полза по-голям капацитет.

Капацитет

Разбира се, това е друг важен фактор, на който трябва да обърнете повече внимание, за да може да изберете пералня, която предлага услугите, от която се нуждаете у дома. Имайте предвид колко членно семейство сте, защото въз основа на тези данни ще ви е необходима перална машина с по-малък или с по-голям капацитет. Например, пералня с капацитет 6 килограма е напълно достатъчна за двама души, докато за четирима и повече вече се препоръчва пералня с поне 8 килограма капацитет.

Програми за пране

контролен панел на пералня

Това е аспект, на който трябва да обърнете внимание, за да можете да изберете най-добрия модел. Казано с други думи това, което е необходимо да разгледате е колко програми за пране включва. Като минимум, пералнята трябва да включва програми за пране на различна температура според различните материи на дрехите.

Енергийна ефективност

енергийна ефективност

Като се има предвид, че днес цената на електроенергията е много висока, много е важно да обърнете внимание на това да вземете възможно най-висок клас, защото това означава, че тя ще консумира по-малко електроенергия. Тоест, винаги избирайте пералня с енергиен клас А, която е разделена на A, A +, A ++ и A +++.

Скорост на центрофугата

Това е също толкова важно при избора на пералня за да сте сигурни, че винаги ще вадите дрехите си перфектно чисти и сухи. Препоръчително е избраният от вас модел да има скорост от 1000 оборота в минута.

Мощност

  1. Мощността на пералнята: най-добрите перални машини с предно зареждане могат да предложат до 1800 оборота в минута по време на центрофугиране. Но средно, повечето модели варират между 1200 и 1400 оборота, което е напълно достатъчно за средностатистическо семейство. Въпреки всичко е нужно да изберете в зависимост от това, какво ще перете. Например за човек, който работи в строителството и който се прибира всеки ден с дрехи трудни за пране, е най-добре да заложи на мощна пералня.
  2. Ниво на шум: това са подробности, които често хората забравят да проверят и в крайна сметка, това се превръща в голям проблем. Много тиха пералня трябва да бъде определена като такава, която по време на пране не надвишава 40 dB и по време на центрофугиране не надвишава 65 dB.
  3. Интуитивно използване: всички обичаме да имаме лесна за използване пералня. За това е много важно да има елементи като дигитални панели с цифров дисплей и дозираща система за почистващи препарати.
  4. Гаранция: пералните машини, както при повечето уреди, имат две години гаранция. Въпреки това, най-добрите перални с предно зареждане и особено тези, които са произведени от известни марки, предлагат много по-дълга гаранция. Например Миеле предлага до 10 години гаранция за някои от своите модели перални машини.

Техните системи за сигурност, екстрите които ви предлагат, фирмата производител и разбира се нейната цена, са детайли, които трябва също да бъдат проверени преди избора за един или друг модел.

Как да инсталирате пералня?

Монтажа на пералня е необходимо да бъде извършен на място, където подът е равен, където можете да я включите в водозахранването в близост до канализация. Връзката с водопроводната мрежа не трябва да бъде твърде нисъка или твърде висока. Тъй като тези безобидни детайли могат да повлияят на живота на помпата.

След като мястото е избрано, е време да свържете пералнята към съответния кран, поставете изпускателния маркуч в канала и включете машината в контакта. Не забравяйте да нивелирате пералнята, ако е необходимо с помощта на краката, за да избегнете малките неравности, които може да има пода.

Поддръжка на пералня с предно зареждане

Пералните с предно зареждане са доста ефективни и ви позволяват да перете много дрехи, като харчите малко почистващ препарат и вода. Но те обаче изискват правилна поддръжка, за да не се натрупват бактерии и боклуци, също да не се генерира лоша миризма. Помнете, че вратите на пералните машини с предно зареждане имат херметични уплътнения, за да се предотврати изтичане на вода по време на пране. Събрани боклуци може да попречат на правилното им уплътняване и дори да развалят уплътнението.

уплътнение на пералня

Първото нещо, което ще ви препоръчаме, е да не затваряте предната врата на пералнята веднага след изваждане на изпраните дрехи. Още нещо, което трябва да помните е, че дрехите не трябва да се държат в барабана твърде дълго след пералнята е приключила.

Почистване на пералнята

Ето и няколко стъпки необходими, за да почистите пералнята:

1. Изберете програмата за почистване на пералнята. Ако тя е стар модел и такава функция липсва, тогава трябва да проверите дали позволява пълно измиване на с гореща вода.

2. Смесете чаша топла вода с една чаша бял оцет. Получената смес трябва да излеете в отделението за перилен препарат и омекотител на пералнята.

3. Започнете цикъла на почистване. Когато барабанът е пълен с гореща вода, в същите отделения трябва да се добавят две чаши хлор.

4. Изчакайте да приключи цикълът на почистване на пералнята.  След това за да изплакнете изберете на удължена програма с най-горещата настройка и оставете пералнята да свърши.