Най-добрите планетарни миксери за пухкаво тесто

Обичате сладкиши, обичате да правите десерти и тестени изделия, най-вероятно имате нужда от планетарен миксер, който да ви помогне в работата ви?

Имате късмет, защото в тази публикация ще ви покажа списък, който съдържа препоръки с най-добрите планетарни миксери на пазара.

Изборът на миксер може да бъде труден, защото има различни модели, дизайн, различни аксесоари, има евтини или скъпи миксери, ръчни миксери, миксери за тесто и т.н. Най-добре е първо да определите добре вашите нужди и след това да изберете този, който най-добре отговаря на вашия бюджет.

За вас, които посетихте тази страница търсейки най-добрите планетарни миксери, сме подготвили този списък, който съдържа различни модели и марки. Подбрахме ги в доста разнообразен ценови диапазон, за да можете да намерите този, който идеално отговаря на вашия бюджет.

Планетарни миксери

Най-добрият планетарен миксер

След като взех предвид всичките им предимства, потърсих най-добрите модели и подготвих списък с най-добрите миксери с купа според моето мнение, които искам да споделя с вас.

Планетарен миксер Heinner Master Collection HPM-1500XMC

Планетарен миксер Heinner HPM-1500XMC

Heinner HPM-1500XMC е планетарен миксер с модерен дизайн. Изправени сме пред модел, при който професионализмът и лекотата на използване се обединяват в едно устройство.

Сблъскваме се с планетарен миксер с мотор, който предлага 1500W мощност, много повече от това, което ние твърдим, а именно 500 вата са повече от достатъчно, за да можем да изпълняваме 80% от нужните задачи, независимо дали сме любители или професионални готвачи.

Heinner Master Collection HPM-1500XMC

Има една характеристика, която за нас е тази, която се откроява в този миксер, това е мекия старт, който има. Тоест можем да му кажем, че започна да върти бавно, като постепенно увеличава скоростта.

Нещо любопитно, което ми хареса е, че докато рамото на ударника прави планетарно движение, бъркалката се движи в обратна посока спрямо рамото на миксера. С това се получава много по-меко тесто и много хомогенна смес. Може да не вярвате, но можете да се види разлика.

Не очаквайте много лек и лесен за местене уред. Но за нас теглото не е нещо негативно по отношение на избора на покупка, тъй като няма всеки ден да местим миксера от едно място на друго.

Освен това, размерите които има, прибирането му в чекмеджето вероятно не е опция в повечето случаи, така че обикновено ще го оставим отгоре на кухненския плот.

Планетарен миксер SMEG SMF01RDEU с 4,8 литра купа

Планетарен миксер SMEG SMF01RDEU

Този планетарен миксер Smeg има купа от неръждаема стомана с общ капацитет 4,8 литра. С тази големина на купата можете да бъркате 1 литър сметана, 12 белтъка, 2,8 кг тесто за торта или кекс или 1,3 кг тесто за хляб или пица. 

Недостатъкът на този миксер е, че бъркалките не докосват добре дъното на купата и не можете да правите по-малко от 3 белтъка на сняг или да разбивате по-малко от 150 мл сметана. Ако сте двойка или не ви трябват големи количества, този планетарен миксер може да не е за вас.

Планетарен миксер SMEG SMF01RDEU

Планетарния миксер Smeg има двигател с директно задвижване от 800 вата с електронна променлива скорост, която може да се настрои на 10 различни степени. Този мотор има особеността да доставя необходимата мощност без никаква загуба, тъй като се намира в главата на миксера. Това е доста впечатляващо, защото повечето планетарни миксери имат мотор с ремък , което като цяло е по-неустойчиво и по-шумно. 

Този миксер също предлага и фаза на стартиране, за да се избегне разпръскване на продуктите, защита от претоварване на двигателя и безопасност при блокиране на мотора, нещо, което облекчава двигателя и удължава живота му. Като цяло в процеса на бъркане този планетарен миксер няма никакви не усеща голямо натоварване, което може да се забележи при по-евтини модели.

Миксера на Smeg е придружен от купа от неръждаема стомана с ергономична дръжка, бъркалка за крем и сметана, бъркалка за твърди теста, плоска бъркалка за смесване и миксиране и капак за защита срещу разпръскване.

Уреда и бъркалката за тесто са изработени от алуминиева сплав, а бъркалката за сметана и крем е от алуминий и проводници от неръждаема стомана. Това са твърди материали, но в дългосрочен план са за предпочитане. Особено като няма да можете да миете тези прибори в съдомиялната. Това не е добре, ако страдате от хронично заболяване, защото в съдомиялната машина може да се слага само купата. От тази гледна точка конкуренцията на Smeg се справя по-добре. Можете да направите този планетарен миксер по-универсален, като закупите допълнителни съвместими аксесоари като ренде, машина за равиоли, машина за макаронeни изделия или чопър.

Планетарен миксер KitchenAid 5KSM95PSECU WH

Планетарен миксер KitchenAid 5KSM95PSECU

Първото нещо, за което трябва да говорим, е неговият двигател. Както видяхме в предишните случаи, силата на моторите намалява, от 1500 вата на 800, а сега, в случая на 300 вата.

Истината е, че сме озадачени от факта, че дори с много различни правомощия, тези 3 модела са в състояние да получат подобни резултати, с професионално качество. Така заключихме, че е глупаво планетарния миксер да има мощност над 500 W, ако най-вече влияе върху цената.

С този планетарен миксер са на разположение десет скорости, което ще ви позволи винаги да изберете правилната скорост за най-голяма точност, за всеки етап от бъркането. От бавна до много висока скорост.

KitchenAid 5KSM95PSECU

Други функции

Въртенето на бъркалката на този продукт е по часовниковата стрелка, докато валът се върти обратно на часовниковата стрелка, така е и при Heinner. По този начин се получава миксера да има 67 различни точки за контакт по цялата купа.

Отново 3 са различните бъркалки, включени в комплекта с този миксер:

Плоска бъркалка: Ще бъде полезна за бъркане на тесто с нормална смес или тежка смес от тесто.

Бъркалка тел: Тази бъркалка ще ви помогне да разбиете сметана, яйца и т.н. Ще получите много по-кремообразни резултати.

Бъркалка кука: С нея ще бъркате тесто с мая бързо и без усилия.

С тези аксесоари ще увеличите универсалността на новия си планетарен миксер KitchenAid.

Планетарен миксер KitchenAid Artisan

Планетарен миксер KitchenAid Artisan

Не може да отречете, че всички модели на KitchenAid имат уникален чар, който привлича купувача от пръв поглед. KitchenAid Artisan е един от моделите, които лесно могат да разкрасят вашата кухня и да добавят едновременно много модерно и класическо докосване.

Това е красив модел с много успешен и много изискан ретро дизайн. Също така показва много професионализъм и най-вече много здравина и устойчивост.

Това, което наистина оценихме, е сигурността на този модел, който има защитна решетка и предпазен превключвател. Тази мярка е много важна, ако миксера е на разположение на вашите деца.

KitchenAid Artisan е оборудван с мощност от 500 вата и също като останалите модели на марката, последният също има мотор с директно предаване. Това означава, че този планетарен миксер е в състояние да достави достатъчно енергия без загуба в резултата.

 Планетарен миксер KitchenAid Artisan

В допълнение, винаги можете да регулирате скоростта на този миксер според 10 прогресивни скорости на движение. Този планетарен миксер е оборудван с лесно достъпен бутон за скорост, разположен отстрани, който можете да използвате по всяко време, докато устройството работи.

В комплекта KitchenAid Artisan има множество основни аксесоари, които ще ви трябват, за да усъвършенствате работата си, независимо дали сте сладкар или хлебар.

Моделът предлага на ваше разположение купа от неръждаема стомана с капацитет 6,9 литра. Става въпрос за много устойчива купа, която можете да използвате за малки или големи количества.

По този начин, както ви споменахме, проверявайки капацитета, можете да сте сигурни, че моделът е предназначен предимно за много големи приготовления, като за големи фамилии или ресторанти. Купата се отличава и с ергономичния си характер, тъй като е проектирана с дръжка, която улеснява боравенето на съставки и гарантира удобно управление на купата, въпреки че, когато е пълна също е тежка.

Очевидно моделът също предлага телена бъркалка, плоска бъркалка и кука за тесто. Телената бъркалка е наистина вълшебна, съставена от 11 пръчки неръждаема стомана. Тя обаче е проектирана под формата на елипса, за да може да генерира максимум въздух в купата за минимално време.

Трябва кажем, че KitchenAid Artisan е много практичен модел, като фирмата твърди, че всички аксесоари са съвместими с миялна машина.

Планетарен миксер Star-Light SMM-1000W

Планетарен миксер Star-Light SMM-1000W

Какво представлява планетарен миксер?

Става дума за машина произведена по най-модерна технология, която се е превърнала в много добър кухненски помощник.

Тя е стабилна, безшумна и е идеална за месене на хляб, сладкиши, пълнозърнести храни, ръжено тесто, също и за леко тесто, като бисквити и блатове за торта.

По принцип добрия планетарен миксер е изработен от неръждаема стомана, а механичните компоненти, като зъбни колела са от чугун. Обикновено има висококачествено рамо, както няколко скорости и таймер. Най-хубавото е, че много рядко се нуждае от поддръжка.

Неговите приставки постигат хомогенна и преди всичко перфектна смес благодарение на равномерното бъркане във въртеливо движение, като по този начин доближава начина на ръчното месене.

Как работи планетарния миксер?

Миксери с купа, миксери за тесто, кухненски роботи, както искате ги ги наричайте, са специално проектирани за приготвяне на всякакъв вид тесто.

Те имат механизирана система, която имитира ръчното месене, като го замества напълно. Това означава, че при наличието на такъв уред умората вече няма да е оправдание за това, че не искаме да готвим.

Планетарния миксер се състои от купа за поставяне на съставките, приставки за месене (тези за различен вид тесто), мотор, които активира движението на куката и разбира се, технологичните процеси,като начин на включване, програми, скорост и време.

За разлика от хлебопекарната, която служи само за приготвяне на различен вид хляб, с планетарен миксер възможностите са безкрайни: сладки, солени, меки, твърди, трудни, лесни. На практика можете да направите всички ястия, които решите.

След проучването което направих научих много за различните видове машини за месене на тесто и предимствата да има една вкъщи.

От коментарите на купувачите в Емаг разбрах, че планетарните миксери са са доста полезни, тъй като са истински помощници в кухнята и улесняват всички кулинарни задачи.

Планетарен миксер

Планетарен миксер или миксер с купа?

При търсенето на най-добрия миксер с купа намерих различни модели, включително планетарни, пасатори, мелнички и кухненски роботи.

Най-често срещаните и най-закупените за месене на тесто са планетарните миксери.

Планетарен миксер

Машина за месене на тесто, по-известна като планетарен миксер, е незаменима машина в кухнята.

Една от най-забележителните му характеристики е възможността да сменяте лесно бъркалките. Като цяло, планетарния миксер, независимо от неговата марка, включва няколко бъркалки, като плоско гребло или кука за месене.

Това ви позволява да увеличите своите кулинарни възможности, тъй като всяка бъркалка има специфична функция:

  • Стандартана бъркалка е за меки кремове, майонеза, бита сметана или белтък на сняг.
  • Плоската бъркалка за смесване ви позволява да смесвате тестото за бисквити, кремове и др.
  • От друга страна куката за месене на тесто е идеална за бисквитки, торти, пици, хляб и кроасани.

Много от тези миксери не се нуждаят от редовна подръжка, като смазване на зъбни колела и други подобни задачи. Те са здрави и много лесни за използване. В основата си имат малки гумени крачета, които абсорбират всички вибрации и избягват ненужни движения.

Обикновено те се предлагат с подвижна купа, което улеснява потребителя да извади по-удобно сместа или тестото. Също така, планетарния миксер има няколко нива на скорост и мощност, което дава добра възможност за приготвяне различен вид смес или тесто.

миксер с купа

Как да използвате планетарен миксер?

Използването на планетарен миксер е много лесно. Просто го включете в контакта и натиснете бутона за стартиране.

Преди това, естествено трябва да добавите съставките в купата. Необходимо е също така да сложите правилната бъркалка върху накланящата се глава в зависимост от сместа, която трябва да се разбърка или вида на тестото за месене. Можете да изберете например плоска бъркалка или кука за тесто.

В началото на рецептата е разумно винаги да стартирате планетарния миксер на ниска скорост и по-късно да ускорите скоростта на въртене. По този начин ще избегнете пръскането и ще контролирате по-добре начина на месене. С малко практика, регулирането на скоростта бързо се превръща в навик.

Между другото, ако трябва да се добавят съставки по време на бъркане, най-добре е да ги изсипете леко по ръба на купата. Изливайки ги директно върху въртящата бъркалка, рискувате да ги пръснете навсякъде в кухнята.

Понякога може да е необходимо от време на време да върнете обратно тестото в центъра на купата, което е останало по краищата. За целта, просто спрете миксера и изстържете стените на купата с помощта на шпатула. След ръчното събиране на съставките, миксера може да бъде стартиран отново.

Както можете да видите, няма нищо сложно в използването на планетарен миксер. Веднъж като го използвате в кухнята си, повече няма да можете без него!

Защо да купите планетарен миксер?

миксер с купа

Обичате да приготвяте торти. Сутрин децата ви ядат леки тестени закуски. Вашите приятели обичат пиците, които приготвяте. Събирате се цялото семейство и приготвяте големи угощения. Ако това присъщо за вас, тогава определено трябва да си купите планетарен миксер. Въпреки всичко и любителите готвачи също имат право да се забавляват, като се екипират като професионален готвач!

Планетарен миксер ще ви предложи предимството да можете да готвите в големи количества. Но също така позволява получаването на качествен резултат, очевидно превъзхождащ този на обикновения миксер. Готвачите перфекционисти ще намерят в този планетарен миксер добър начин за постигане на гладко тесто и без бучки.

Когато прекарвате доста време в кухнята, защо трябва да се притеснявате и месите на ръка? Изборът на планетарен миксер опростява живота ви в кухнята.

Как да изберете планетарен миксер?

Много различни модели се предлагат в търговската мрежа. Важно е да се вземат предвид най-подходящите критерии, за да се избере най-добрият планетарен миксер. От мощност до възможност за избиране на скорост, включително капацитет на купата, полезни функции, аксесоари и цена, нищо не трябва да се пропуска.

Мощност

Мощността на този планетарен миксер е променлива. Колкото е по-голям, толкова по-удобно е да се работи с всякакви тестени изделия. Обикновено е между 300 и 1200 вата. За интензивна употреба е за предпочитане да изберете модел, по-голям от 1000 вата.

Скорост

В допълнение към мощността, броят на скоростите е важен за бъркане с различни скорости. Повечето модели имат поне 3, 4 скорости, но някои предлагат и повече. Обърнете внимание, че колкото по-бърза е скоростта на планетарния миксер, толкова по-перфектен е получения резултат. Но не забравяйте, че има и рецепти, които изискват по-ниска скорост.

Капацитет

Капацитетът се измерва в литри, най-често той варира от 2 до 7 литра, а професионалните модели надвишават 10 литра. Ако възнамерявате да приготвяте сладкиши или хляб, за предпочитане е да изберете планетарен миксер с голям капацитет, а за умерена употреба вземете с по-малък обем. Това ще бъде повече от достатъчно.

Тегло и размери

Планетарен миксер е обемиста и тежка машина. При някои модели теглото достига до 13 килограма. Ето защо е за предпочитане да го поставите на определено място на кухненския плот, за да не се налага да го местите всеки път, когато се използва отново. Затова, ако в кухнята ви няма много излишно място, вземете предвид теглото и размерите на планетарния миксер преди да го купите.

Марка

Признатите марки са винаги готови да осигурят пълно удовлетворение (Smeg, Heinner, KitchenAid и др.). Разбира се, те често се продават по-скъпо от останалите марки, но в случай на повреда ремонта ще бъдете покрит с отлична гаранция. От друга страна, ако заложите на неизвестен производител ще платите по-малко пари, но рискувате да се сдобиете с оборудване, което може да не работи правилно или да откаже в кратък срок.

Във всички случаи сравнението между устройствата е от съществено значение. Ако планирате да купите първия си планетарен миксер, първо изберете простотата на използване. Винаги можете да се снабдите с допълнителни аксесоари по-късно според вашите нужди. Всъщност е безполезно да искате да имате всички инструменти за бъркане и месене от самото начало, ако не планирате да ги използвате много редовно.

Аз не мога да ви кажа кой модел да изберете, но ви съветвам да вземете решението си въз основа на видовете ястия, които мислите да приготвяте и колко често ще ги правите. Всичко е въпрос на вкус и практичност.