10-те най-добри абсорбатори, сложите край на неприятните миризми

Един от най-използваните уреди в моята кухня е кухненсия абсорбатор. Много години от живота си, посветих на гастрономията, обичам да създавам нови рецепти, които да радват вкуса на моите гости и преди всичко на семейството ми у дома, така че винаги търся начини да подобря готвенето си.

Живеейки в апартамент и практикувайки често моите рецепти, един от най-големите ми проблеми беше миризмата на готвено и дим, която не можеше да напусне дома ми през деня.

Но от както си взех добър модел абсорбатор за моята кухня, мога да кажа, че се отървах от тези досадни изпарения и миризми.

Какво е най-добър абсорбатор?

Търсейки качествен абсорбатор, намерих различни модели, някои регулируеми, други дори със сензорен екран, но нещото което ме интересуваше, беше да намеря такъв с добро всмукване и циркулация на въздуха, защото това е най-решаващ фактор. Но въпреки това търсих и хубав дизайн, който да се комбинира с моята кухня.

Други функции като рециркулация, LED осветление и сменяеми филтри също ще бъдат много полезни, така че избора между един или друг модел ще зависи от вашите нужди и от това, което искате да имате по време на готвенето.

Ето списъка с най-добрите абсорбатори:

1. Абсорбатор Heinner CH400BRW

Отличен поток на абсорбиране

Абсорбатор Heinner CH400BRW
Абсорбатор Heinner CH400BRW
Към Офертата

Това е абсорбатор, който се отличава с отличното си качество, което ще изпрати изпаренията, получени от готвенето, до неговия екстракционен поток, който позволява да ги елиминира по ефективен и тих начин.

Той е абсорбатор с осветление, филтър за мазнини и изработен от алуминий, така че ще бъде изключително устойчив, да не говорим, че има голяма мощност и ще бъде ефективен дори при ниски скорости, постигайки ефекта на улавяне.

2. Абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 749 NB

С висококачествен вентилатор

Абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 749 NB
Абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 749 NB
Към Офертата

Ние избрахме сред вариантите за сравнение, този много елегантен абсорбатор, който ще изглежда невероятно във всяка модерна кухня.

В състояние е да елиминира миризми и замърсители, тъй като е оборудван с мощен вентилатор и филтри, които пречистват въздуха.

Както оборудването е изключително лесно за почистване, така и на филтъра, който можете да поставите в съдомиялната машина.

3. Абсорбатор Gorenje, модел DT6SY2W

С LED осветление

Абсорбатор Gorenje, модел DT6SY2W
Абсорбатор Gorenje, модел DT6SY2W
Към Офертата

От друга страна, имате на разпололожение и този абсорбатор, който, макар и да не е най-евтин си струва инвестицията, благодарение на високото си качество, усъвършенстван дизайн, произведен от неръждаема стомана, което го прави много устойчив.

Той е напълно ефективен, така че поглъща досадните миризми и дим, които могат да се разнасят из цялата ви къща.

Той има три нива на мощност, така че ще може да елиминира всякаква плътност на дима.

4. Абсорбатор за вграждане Hansa OKP662TH

Неръждаема стомана

Абсорбатор за вграждане Hansa OKP662TH
Абсорбатор за вграждане Hansa OKP662TH
Към Офертата

Можете също да изберете този отличен безшумен абсорбатор, който ще елиминира дима, миризмите и парата от директно от мястото на готвене, така че можете да приготвите любимите си ястия с пълен комфорт.

Той има електрически бутон за управление, LED осветление и филтри, които предотвратяват разпръскването на мазнини във въздуха.

5. Абсорбатор Vlano Mira 600 BK

С девет нива на мощност

Абсорбатор Vlano Mira 600 BK
Абсорбатор Vlano Mira 600 BK
Към Офертата

С извличане от 570 м³/н, този абсорбатор с отлична екологична ефективност позволява бързо да се премахнат миризмите, благодарение на високата си интензивност на работа, дори и ако готвите няколко ястия наведнъж.

Този абсорбатор е с много модерен дизайн с пригодена LED осветителна система на тялото.

6. Абсорбатор за вграждане Beko HCA62320B

Висока скорост

абсорбатор Beko HCA62320B
Абсорбатор за вграждане Beko HCA62320B
Към Офертата

Ако търсите по-евтин вариант за абсорбатор от предишните модели в списъка, то този модел на Beko ще бъде отлична възможност за закупуване, тъй като има отлично съотношение цена-качество, работи тихо, докато абсорбира изпаренията и миризмите.

Този абсорбатор е много лесен за използване, защото има бутони отпред, които са изключително лесни за използване, с възможност за избор от три скорости и използване на метални филтри с покритие срещу мазнини.

7. Абсорбатор за вграждане Samsung NK36M5060SS/UR

С два алуминиеви филтъра

абсорбатор Samsung NK36M5060SS/UR
Абсорбатор за вграждане Samsung NK36M5060SS/UR
Към Офертата

Това е абсорбатор, с който можете да се сбогувате с досадните миризми. Модел, чиято инсталация няма да ви отнеме повече от няколко минути.

От всички възможности на пазара, той е един от най-добрите, с 531 м³/н и три нива на мощност, от които да избирате.

Той има сребърен цвят, който се съчетава с множество кухненски стилове: от селски, до най-модерни.

8. Абсорбатор за вграждане Bosch DWB96BC50

С безшумен мотор

Абсорбатор за вграждане Bosch DWB96BC50
Абсорбатор за вграждане Bosch DWB96BC50
Към Офертата

Ако имате нужда от абсорбатор, който работи тихо, този модел от Bosh ще бъде вашият най-добър избор, с двигател с мощна технология EcoSilence, която ще премахне всички миризми, изпарения и дим, които могат да се образуват от готвенето във вашата кухня, работещ почти безшумно само 70 децибела.

И ако говорим за екстракция, това е една от най-качествените абсорбатори, с автоматично оттегляне, което позволява възстановяването на аспирацията след 6 минути интензивна операция.

9. Абсорбатор за вграждане AEG DDE5980G

Енергийна ефективност A

Абсорбатор AEG DDE5980G
Абсорбатор за вграждане AEG DDE5980G
Към Офертата

Този не е евтин абсорбатор, но неговият модерен и минималистичен дизайн си струва инвестицията, тъй като има голям капацитет на извличане и вградено осветление. Изработен е от термоустойчиво стъкло и неръждаема стомана, която издържа на корозия и премахва всякакви миризми или дим в кухнята.

Неговите бутони са тъч скрийн, така че използването му е много просто. Инсталацията му е на кухненския плот, като може лесно да се монтира, където и да е котлона за готвене.

10. Абсорбатор за вграждане Beko HCB91845BDXH

Ширина 90 сантиметра

Абсорбатор за вграждане Beko HCB91845BDXH
Абсорбатор за вграждане Beko HCB91845BDXH
Към Офертата

Отново с Beko имате контра абсорбатор, който със своите 4 скорости лесно ще елиминира дима и парата, които се получават при приготвяне на различни рецепти при високи температури.

Изработен е от черен инокс, така че има изискан външен вид, който ще се комбинира много добре с всяка кухня, особено тези на минималистичен стил.

Той има максимална производителност, постигайки добро качество на въздуха във вашата кухня. С интегрирано осветление и работа в тишина, това ще бъде идеален абсорбатор за любителите на гастрономията.

Защо да използвате абсорбатор?

Ако готвенето е едно от най-големите ви хобита, не е изненада, че искате да имате най-доброто оборудване във вашата кухня, където сред тези електроуреди не можете да пропуснете аспиратора. Но какво точно правят те?

Аспираторите са отговорни за почистване на въздуха, премахване на следите от азотен диоксид и въглероден оксид, които се освобождават при изгаряне на газ, което може да бъде вредно за появата на респираторни симптоми, като диспнея, кихане и астма.

Ако вашата кухня няма добра вентилация, газовете ще останат там, както и различни аромати, които любимите ви рецепти могат да оставят.

Затова тези абсорбатори се препоръчват, тъй като те ще премахнат миризми, дим и замърсяване, които съществуват във въздуха.

Какво да вземете предвид при избора на абсорбатор?

Има различни фактори, в които трябва да се вгледате при избора на аспиратор, но нека започнем с най-простите и какво всеки модел с отлично качество трябва да ви предложи:

Видове абсорбатори

Първото нещо е да се определи всеки един от моделите на абсорбаторите, които съществуват, като се характеризират най-вече от точката им на достъп и сред които можете да намерите:

  • Под шкафа: Това е тип абсорбатор, който се монтира на дъното на шкаф в кухнята.
  • Тип комини на стената: От друга страна, имате аспиратори, които следват проектите на комини, тъй като те са инсталирани директно на стената, свързани с вентилацията извън дома.
  • Остров: Много кухни имат централен остров, като за този тип абсорбатори, като например екстрактор на покрив, който не изисква поставяне на шкаф или стена.
  • Спускащи се абсорбатори: Тези абсорбатори са отговорни за обръщане на посоката на възходящия дим, тъй като те се изхвърлят през различни тръбопроводи, които се намират под пода.
  • Абсорбатори без тръбопровод: Това е тип абсорбатор, който може да се монтира под шкаф, на стена или остров, като се грижи за насочване на парата, миризмите и дима от печката към филтри, които улавят мазнините и избягват разпространението им във въздуха.

Въздушен поток

Трябва да помните, че колкото по-голям е дебитът, толкова по-добра вентилация ще имате.

Брой скорости на абсорбаторите

В по-голямата си част, тези абсорбатори имат няколко скорости, които могат да варират от 3 до 6 или дори повече, модела който ще изберете ще зависи от вашите нужди.

Управление с термостат

Много от абсорбаторите имат функцията на интегриран контрол на температурата, който е отговорен за включването му, след като в кухнята е твърде горещо.

Автоматично изключване

Има също така абсорбатори със система за автоматично изключване, която ще спре оборудването след определено време.

Размер и дизайн

Това е друг фактор, който ще зависи от вашите предпочитания и мястото, което имате в кухнята, тъй като ще намерите богат избор от абсорбатори за много различни кухни, по-големи или по-малки.

Ниво на звука

Измерва се в децибели и трябва да знаете, че в поовечето издават повече шум. Въпреки всичко ще намерите и много тихи модели на пазара, идеални за готвене в по-тиха среда.

Кубичнен метър в минута

Потокът на въздуха обикновено се измерва в кубичен метър за минута и колкото повече единици е модела, толкова по-мощен ще е абсорбатора.

Други функции

Най-новите модели абсорбатори имат и други допълнителни функции, като светлини, сензори за топлина, температурни индикатори и други, които могат да бъдат полезни при готвене.