Най-добри бънджита за бебе, които ще помогнат за развиване на умения

Децата обичат да скачат и да се забавляват, дори когато тепърва започват да се учат да ходят или дори не са в състояние да станат сами. Бънджи за бебе е нещо, което ще успее да ги забавлява, и в допълнение ще помогне за укрепване на мускулите им и в същото време е много безопасно за употреба, така че няма да имате притеснения от падания или подобни ситуации. Нещо, в което мога да ви уверя, защото имам три малки причини вкъщи, които ме накараха да премина през всички видове играчки.

Кое е най-доброто бънджи за бебе?

Детското бънджи трябва да има сигурна опора, която позволява на детето да се люлее и да скача, без да пада или наранява, така че качеството на материалите е много важен фактор, който трябва да имате предвид.

Избирайки най-доброто бънджи за вашето бебе, което може да се регулира по размер и има добро ниво на сигурност, вие ще гарантирате часове забавление, като същевременно стимулирате растежа на мускулите му.

Бънджи за бебе Moni Tropic Fun

Въртене на 360 градуса

Бънджи за бебе Moni Tropic Fun
Бънджи за бебе Moni Tropic Fun
Към Офертата

Марката Moni е известна с добрите качествени детски играчки и това бънджи не може да бъде пренебрегнато, тъй като ще осигури на вашето бебе страхотен комфорт и забавление благодарение на своите аксесоари, цветове, музика и звуци, плюс това височината му може да се регулира.

Бънджи за бебе Moni CANNY

Леко и лесно за транспортиране

Бънджи за бебе Moni CANNY
Бънджи за бебе Moni CANNY
Към Офертата

Ергономично оформено бънджи, който се адаптира към тялото на детето, тъй като има много удобна седалка, която поддържа теглото на бебето, а също така го държи в безопасност благодарение на доброто му захващане към касата на врата.

Бънджи за врата Kikkaboo Drops

Модел за врати

Бънджи за врата Kikkaboo Drops
Бънджи за врата Kikkaboo Drops
Към Офертата

Ако искате бънджи, който можете да поставите на вратата на всяка стая в дома и да помогнете за укрепване на основните мускули на бебето, докато скача, този модел ще бъде перфектения за вас. Той има пружина, подсилена с предпазно въже, което ще предпази бебето от опасност.

Бънджи Jungle Jumper

 Забавен център

Бънджи Jungle Jumper
Бънджи Jungle Jumper
Към Офертата

Бебешко бънджи с най-много забавления, което ще намерите в списъка, тъй като не е само пригодено за скачане, но и вашето бебе ще има цял център от дейности, които ще го накарат да се забавлява чудесно. Има различни играчки, звуци и музикално табло оборудвано с бутони.

Бънджи за бебе Moni – Vista

С подплатен седалка

Бънджи Moni Vista
Бънджи Moni, Vista
Към Офертата

Играчките на това бънджи ще станат добри приятели на вашето бебе, благодарение на различните светлини, музика и мелодии. Този модел е идеален, ако търсите евтин модел, тъй като е от най-евтините в списъка.

Предимства на бънджито за бебе

Когато купите бънджи за вашето бебе, то не само ще се забавлява чудесно, но и ще има множество плюсове:

Тонизиране и сила на мускулите

Скачането в бънджи ще укрепи разтящите мускули на краката му, въпреки че, употребата му много често не се препоръчва, тъй като може да създаде прекалено голям стрес в същата зона.

Стимулиране на уменията преди ходене

Използването на бънджи няма да накара бебето ви да излезе от него, но ще помогне да подобрите уменията и баланса му, тъй като ще практикува да стои изправено.

Насърчава комфорта и безопасността

Бебешкото бънджи може да се превърне в чудесна безопасна алтернатива, за да забавлявате бебето си, докато правите нещо друго за кратък период от време.

Визуална стимулация и интерактивност

Има модели, които включват аксесоари, звуци и играчки, които ще стимулират зрението на бебето, както и ще го забавляват, докато скача и се люлее в бънджито.

Видове бънджита за бебе

Сред такова голямо разнообразие можете да изберете и модела, който най-добре отговаря на вашето бебе:

Стационарно бънджи за бебе

Този тип бънджи се състои от удобна седалка, който виси с презрамки от стабилна рамка, която не се движи. Така детето няма да може да прави нищо друго освен да скача и се забавлява.

Стационарно бънджи със забавления

От друга страна, ако имате по-любопитно бебе и скачането не му е достатъчно за да се забавлява, можете да вземете бънджи за бебе с различни играчки и дейности, които ще му помогнат да се забавлява, когато му писне да скача.

Бебешко бънджи за врата

Този вид бънджита се различават от предишните, тъй като нямат рамка. Те се закачат на касата на врата чрез много сигурна система за закрепване.

Какво да търсите при избора на най-доброто бънджи за бебе?

Това е доста задаващ въпрос сред всички нас, които сме родители: какво трябва да търся, за да избера най-доброто за бебето си? И като вземете предвид някои фактори, можете много лесно да го направите:

Ограничение на теглото

Това е важен фактор, ако искате детето ви да използва бънджито известно време, тъй като в зависимост от модела те варират в ограничението на теглото, което е в състояние да понесе.

Захващане

Ако търсите модел за врата е важно е да изберете модел, който има здраво захващане, тъй като вашето бебе ще бъде в безопасност по този начин.

Регулиране

Модел, който е регулируем, ще ви позволи да нагласяте бънджито, докато вашето бебе расте.

Съхранение

Това е една от онези играчки, които няма да използвате през цялото време, така че трябва да се съхранява лесно и да не заема твърде много място.

Устойчивост на рамката

Също е много важно да потърсите бънджи за бебе, което има твърда и много устойчива рамка.

Регулируема и подплатена седалка

Вашето бебе ще се чувства по-удобно в седалка, която е подплатена, тъй като това ще му осигури повече комфорт и ако може да се приспособи към височината на бебето ще е още по-добре.

Бънджи с играчки

Както вече знаете, има модели бънджи за бебе, които имат различни играчки, за да дадат повече забавление на малките.

Как да използвате бънджи за бебе безопасно

Независимо какво бънджи в крайна сметка решавате да купите за вашето бебе, важно е да запомните, че безопасността е винаги основен приоритет. Говорейки за това, ето някои неща, които винаги трябва да имате предвид, когато използвате бънджи за бебета.

  • Никога не забравяйте да поставите бънджито на равна повърхност и се уверете, че на пода няма предмети, особено остри.
  • Различните бънджита обикновено имат ограничения за възраст, височина и тегло; докато повечето модерни бънджита са регулируеми. Бъдете сигурни, че размерът на бънджито, което използвате е подходящ за вашето дете.
  • Никога не поставяйте бънджито близо до стълби или басейн. Това е сериозен риск за вашето бебе, особено ако отскочи достатъчно за да измести рамката на бънджито.
  • Не забравяйте винаги да проверявате дали всички ремъци, връзки и закачени играчки са на място.
  • Когато поставяте бебето си в бънджи, уверете се, че то се чувства удобно и сигурно.
  • Дръжте домашните си любимци далеч от бънджито, докато бебето ви го използва. Те могат да разсеят както вашето бебе, така и вас, което може да е опасно, възможно е и вашият домашен любимец да се нарани, ако се приближи твърде много до бънджито, докато бебето ви подскача.
  • Най-важното е, никога не оставяйте бебето си без надзор, докато е в бънджито.

Ако имате някакви съмнения относно готовността на вашето бебе да използва бънджи, не забравяйте да се консултирате с вашия педиатър, който ще може да определи дали вашето бебе е в подходящ етап за такъв тип активности. Ако е прекалено рано, може би е добре да разгледате бебешки люлки и шезлонги.

Родителите знаят най-добре

Окончателното решение какъв тип или марка бънджи да купите за вашето бебе зависи в крайна сметка само от вас. Надяваме се, че информацията в тази статия ще може да ви помогне да направите добрър избор, който ще бъде от полза за вас и за вашето бебе.

Въпреки голямото разнообразие и възможности на пазара, с майчинския инстинкт и знанията, които сте придобили от тази статия, вие със сигурност знаете какво е най-доброто за вашето бебе. Сигурни сме, че избирането на перфектото бънджи за бебе ще бъде приятно и просто преживяване.