Най-добри ютии с парогенератор за изпъване на всички гънки

Понякога дрехите са толкова измачкани, почти невъзможни за изглаждане. Само най-добрият парогенератор може да преодолее тези упорити гънки. Това е мощен уред, способен да се справи с всяка упорита гънка.

За да получавате ефективни резултати, трябва да изберете модел с добро качество. Нискокачесвен уред може да изгори дрехите ви или да остави петна. Дори може само да изхаби водата, без да прави необходимата пара.

С неправилен избор може да купите ютия с парогенератор, която не глади дрехите ви. И дори може да се окаже продукт, който консумира много енергия, като в същото време не осигурява добра ефективност.

Нашето сравнение на най-добрите ютии с парогегератор на пазара ще ви позволи да направите най-добрия избор на модел, който предлага най-добрата цена и качество.

Кой е най-добрият парогенератор за гладене?

Ако планирате да закупите парогенератор, със сигурност искате да е модерен, ефективен, с практични функции, изработен от качествени материали и с добър гаранционен срок.

Определено различните марки и модели носят различни цени. За да ви улесним ще ви представим следния списък с предпочитаните парогенератори от потребителите, и които също така са на доста достъпни цени.

1. Парогенератор Rowenta Silence Steam Extreme

Много тих

Парогенератор Rowenta Silence Steam Extreme
Парогенератор Rowenta Silence Steam Extreme
Към Офертата

Rowenta Silence Steam Extreme е изключително тих парогенератор, независимо от 6-те бара налягане, които предлага. Този модел представя висока производителност на пара (260 грама в минута) за постигане на перфектно гладене.

Модела е пригоден за гладене както в хоризонтално положение, така и във вертикално за гладене на палта, ризи, висящи чаршафи. Подвижният му резервоар за вода е 1,4 литра със светлинен индикатор, който ви предупреждава, когато е празен.

Благодарение на мощното налягане, този уред позволява по-бързото гладене на дрехите, което води до спестяване на електроенергия.

Компактния му дизайн и системата за заключване го правят лек и много лесен за носене. Това е модел със средна цена, но е доста ефективен.

2. Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 Парогенератор

Повече обем

Паров генератор Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80
Паров генератор Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80
Към Офертата

Тази ютия с парогенератор е оборудвана с динамичен интелигентен сензор, който следи движението на ютията по време на гладене и автоматично настройва необходимото количество пара, за по-бързи и по-добри резултати.

Ултра мощен, бърз и лесен за използване, излъчва парен поток до 165 грама в минута и 600 грама парен удар. 

Благодарение на своята T-ionicGlide плоча, ютията предлага по-добро плъзгане и голяма устойчивост на драскотини.

Резервоар от 1,8 литра ви позволява да изгладите дрехите с едно зареждане, но ако се нуждаете от още пара можете лесно и бързо да го допълнете.

3. Парогенератор Tefal Effectis Easy GV6771E0

Паров генератор Tefal Effectis Easy GV6771E0
Паров генератор Tefal Effectis Easy GV6771E0
Към Офертата

Този парогенератор Tefal има смарт технология за авто контрол, която ви позволява само с едно натискане на бутона да изберете подходящата настройка според материята на дрехите, които искате да гладите. Силното налягане от 6 бара ви предлага 340 грама паров удар.

Моделът също така има иновативна плоча с паладиево покритие, която позволява перфектен резултат при еднократно преминаване, хомогенно разпределение на парата и премахването на микро частици.

От Tefal са помислили и за варовика, като са добавили добър антиваровиков колектор, който ще ви помогне да одължите живота на парогенератора.

Уредът предлага 3 програми, определени според тъканта и стила на гладене и загрява само за две минути.

4. Парогенератор Tefal Efectis Anticalc GV6840E0

Бързо гладене

Парогенератор Tefal Efectis Anticalc GV6840E0
Парогенератор Tefal Efectis Anticalc GV6840E0
Към Офертата

Това е парогенератор на средна цена, на който са му нужни само 2 минути за пълното загряване.

С функцията за вертикално гладене ще можете да освежавате дрехите лесно и удобно, докато са окачени на закачалките. Плочата е направена с висока технология, която подобрява с до 33% плъзгането на ютията.

Той има множество отвори за пара с налягане 6,5 бара и централна зона от активни линии, които намалява триенето.

Това е модел, който не се драска и се почиства много лесно, а интегрирания колектор за котлен камък помага в удължаването на живота му.

5. Паров генератор Bosch TDS6030

Тих

Паров генератор Bosch TDS6030
Паров генератор Bosch TDS6030
Към Офертата

Този парогенератор Bosch е толкова тих, че почти е незабележим, когато пуснете парата. Не е необходимо да го изключвате, за да допълните резервоара за вода, така че е много практичен.

Приблизителното време за загряване е 2 минути, така че ще бъде много полезно за хора, които винаги бързат. С максималното налягане от 5,7 бара ютията доставя парна струя до 370 грама в минута.

Можете също така да гладите с комфорт, благодарение на това, че разполагате с индикатори, които сигнализират, когато парата е готова и когато трябва да добавите вода.

Моделът има система за заключване на ютията да е здраво фиксирана към станцията за гладене и така да я носите и съхранявате безопасно.

6. Паров генератор Braun IS5042WH

Tехнологически

Паров генератор Braun IS5042WH
Паров генератор Braun IS5042WH
Към Офертата

Този революционен модел има система IcareTec, която гарантира идеалната температура за всички тъкани.

Също за разлика от други модели, Braun IS5042WH представя първата плоча на пазара 3D Eloxal, която позволява лесно гладене назад върху копчета и джобове.

Резервоара не е подвижен, но все пак моделът ви позволява да добавяте вода, когато парогенератора е включен.

Доброто налягане от 6 бара осигурява парна струя до 340 грама на минута за добро и оптимално гладене.

Ако сте от хората, които са в постоянно движение, тази станция за гладене ви подхожда отлично.

7. Парогенератор Philips PerfectCare Compact GC7831/20

Паров генератор Philips PerfectCare Compact GC7831/20
Паров генератор Philips PerfectCare Compact GC7831/20
Към Офертата

Какво е парогенератор за гладене?

Това е комплект, състоящ се от ютия и независим парогенератор. Обикновените ютии имат резервоар, който съдържа вода, която по-късно става на пара. благодарение на нагорещената плоча. При парогенераторите, водата се намира в центъра за гладене.

Всеки парогенератор има голям капацитет и може да поеме много повече вода от обикновената ютия, така се генерира непрекъсната и по-мощна струя пара под налягане. 

Така само с едно минаване на ютията, трудните за гладене измачкани дрехи постигат желания вид.

Количеството вода, което парогенераторът може да съхранява, е до 2 литра, което прави самата ютия много по-лека и не причинява дискомфорт и умора в ръцете и гърба.

За какво трябва да гледате при избора на парогенератор?

парогенератор тефал

На пазара може да намерите хиляди марки и модели парогенератори. Те се различават по техния размер, настройки, дизайн, функции и др. Има стандартни размери и компактни размери, които не заемат много място и могат да се съхраняват удобно.

Ето и какво трябва да включва един добър парогенератор:

Настройки

Всеки парогенератор се предлага с настройки като ниска, средна или висока или също така да можете да избирате по отношение на тъканите: памук, лен, коприна или вълна. Както знаете различните материи трябва да се гладят с различна топлинна настройка. Парогенератор с лесни и бързи бутони е най-добрия избор, особено ако има автоматични настройки.

Тегло

Средното тегло на парогенераторите е между половин и един килограм. Със сигурност не искате ютията да е прекалено тежка, защото използването и за по-дълго време може да бъде доста неудобно. Новите модели са все по-леки, без това да оказва влияние на качеството на резултатите.

Издражливост

Потърсете парогенератор с добър здрав център за гладене, да не се драска и да не е изработен от корозивни материали. Купуването на евтин модел, което не е траен, може да ви създаде неприятности. 

Също така, бъдете сигурни, че производителя ви дава гаранция при закупуване на парогенератор, така ще сте уверени, че продуктът наистина е издръжлив.

Кабел

Повечето от центровете за гладене използват система за окабеляване. Хубаво е, ютията да има дълъг кабел, за да разполагате с повече място и гъвкавост в движението. Също така е добре да модел с отделение за кабела, което ще улесни съхранението.

Паров удър

Наличието на такъв бутон ще ви даде възможност за тласък на парата, която отлично ще се справи с трудни гънки. Така трябва да плъзгате ютията само веднъж, а не по няколко пъти, което може да повреди тъканта.

Максимално налягане

налягане на парогенератор

Налягането се измерва в барове, от което зависи количеството пара, което се прилага върху прането за единица за време, което обикновено е минута.

От количеството пара и броят на баровете ще зави колко бързо ще можете да се справите с гладенето.

Анти-капкова система

Това е много важна фактор, който трябва да вземете предвид. Бихте се чувствали много неприятно, ако дрехите имат капки след като сте работили толкова усилено върху гладенето. Без наличието на тази функция водата се разлива от резервоара, когато ютията се поставя под различни ъгли.

Еко конфигурация

Тази функция е за пестене на електроенергия, което прави центъра за гладене по-екологичен уред.

Автоматично изключване

Най-вероятно ви се е случвало да излезете и да не си спомняте дали сте изключили ютията или не? Тази функция автоматично изключва ютията след известно време. Това определено е много полезна функция за сигурност.

Керамична плоча срещу желязна плоча

Керамичните плочи разпределят топлината равномерно през тъканта, за да може да се постигне перфектното изглаждане. Желязната плоча е издръжлива, не корозивна и много ефективна за гладене на дрехи без проблеми. Изборът на ютия с керамична плоча е по-скоро личен избор, но определено е по-добрия вариант.

Голям резервоар

резервоар за парогенератор ровента

Наличието на резервоар с голям обем ще ви гарантира, че ще имате достатъчно вода или пара да свършите с гладенето. Резервоар с добър размер е около литър и половина и повече.

Експерти и потребители препоръчват използването на дестилирана вода за поддържане чистотата на парогенератора. Водата от чешмата има свойства и елементи, които могат да корозират металните части на ютията, както и да допринесат нежелани примеси.

Също така е препоръчително да изпразвате останалата вода в парогенератора, след като приключите с гладенето и да държите ютията в изправено положение. Използвайте дестилирана вода и я избършете с кърпа, за да премахнете капките, които обикновено остават след всяко използване.

Не забравяйте, че всичко това трябва да направите, когато ютията е изключена и на стайна температура.

Как работи парогенератора?

За да можете да сравните правилно, което ще ви помогне да направите най-добрия избор при закупуване на парогенератор, разбирането на неговия режим на работа е важна точка, която не трябва да се пропуска.

Парогенератор за гладене е проектиран да произвежда пара под налягане за по-добро преминаване през влакната на дрехата, което води до премахване на всякакви гънки. 

Когато го сравнявате парогенератор с парни ютии, които дават приблизително същия ефект, разликата се състои главно в начина, по който се произвежда парата. Центровете за гладене произвеждат пара по два различни начина.

Има модели парогенератори, които са оборудвани с резервоар с ограничена автономия. След като резервоарът е пълен и нагрят, той остава под налягане, така потребителят може да използва парата до свършване на водата. Така при всяко свършване на водата трябва да се изчаква повторното загряване на уреда.

Вторият вид парогенератор е този с неограничена автономия на резервоара. Той има помпа и малък резервоар, с който потребителят има възможност да добавя вода по време на гладене и така да се възползва от неограничено количество пара. Загряването при този вид става по-бързо и може да регулира на желаната от потребителя температура.