Как да оборудвате колата си за пристигането на бебето?

Раждането на детето е едно от най-важните и очаквани събития в живота на всяко семейство. Това обаче е свързано с много покупки и приготовления, които трябва да са осигурени преди пристигането на новия член на семейството. В тази статия ще насочим вниманието Ви към най-важните неща, които трябва да подсигурите във вашия автомобил. Уверете се, че той е не само удобен, но и безопасен за вашето дете.

Revbul Ви представя най-практичните аксесоари, с които ще осигурите на вашето бебе удобство и сигурност в движение.

Детско столче за кола

Това е абсолютно задължителен аксесоар за превоз на бебе от самото раждане, чак докато то навърши 12 години. Столчетата за кола имат различни възрастови категории, за това когато избирате такова, уверете се че то отговаря на възрастта на детето Ви.

От раждането до около годинка, детето трябва да се вози с гръб към движението. Причината за това е, че телцето му не е укрепнало достатъчно и тази позиция е най-безопасна за него. Инсталацията на столчето за кола става като се фиксира към задната седалка на автомобила. Това става с помощта на предпазния колан или чрез системата Isofix.

Столче за кола Cosatto CT4262

Столче за кола Cosatto CT4262

Към Офертата
Britax Romer Multi-Tech III

Britax Romer Multi-Tech III

Към Офертата

Изборът на столче за кола е много важен, затова не бързайте с тази покупка. Преди това направете своето проучване, разгледайте различни модели и начини на захващане. Спрете се на качествен и сигурен модел, който ще донесе комфорт на детето Ви по време на път и сигурността, от която се нуждае.

Когато возите детето си в автомобил, никога не подценявайте опасността. Преди да тръгнете на път уверете, се че столчето е обезопасено и фиксирано според указанията. Ако детето е под годинка и решите да поставите кошчето на предната седалка до Вас, то тогава то трябва да е отново с гръб към движението, но освен това и с изключен еърбег. Вижте най-добрите бебешки столчета за кола.

Детското огледало

Дори и да не е задължително, наличието му в колата ще бъде от голяма полза за Вас. С негова помощ ще можете да наблюдавате бебето си по всяко време, без да се налага да се въртите и разсейвате докато шофирате.

Огледало за задно виждане MARCO

Огледало за задно виждане MARCO

Към Офертата

Детското огледало се монтира до оригиналното огледало на автомобила с помощта на вендуза. То ще Ви осигури видимост, в случай че столчето за кола е инсталирано в посока на движението. Огледалата за обратно виждане, от друга страна, Ви позволяват да следите бебето си, чиято седалка е поставена с гръб към движението.

Бебешка чанта

Това е аксесоарът, който трябва да носите винаги и навсякъде със себе си, когато сте с детето си.

Бебешката чанта трябва да съдържа всичко необходимо, което би могло да Ви потрябва по време на път. Хубаво е тя да разполага с повече отделения за по-лесна организация. Предимство е, ако има също така термо отделение за бебешкото мляко например.

Чанта за бебешки принадлежности Babymoov

Чанта за бебешки принадлежности Babymoov 

Към Офертата

Задължителните неща, които трябва да има във всяка бебешка чанта са няколко памперса, крем за дупе и мокри кърпи. Хубаво е да имате и поставка, на която детето да легне в случай, че се налага да му смените памперса. Много от бебешките чанти предлагани на пазара се предлагат в комплект с такива.В чантата си също така, винаги трябва да разполагате и с резервни дрехи. Водичка, мляко или малък снак, в случай че детето огладнее, също са задължителни.

Ако бебето Ви използва биберон, не забравяйте да сложите и него в чантата си.

Бустер седалка за кола

Това е автомобилно приспособление, което играе същата роля като столче за кола, но е предназначено за по-големи деца. Обикновено те са препоръчителни за деца с тегло най-малко 22кг. Бустера представлява повдигаща седалка със или без облегалка, която за разлика от другите столчета за кола не разполага със собствени предпазни колани. Използвайки такава седалка детето се обезопасява с помощта на колана в автомобила.

Повдигаща седалка за кола

Повдигаща седалка за кола Crocodile

Към Офертата

Съветваме Ви да изберете модели със облегалка, които гарантират по-голяма сигурност в случай на инцидент. Ако обаче бюджетът Ви е ограничен или пък нямате достатъчно място в автомобила си, то тогава бустер седалката е опцията за Вас.

Забавления за детето

Последното нещо, от което имате нужда, когато сте на път, е детето Ви да плаче или недоволства.

За да предотвратите това, бихте могли да отвлечете вниманието му като му купите залъгалки и играчки подходящи за игра по време на път. Пазарът е затрупан с предложения, които биха могли да отвлечат вниманието на малкото Ви съкровище и да направят пътуването едно приятно изживяване.


Органайзер за седалка Reer

Към Офертата

Ако детето Ви е по-голямо, бихте могли да вземете органайзер за седалка. Това е един много практичен аксесоар, в който бихте могли да поставите таблет, бутилка, неща за рисуване и всякакви други неща.

Полезни аксесоари

Ако очаквате лятно бебенце, хубаво е да помислите за покупката на сенници за автомобила си. Слънцето не само, че ще разстрои бебенцето Ви, но и то би било опасно за него. В зависимост от предпочитанията Ви, бихте могли да се спрете на стандартен или детски дизайн. Също така се предлагат ролкови щори или такива, които се залепват с четири вендузи.

Щора за кола

Сенник за кола

Към Офертата