10-те най-добри абсорбатори, сложите край на неприятните миризми

Прекарах няколко години от живота си, посвещавайки се на гастрономията, обичам да създавам нови рецепти, които да радват вкуса на моите гости и преди всичко на семейството ми у дома, така че винаги търся начини да подобря кухнята си.

Живеейки в апартамент и практикувайки често моите рецепти, един от най-големите ми проблеми беше миризмата на дим, която не можеше да напусне дома ми през деня.

Но като получа най-добрия абсорбатор за моята кухня, мога да кажа сбогом на тези досадни изпарения и дим.

Какво е най-добър абсорбатор?

Търсейки качествен абсорбатор, намерих различни модели, някои регулируеми, други дори със сензорен екран, но ако нещото което ме интересуваше, беше да намеря такъв с добра всмукване и циркулация на въздуха. Това е най-решаващ фактор и хубав дизайн, който ще се комбинира с моята кухня.

Други функции като рециркулация, LED осветление и сменяеми филтри също ще бъдат много изгодни, така че избора между един или друг модел ще зависи от вашите нужди и от това, което искате да имате по време на готвенето.

Ето списъка с най-добрите абсорбатори:

1. Абсорбатор Heinner CH400BRW

Отличен поток на абсорбиране

Абсорбатор Heinner CH400BRW
Абсорбатор Heinner CH400BRW
Към Офертата

Това е абсорбатор, който се отличава с отличното си качество, което ще изпрати изпаренията, получени от готвенето, до неговия екстракционен поток, който позволява да ги елиминира по ефективен и тих начин.

Той е абсорбатор с осветление, филтър за мазнини и изработен от алуминий, така че ще бъде изключително устойчив, да не говорим, че има голяма мощност и ще бъде ефективен дори при ниски скорости, постигайки ефекта на улавяне.

2. Абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 749 NB

С висококачествен вентилатор

Абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 749 NB
Абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 749 NB
Към Офертата

Ние също имаме сред вариантите за сравнение, този много елегантен абсорбатор, който ще изглежда невероятно във всяка модерна кухня.

В състояние е да елиминира миризми и замърсители, тъй като е оборудван с мощен вентилатор, но филтри, които пречистват въздуха при напускане.

Изключително лесен за почистване, както на оборудването, така и на филтъра, който можете да поставите в съдомиялната машина.

3. Абсорбатор Gorenje, модел DT6SY2W

С LED осветление

Абсорбатор Gorenje, модел DT6SY2W
Абсорбатор Gorenje, модел DT6SY2W
Към Офертата

От друга страна, разполагате и с този абсорбатор, който, макар и да не е най-икономичен, си струва инвестицията, благодарение на високото си качество, усъвършенстван дизайн, произведен от неръждаема стомана, което го прави много устойчив.

Това е напълно ефективен, така че поглъща досадните миризми и дим, които могат да се разнасят из цялата ви къща.

Той има три нива на мощност, така че ще може да елиминира всякаква плътност на дима.

4. Абсорбатор за вграждане Hansa OKP662TH

Неръждаема стомана

Абсорбатор за вграждане Hansa OKP662TH
Абсорбатор за вграждане Hansa OKP662TH
Към Офертата

Можете също да изберете този отличен безшумен абсорбатор, който ще елиминира дима, миризмите и парата от зоната за готвене, така че можете да приготвите любимите си ястия с пълен комфорт.

Той има електрически бутон за управление, с филтри, които предотвратяват появата на мазнини и LED осветление.

5. Абсорбатор Vlano Mira 600 BK

С девет нива на мощност

Абсорбатор Vlano Mira 600 BK
Абсорбатор Vlano Mira 600 BK
Към Офертата

С извличане от 570 м³/н, този абсорбатор с отлична екологична ефективност позволява бързо да се премахнат миризмите, благодарение на високите си нива на работа, така че можете да приготвите няколко ястия наведнъж.

Този абсорбатор има LED осветителна система на тялото, също така е с много модерен дизайн.

6. Абсорбатор за вграждане Beko HCA62320B

Висока скорост

абсорбатор Beko HCA62320B
Абсорбатор за вграждане Beko HCA62320B
Към Офертата

Ако търсите по-евтина опция за абсорбатор от предишните в списъка, то този модел на Beko ще бъде отлична възможност за закупуване, тъй като има отлично съотношение цена-качество, работи тихо докато абсорбира парите и миризмите.

Този абсорбатор е много лесен за използване, тъй като има бутони отпред, които ще бъдат изключително интуитивни, с възможност за избор от три скорости и използване на метални филтри с покритие срещу мазнини.

7. Абсорбатор за вграждане Samsung NK36M5060SS/UR

С два алуминиеви филтъра

абсорбатор Samsung NK36M5060SS/UR
Абсорбатор за вграждане Samsung NK36M5060SS/UR
Към Офертата

Това е абсорбатор, с който можете да се сбогувате с досадния дим. Модел, чиято инсталация няма да ви отнеме повече от няколко минути.

От всички възможности на пазара, той е един от най-добрите, с 531 м³/н и три нива на мощност, от които да избирате.

Той има сребърен цвят, който се съчетава с множество стилове на готвене, от селски, до най-сложни.

8. Абсорбатор за вграждане Bosch DWB96BC50

С безшумен мотор

Абсорбатор за вграждане Bosch DWB96BC50
Абсорбатор за вграждане Bosch DWB96BC50
Към Офертата

Ако имате нужда от абсорбатор, който работи в тихо, този Bosh ще бъде вашият най-добър избор, с двигател с мощна технология EcoSilence, която ще премахне всички миризми, изпарения и дим, които могат да възникнат във вашата кухня, но, работещи почти незабележимо само 70 децибела шум.

И ако говорим за екстракция, това е една от най-качествените абсорбатори, с автоматично оттегляне, което позволява възстановяването на аспирацията след 6 минути интензивна операция.

9. Абсорбатор AEG DDE5980G

Енергийна ефективност A

Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10
Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10
Към Офертата

Този не е евтин абсорбатор, но неговият модерен и минималистичен дизайн ще струва инвестицията, тъй като има голям капацитет за извличане, вградено осветление, изработен е от термоустойчиво стъкло и неръждаема стомана, която издържа на корозия и премахва всякакви миризми или дим в кухня.

Неговите бутони са тъч скрийн, така че използването му е много просто. Инсталацията му е на кухненския плот, който може лесно да се монтира където и да е котлона за готвене.

10. Абсорбатор за вграждане Beko HCB91845BDXH

Ширина 90 сантиметра

Отново с Beko имате контра абсорбатор, който със своите 4 скорости лесно ще елиминира дима и парата, които се получават при приготвяне на различни рецепти при високи температури.

Изработен е от стомана, така че има изискан външен вид, който ще се комбинира много добре с всяка кухня, особено тези на минималистичен стил.

Той има максимална производителност, постигайки добро качество на въздуха във вашата кухня. С интегрирано осветление и работа в тишина, това ще бъде идеален абсорбатор за любителите на гастрономията.

Защо да използвате абсорбатор?

Ако готвенето е едно от най-големите ви хобита, не е изненада, че искате да имате най-доброто оборудване във вашата кухня, където сред тези електроуреди не можете да пропуснете аспиратора. Но какво точно правят те?

Екстракторните капаци са отговорни за почистване на въздуха, премахване на следите от азотен диоксид и въглероден оксид, които се освобождават при изгаряне на газ, което може да бъде вредно за появата на респираторни симптоми, като диспнея, кихане и астма.

Ако вашата кухня няма добра вентилация, газовете ще останат вътре, както и различни аромати, които любимите ви рецепти могат да оставят.

Затова тези абсорбатори се препоръчват, тъй като те ще премахнат аромати, дим и замърсяване, които съществуват във въздуха.

Какво да имате предвид при избора на абсорбатор?

Има различни фактори, в които трябва да се вгледате при избора на един от тези аспиратори, но нека започнем с най-простите и какво всеки модел с отлично качество трябва да ви предложи:

Видове абсорбатори

Първото нещо е да се определи всеки един от моделите на абсорбаторите, които съществуват, които се характеризират най-вече от точката им на достъп и сред които можете да намерите:

  • Под шкафа: Това е тип абсорбатор, който се монтира на дъното на шкаф в кухнята.
  • Тип комини на стената: От друга страна, имате аспиратори, които следват проектите на комини, тъй като те са инсталирани директно на стената, свързани с вентилацията извън дома.
  • Остров: Много кухни имат централен остров, като за този тип абсорбатори, като например екстрактор на покрив, който не изисква поставяне на шкаф или стена.
  • Спускащи се абсорбатори: Тези абсорбатори са отговорни за обръщане на посоката на възходящия дим, тъй като те се изхвърлят през различни тръбопроводи, които се намират под пода.
  • Абсорбатори без тръбопроводи: Това е тип абсорбатор, който може да се монтира под шкаф, на стена или остров, като се грижи за насочване на пара, топлина и дим от печката и въглеродни филтри, които се филтрират. те улавят капки масло и избягват разпространението на мазнините във въздуха.

Въздушен поток

Трябва да помните, че колкото по-голям е дебитът, толкова по-добра вентилация ще имате.

Брой скорости на абсорбаторите

В по-голямата си част, тези абсорбатори имат няколко скорости, които могат да варират от 3 до 6 или дори повече, всичко ще зависи от вашите нужди.

Управление с термостат

Много от абсорбаторите имат функцията на интегриран контрол на температурата, който е отговорен за включването му, след като в кухнята е твърде горещо.

Автоматично изключване

Има също така абсорбатори със система за автоматично изключване, която ще спре оборудването след определено време.

Размер и дизайн

Това е друг фактор, който ще зависи от вашите предпочитания и размера, който имате в кухнята, тъй като ще намерите богат избор от абсорбатори за много проекти, по-големи или по-малки.

Ниво на звука

Измерва се в децибели, те в по-голям мащаб излъчват повече шум. Ще намерите и много тихи модели, идеални за готвене в по-тиха среда.

Кубичнен метър в минута

Потокът на въздуха обикновено се измерва в кубичен метър за минута и колкото повече единици е модела, толкова по-мощен ще е абсорбатора.

Други функции

Най-новите модели абсорбатори имат и други допълнителни функции, като светлини, сензори за топлина, температурни индикатори и други, които могат да бъдат полезни при готвене.