Ревю на Xbox One S

Ако сте фен на видеоигрите, ще знаете, че Microsoft и Sony наскоро разтърсиха пазара. Sony пусна PS4 Pro, супер компютърна версия за 4K от оригиналната PlayStation 4, Microsoft пусна Xbox One X, най-мощната конзола, създавана някога.

Въпреки това, най-добрата конзола за закупуване през 2019 г. може да бъде малко по-различна: аз говоря за Xbox One S.

Xbox One S: Какво трябва да знаете

Xbox One S Цена
Конзола Xbox One S
Към Офертата

Както предполага името му, Xbox One S е съкратена версия на сегашния Xbox One, макар и с някои допълнителни екстри. Xbox One S е доста по-малък в сравнение с огромния си предшественик, с 40% като цяло. Това е великолепен модерен дизайн на конзолата, а аз всъщност предпочитам неговата ъглова форма от колкото малко по-закръглената на Sony PS4 Slim.

Също така е доста привлекателен в сравнение с Sony PS4 Pro и не само по отношение на външния вид. 

Между другото доста изненадващ ход от страна на Sony, нито една от новите им конзоли не идва с 4K Blu-ray диск, което ги прави несъвместими с Blu-ray UHD

Xbox One S, обаче, идва с Blu-ray 4K диск, който му дава уникално предимство пред съперниците на PlayStation. След това ще обясня повече за това, какво означава и как работи, но вече е доста сигурно да се каже, че ако сте в търсене на нова конзола, Xbox One S определено е най-ниска цена на пазара в момента. Освен това е доста привлекателен в сравнение с Sony PS4 Pro и не само по отношение на външния вид.

Xbox One S – Дизайн, драйвер и портове

Ако се върнем към дизайна на Xbox One S за момент, ще се радваме да разберем, че той отстранява много от проблемите, които има оригиналния Xbox One. Физическият бутон за захранване, например, вече не е чувствителен на допир, така че никога няма да го изключите случайно, докато играете. Сега има USB порт на предната част на конзолата вместо от едната страна, това улеснява включването на контролера, когато искате да го заредите.

Също така контролера поддържа Bluetooth, което го прави изключително лесен за сдвояване с вашия компютър или лаптоп, включително устройствата на Microsoft Surface като Surface Pro и Surface Book 2, така че можете да играете в движение възползвайки се от Microsoft.

Не всички игри предлагат това, но известните заглавия ще ви дадат едновременно версия съвместима с Xbox One и Windows 
10 играта, без да се налага да купувате игра два пъти, като по-този начин много геймъри ще спестят пари.

Контролерът също има ново текстура при захващане на гърба. Тя е доста фина, но се чувства по-добре когато държите в ръката си в сравнение с меката пластмаса на стандартния контролер за Xbox One на Microsoft. 

Добрата новина е, че тези контролери са достъпни за закупуване поотделно, така че не е задължително да купувате нова конзола само за да се възползвате от тези две малки корекции.

На гърба ще намерите почти същия брой портове, включително HDMI входове и изходи, чифт USB портове, оптичен S / PDIF изход и Ethernet порт. Единственото нещо, което липсва, е портът за Kinect, който е бил премахнат тук, за да помогне за промяната на общия размер на конзолата. 

Все още можете да използвате Kinect с Xbox One S, но ще трябва да закупите отделен USB адаптер. Има и от осем конектора за захранване, което означава, че Microsoft най-накрая е преместил захранването в кутията на конзолата, което отрича необходимостта от този досаден блок на захранване.

Xbox One S 1TB Цена
Конзола Microsoft Xbox One S 1TB
Към Офертата

Xbox One S: Шум и консумация на енергия

Той все още е доста шумен, има своите тихи моменти на работа, например, когато разглеждате менютата или търсите приложения, но след като играете или гледате филм от диск, ще бъде доста шумно. Всъщност, измереното ниво на звук е между 44 dB и 47 dB, когато е с Blu-ray диск, което е почти също като оригиналния Xbox One.

Едно от нещата, които са подобрени при Xbox One S е консумацията на енергия. Без активна игра Xbox One S консумира само 30 вата мощност от електрическата мрежа, което не се променя много при поставянето на Blu-ray диск. Въпреки това, оригиналния Xbox One консумира 46 вата мощност без активна игра и до 55 вата при възпроизвеждане на Blu-ray, така че Xbox One S е по-евтин и в това отношение.

Xbox One S 4K

Xbox One S: Blu-ray 4K устройство

Както вече е ясно на всички Xbox One S е много по-оптимизиран от Xbox One. Включен е и 4K Blu-ray диск, както и поддръжка на висок динамичен обхват (HDR). С HDR-съвместимото съдържание, цветовата гама става значително по-широка от стандартната sRGB палитра, показвайки по-ярки и по-плътни цветове. 

Това води до по-живи изображения и по-детайлна картина като цяло, тъй като по-малко вероятно е страничните светлини да пречат на картината.

HDR

Прочетете по-долу: Най-добрите игри на Xbox One

Разбира се, че ще се нуждаете от 4K телевизор, за да се възползвате напълно от Xbox One S и за предпочитане е този, който поддържа HDR.

Все пак, имайте предвид, че това не означава, че ще играете Xbox One игри в 4K. Повтарям, че няма да чете игри в 4K!

За тази цел ще ви е необходим най-скъпият Xbox One X. Вместо това, той чете игри в стандартната си разделителна способност, позволявайки на телевизора да направи допълнителната работа за увеличаване ( така наречения ъпскалинг), за да съответства на резолюцията му от 4K.

Blu-ray 4K устройството е истинска победа за Microsoft, тъй като нито Sony PS4 Slim, нито PS4 Pro имат вграден. Това означава, че само Xbox One S и Xbox One X са в състояние да четат UHD Blu-ray, и изглежда странно, че от Sony пренебрегнаха това, особено след като и PS2, и PS3 са първите конзоли от този вид идват съответно с DVD и Blu-ray устройство. Разбира се, новите конзоли на Sony все още са съвместими с HDR, така че игрите на Slim ще са също така добри като при колегата Xbox One S.

Алтернатива на Xbox One X

Xbox One S може да не чете игри в 4K, но това не означава, че Microsoft не са постигнали това. Да, предлагаме една подобрена алтернатива за Xbox One, а Xbox One X е съвместим с подходящите 4K игри, също като филмите в този формат.

С тази мощна конзола бихте могли да се чудите защо трябва да обмислите закупуването на Xbox One S изобщо. 

В края на краищата, ако One X може да ви предожи малко повече от това, което Xbox One S може, защо да харчите парите си за по-скъпия вариант?

Добре е, че има лесен отговор на този въпрос. В момента One X е напълно съвместим с Microsoft 4K, макар и впечатляващ, но не е толкова евтин, колкото и One S, който предлага доста на половин цена.

One S е съвместим с всички заглавия като за One X и е самостоятелна конзола. Въпреки че може да чете само игри в HD формат, той поддържа HDR игри.

Вграденя 4K Blu-ray диск, ще ви даде възможността да гледате любимите си филми с ултрависока резолюция.А игрите в 4K не си струват допълнителните разходи за момента.

Във всеки случай, Xbox One S е за предпочитане пред съществуващия Xbox One, а неговите 4K Blu-ray и HDR възможности може да ви накарат най-накрая да смените стария си телевизор. Поддръжката на HDR не се ограничава само до филми и телевизионни предавания. Можете също така да играете игри в HDR, ако го подържат.

Xbox One S: HDR

Изпробване на HDR, използвайки Ultra HD Blu-ray диск, вяроятно Xbox One S понастоящем не е сертифициран да получи същата UHD качество като на Самсунг плейър. Това изисква Blu-ray плейъра да може да чете всяка част от информацията на Blu-ray Ultra HD диск.

Въпреки това, дори и без логото на UHD Premium, Xbox One S произвежда невероятно добра картина. Това до голяма степен се дължи на телевизoра, разбира се, но ярките обекти наистина се отличават от по-тъмните на екрана. Също така голямата интензивност на цветовете ги прави почти в 3D. Това е определено подобрение в сравнение със стандартното Blu-ray съдържание.

Xbox one s HDR

Xbox One S: настройки на изображението

Xbox One S също има изненадващо полезно ръководство за калибриране на екрана, достъпно в конфигурацията на екрана, за да ви помогне да получите най-доброто изображение, което не може да се каже за други Blu-ray плейъри. Те не се различават от нормалните инструменти за калибриране на Xbox One, но все пак е хубаво да ги виждате включени, тъй като повечето Blu-ray плейъри често ви дават само основни настройки за яркост и контраст.

Той не може да замени подходящото оборудване за калибриране, но въпреки това предоставя полезно ръководство за тези, които не са сигурни как да използват настройките на картината на телевизора. 

Например, конзолата ще препоръча режима, в който трябва да конфигурирате телевизора и настройките за включване или изключване (например динамичен контраст, подобрение на остротата и осветлението), и също така показва как правилно да регулирате съотношението и нивата на изображението на рязкост, в случай, че вашият телевизор превъзхожда текущото изображение. След това се представят шаблони за тест на контраста и яркостта, които да помогнат на телевизора за по-добра картина.

Xbox One S: Приложения и стрийминг 4K

Xbox One S също е отличен избор за 4K стрийминг и има много приложения, чакащи да бъдат изтеглени от Xbox One Store. Те включват Netflix, Amazon Prime видео и YouTube, всички от които са съвместими с 4K, а също така живеещите във Великобритания могат да се насладят на приложения като BBC iPlayer, ITV Hub, All4, Demand 5, TV и Sky TV, които ви дават повече възможности за гледане.

Xbox One S предлага отличен начин да превърнете стария си телевизор в модерна система за забавление, но ще ви трябват и всички допълнителни абонаменти, необходими, за да се възползвате максимално от това.

Игри за конзолата

Разбира се, купуването на игри е голяма част при наличието на игрова конзола, ако наистина искате да играете някоя от игрите, достъпни за тази конкретен модел.

Днес повечето игри на Microsoft и Sony са доста сходни, тъй като нито една от конзолите няма големи, съществени ексклузивни продукти.

За PS4 има Bloodborne, No Man’s Sky, Horizon: Zero Dawn и The Last Guardian, но повечето от другите популярни заглавия, като DOOM, The Witcher III, Dark Souls III, Overwatch, Far Cry 5.

От друга страна, Microsoft пусна много ексклузивни заглавия, като ReCore, Forza Horizon 3 и Sea of ​​Thieves, с издаването на Gears of War 5 и Scalebound. 

И, разбира се, като собственик на Xbox, никога няма да сте далеч от следващия Halo. Ако тези видове игри ви звучат добре, то Xbox One S може да е по-добър вариант от Sony PS4.

Заключение

Трябва да кажа Microsoft Xbox One S е най-добрата игрова конзола в момента. С невероятно добра цена за това, което получавате и предлага същите функции като вашия Xbox One X, най-скъпата алтернатива, без липсата на 4K игри.

Самата конзола е красива и нейният 4K Blu-ray диск я прави примамливо предложение за тези, които мислят да направят ъпгрейд до Blu-ray Ultra HD.

Ако не сте сигурни дали тази конзола е за вас, препоръчвам ви да разгледате най-добрите текущи игри за Xbox One и най-добрите PS4 игри, които ще ви помогнат да решите. В крайна сметка, PS4 Slim на Sony е също толкова добър, въпреки липсата на подходящ 4K Blu Ray плейър.