Най-добрите шиацу масажори да забравите болката

След изтощителен ден на работа, учение или всяка друга дейност, използването на най-добрия шиацу масажор ще ви отпусне врата, раменете или гърба и ще ви осигури облекчение на болката и мускулното напрежение, на практика е това си е безценен подарък.

В общество, толкова забързано и изпълнено с напрежение, и при липсата на достатъчно почивка, тези устройства станаха все по-популярни за използване както у дома, така и в офиса, благодарение на това, че отпускат мускулите достатъчно добре.

Шиацу Масажорите са с различни качества, важно е да знаете точно за коя част на тялото искате да го използвате, за да купите този, който най-добре отговаря на вашите нужди и бюджета, който сте определили за него.

Купуването на шиацу масажор винаги е правилно решение, но за да направите най-добрата инвестиция в това устройство, е нужно да прегледате моделите, които се предлагат на пазара. Направете сравнение между различните продукти и качествата им и тогава решете.

Кои са най-добрите шиацу масажори за врат и рамене?

Направихме сравнение на наличните модели и създадохме това ръководство за вас, където със сигурност ще намерите това, което търсите:

1. Шиацу масажор OEM 01, 12V/220V

За интензивен масаж

Шиацу масажор OEM 01, 12V/220V

Надарен с множество функции, този шиацу масажор за врат и рамене може да осигури облекчение за минути, като прилага активен и интензивен масаж на врата, раменете, гърба, стъпалата, бедрата и корема.

Той е лесно преносим и има функция за затопляне, която стимулира кръвообращението, идеална за тези, които страдат от хронична болка или прекарват много време седнали или шофиране.

За всички функции и качества, които предлага, е продукт с разумна цена, не е висока, а потребителите, които вече го имат, твърдят, че това е стойностна инвестиция, тъй като е качествен продукт, устойчив и издръжлив.

2. Шиацу масажор – 3D масаж и загряваща функция

с адаптер за кола

Шиацу масажор за врат с функция за топлина

Този шиацу масажор за врат и рамене и е идеален за използване у дома, да го вземете в офиса или да се масажирате в колата.

Това е модел произведен от еко кожа, който с осемте си ролки и трите различни скорости на работа осигурява дълбок отпускащ масаж. Той е идеален за облекчаване на умората и болката в мускулите.

Осигурява професионално усещане за масаж и според мнението на тези, които са го използвали, той е идеален не само за раменете и врата, но и за други части на тялото.

Комплекта съдържа адаптер за 220 волта, адаптер за автомобил и ръководство за употреба.

Със сигурност това устройство ще ви достави много облекчение на болката. Ако парите не са проблем за вас, това е добър вариант за обмисляне. Производителят ви дава три години гаранция.

3. Shiatsu Pro Massaki InnovaGoods

Лек и преносим

Масажор Shiatsu Pro Massaki InnovaGoods

Това е електрически шиацу масажор, който може да работи на 12V или 220V. Лек и преносим, така че можете да го вземете навсякъде.

Разполага с 8 ергономични въртящи се приставки и две посоки за масаж, специално проектирани да осигуряват облекчение и топлина на най-трудните достъпните мускули, които да достигнат.

Предлага се с интуитивен контролен панел, който ще ви позволи да направите необходимите настройки. Изключва се автоматично за да се избегне прегряване и наранявания, причинени от прекомерен масаж.

Той е на средна цена, има две години гаранция и идва с адаптер за кола, така че можете да си подарите топъл масаж, където пожелаете, у дома, в колата и в офиса.

4. Универсален масажор Rexton CF-6701

Удобен и релаксиращ

Универсален масажор Rexton CF-6701

Произведен с автоматична 15 минутна програма ще ви голям релакс. Този универсален масажор на марката Rexton има ролки, които имитират начина на работа на професионален масажист, така че използвайки го, ще се почувствате като на масажна маса.

Той е лесно преносим, ​​можете да го вземете където искате, има велкро връзки с помощта, на които ще можете да настроите масажора по-добре на трудни за достъп места, така ще ви дават по-добро усещане за масаж на гърба, врата, раменете, бедрата. Този модел е със средна цена, произведен е от твърди материали и производителя ви дава 24 месеца гаранция.

5. Шиацу масажор Medisana NMG 850

Регулируема интензивност на масажа

Шиацу Масажор Medisana NMG 850

С гел масажиращи глави, които осигуряват нежен топлинен и пулсиращ масаж, това устройство от производителя Medisana е идеално за масажиране уморени мускули, след тежък работен ден, осигуряващо изключително усещане за облекчение и релакс.

Масажорът разполага с функция за затопляне, която ви осигурява мек и релаксиращ масаж, с функция за автоматично изключване, за да се осигури безопасност и да се избегне прегряване.

6. Шиацу масажор BEURER MG 148

За масажна терапия

Шиацу масажор BEURER MG 148

Специално създаден за облекчаване на мускулното напрежение, спазми, болка и умора, този шиацу масажор осигурява отлична терапия у дома и може да се използва на врата, раменете, ръцете, кръста, гърба, краката и стъпалата.

Това е уред с добро качество, незаменим инструмент за онези моменти на умора и стрес. Произведен е от качествени материали на продукта и неговата функция за избор на посока на масаж осигурява приятно усещане за релаксация и съживяване.

7. Масажор за врат и рамене Beurer MG 150

С 6 автоматични програми

Масажор за врат и рамене Beurer MG 150

За да осигури облекчение на болката във врата и раменете, това устройство е направено с 3 степени на масаж и 6 автоматични програми.

жена лежи по корем

Какво е шиацу?

Това е масажна техника, която идва от Япония. Състои се от разтягане и натискане с пръсти върху точки на акупресура, което балансира енергията ви и води до релакс. Шиацу масажорите са оборудвани с въртящи се масажни глави за възпроизвеждане на натиск и движения, както при професионален масажист.

Тези уреди осигуряват множество предимства и често се използват за намаляване на напрежението в гърба и врата и дори се използват за борба с мигрената. Те също така са много ефективни за предотвратяване на мускулни болки. 

Има широка гама от шиацу масажори, затова изберете своя с функцията за загряване за по-добро облекчаване на мускулите. Ергономичността на масажора също трябва да бъде внимателно обмислена, така че да е подходящ за зоната на тялото, която искате да облекчите.

Предимства на шиацу масажор

масажиране на врат

Хората често са поставени под огромен натиск и стрес, което обикновено води до умора. Именно врата и раменете са най-засегнати от тази ситуация, така че масажът в тази област никога не е излишен.

Има много малко хора, които могат да кажат, че не обичат да правят релаксиращ масаж на врата и раменете. Може да ви изненада факта че този вид масаж не само осигурява облекчение, но и допринася редица неочаквани ползи за вашето здраве и качествен живот, а именно това са:

 • Вашите умствени способности ще се подобрят:  Добрият масаж на врата води до освобождаване от стрес, напрежение и натиск, което ще допринесе до огромна умствена яснота, от което ще почувствате веднага след масажа. Може да не вярвате, но стресът има тенденция да блокира логичното мислене в ума и това напрежение причинява разсейване поради изпитваната болка. Ето защо масажът на врата е перфектен начин да се избегне това.
 • Важно освобождаване на ендорфини:  Въпреки че масажът работи особено на врата и раменете, не само освобождава напрежението от тази област, но благосъстоянието се разпростира върху цялото ви тяло, това се дължи на броя на ендорфините, които тялото ви отделя в кръвообращението по време на масажа и веднага след това. Ще се почувствате по-добре от всякога и това чувство ще се разпространи в цялото ви тяло.
 • Ще ви донесе по високо енергийно ниво:  Като логична последица от отделянето на ендорфини, за които вече говорихме, масажът на врата и раменете също освобождава напрежението на мускулите, което ще даде енергия на тялото ви и пълно съживяване.
 • Ще спите като бебе:  Ако сте от онези хора, които имат проблеми със съня, особено ако това е хроничен проблем, добрият масаж на врата ще ви помогне да се отпуснете достатъчно, за да спите спокойно, без да се нуждаете от помощта на хапчета и други стимуланти.
 • Масажите на врата ви позволяват да медитирате ефективно:  Едно от най-неочакваните предимства на масажа е, че ще постигнете такова ниво на релаксация, че ще имате способността да коригирате и калибрирате ума си, улеснявайки процеса на медитация. Когато правите масаж, може да изпаднете в един вид транс, който ви позволява да медитирате по-лесно.

Какви са различните видове?

Има няколко вида шиацу масажор за врат и рамене, има за всички вкусове и нужди, те осигуряват голяма полза и са чудесна алтернатива за облекчаване на болката и намаляване на лекарствата. Сред най-популярните са:

 • Ръчни масажори:  Те са най-малките, държат се само с една ръка и можете да го използвате без никаква помощ. Те се предлагат в ръчни модели, които трябва да движите около врата, някои от тях вибрират и се захранват с батерии.
 • Врат и рамене:  Изработени от твърд материал с мека обвивка, те се поставят около врата и раменете. Работят с батерии, масажират, вибрират и дори могат да затоплят, за да осигурят допълнително облекчение.
 • Всичко в едно: Използват се не само за врата, но и за други части на тялото, включително гърба. Тези масажори предимно се предлагат с множество аксесоари, които осигуряват различна степен на натиск и различни техники за релаксация.
 • Масажираща възглавница: Този вид имат масажиращи единици, поставени вътре във възглавницата, за да ви осигурят усещане за пълна релаксация. Налични са в различна форма, като традиционна или U-образна възглавница, която да увиете около задната част на врата.

Ръководство за закупуване на шиацу масажор за врата и раменете

Въпреки че има много видове шиацу масажори, много от тях се различават по характеристики и качества. Когато търсите да купите един от тях, има редица фактори, които трябва да имате предвид, включително следните:

 • Ударен или Вибрация: Някои изпращат вибрация към мускулите. Други са съставени от един вид малки чукове, които повърхностно масажират врата и мускулите. И двата вида са полезни за масаж и за покриване на специфични зони на напрежение, но най-подходящо е да изберете устройство, което ще ви осигурява по-голям комфорт и релакс.
 • Мощност: Това варира в зависимост от устройството. Ударните масажи обикновено изискват повече енергия, за да проникнат дълбоко в мускулите, обикновено са от 25 до 45 вата. Някои дори идват с инфрачервени светлини.
 • Размер:  Има много малки, които пасват на основата на врата, както и много по-големи шиацу масажори, които покриват по-голямо мускулно пространство.
 • Отопление: Това е допълнителна функция, която тези устройства често предлагат. Затоплят мускулите, като подобряват кръвообращението, което ще ви даде усещане, подобно на масаж с горещи камъни.
 • Функционалност: Много от тези устройства се предлагат с конфигурации, които им дават множество приложения, които осигуряват по-голяма гъвкавост на устройството. Тоест, можете не само да масажирате врата си, но и при изпитване на болка в други части на тялото. Тези масажори са много полезни при различен вид и интензивност на болката.

Предимства на масажор за врат и рамене

Абсолютно самостоятелно от комфорта на собствения си дом можете бързо да облекчите болката на труднодостъпните зони на тялото, като гърба, врата и раменете. Също като при професионален масажист, този тип масажиращо устройство е добро средство за отпускане на тялото ви.

Шиацу масажора е много практичен, лек и лесно преносим в случай на бизнес пътувания или екскурзии. Можете да регулирате интензивността и скоростта според вашите нужди и устройството ще спре автоматично след избраната от вас продължителност. Ако желаете можете да го използвайте на работното място, у дома или при пътувания, когато имате възли, стегнати мускули, мускулни спазми или всякакъв вид болки във врата и раменете. Ежедневните дейности като шофиране, работа в офис, спорт и всички житейски дейности, включително и неправилно спане, могат да причинят скован врат, без дори да го осъзнавате. Наличието на собствен шиацу масажор със сигурност ще ви помогне да намалите или напълно премахнете риска от силна болка.