Изберете най-добрата стойка за телевизор

Старите и тежки телевизори почти изчезнаха. Те отстъпиха място на модерните LED телевизори, които са доста по-практични от гледна точка на формата и теглото, което имат. Разбира се при по-големи размери може да се окаже трудно да се намери подходящо място, затова монтажа на стената със стойка за телевизор решава проблема в повечето случаи.

По този начин телевизорът е далеч от деца и домашни любимци. Изборът на стойки за телевизор е доста разнообразен, пазарът предлага различни модели, които са готови да отговорят на вашите нужди.

7-те най-добри стойки за телевизор

Сигурно се чувствате прекрасно с новия си телевизор, но най-вероятно сте забравили, че ви трябва стойка за телевизор.

За да направим задачата по-лесна и бърза за изпълнение, ние проучихме пазара и добавихме в нашата статия няколко модела стойки за телевизор с помощта, на които ще можете да закачите телевизора, която стена пожелаете.

Подсилена стойка за телевизор с двойно чупещо се рамо – до 42 инча

 • VESA 200

 • съвместимост: до 42 инча

 • поддържано тегло: до 25 кг

Това е универсална стойка за телевизор с двойно чупещо се рамо можете да го използвате на телевизори до 42 инча с максимално тегло 25 кг.

Съответства на стандарта VESA зa монтаж на телевизор, като е съвместима с максимално разтояние между болтовете 200 мм.

Тя ви позволява да завъртите телевизора на 90 градуа хоризонтално  и 15 градуса вертикално за лесна адаптация на позицията. Включва и платмасова кука, която се намира на задното рамо. Благодарение на нея лесно ще скриете кабелите, за да има по-подреден вид.

Благодарение на факта, че работи с двойно чупещо се рамо тази стойка за телевизор може да бъде настроена в различна посока бързо и лесно.

Подсилена стойка за телевизор до 55 инча с чупещо се рамо

 • VESA 400

 • съвместимост: до 55 инча

 • поддържано тегло: до 35 кг

Тази стойка отговаря на стандартите за монтиране на VESA и е съвместима с всеки телевизор с разстояние между болтовете: 200 х 200, 300 х 300, 400 х 200 и 400 х 400. Подходяща е за всички видове телевизори като LCD, LED, OLED, QLED и плазмени.

Тя е много универсална, тъй като e подходяща за телевизори от 24 до 55 инча, с максимално тегло 35 кг.

Чупещотото рамо позволява на телевизора да бъде плътно до стената или да бъде завъртян странично за да позволи на потребителите да го наблюдават от различни позиции в стаята.

Също така може да се върти до 90 градуса хоризонтално и 15 градуса вертикално.

Стенна стойка за TV A+ SPB5263, Регулируема 32 – 55 инча

 • VESA 600 х 400

 • съвместимост: 32-55 инча

 • поддържано тегло: до 35 кг

Тази стойка ще ви предложи много. Ще започна като ви кажа за нейната универсалност, тя позволява монтажа на телевизори SamsungPhilipsLG, с размер между 32 и 55 инча. Освен това поддържа максимум 35 кг, което означава, че можете да разчитатате на нея.

Изработена е от стомана, която я прави устойчива и отговаря на стандарта VESA за правилния монтаж на телевизора, позволява монтирането на телевизори с максимално разстояние между болтовоте 600 х 400 мм .

Най-доброто на този модел са неговите настройки: Можете да накланяте между 10 и 15 градуса вертикално, + 3 и -3 градуса ъгъл на хоризонтално завъртане на екрана и 180 градуса на въртене, така че можете да гледате от различни точки на стаята.

Друго, което трябва да отбележим е двойното разтегателно рамо, с което ще можете да отделите телевизора от стената до максимум 427 мм и да го приберете на не по-малко от 63 мм.

Стенна стойка за телевизор A+ SPBK446, Регулируема 37 – 70 инча

 • VESA  400 х 400, 600 x 400

 • съвместимост: 37-70 инча

 • поддържано тегло: до 45 кг

Този модел може да се използва за монтирането на всички видове телевизори, както LCD, така и LED, също пасват и за 4K. Що се отнася до размерите, тази стойка също е много универсална, можете да окачвате модели от 37 до 70 инча.

Тя е съвместима със стандартните VESA мерки между: 200 x 200, 300 x 200, 300 x 300, 400 x 200, 400 x 400, 600 x 400, което я правси съвместима с много различни модели телевизори.

Можете да я регулирате по много различни начини за по-голямо удобство: позволява ви да я мърдате 8 градуса нагоре или надолу, да я завъртите на 90 градуса в ляво или дясно. Това ще ви позволи да настроите позицията така, както ви е най-удобно.

Този модел поддържа максимално тегло до 45 кг. Що се отнася за разстоянието до стената, рамото може да удължи до максимум 525 мм, а ако искате да е възможно най-близо минимумът е 65 мм.

В комплекта са включени монтажни винтове, шайби и ръчен нивелир.

Стенна стойка за телевизор Vogel’s W53071, Завъртане 180 градуса, 32-55 инча

 • VESA  200 х 200

 • съвместимост: 10-37 инча

 • поддържано тегло: до 25 кг

Ако търсите стойка за телевизор, която не е типичния черен цвят, този модел е това, което търсите. Изработена е от здрав и устойчив материал. Със светлия си цвят тя ще придаде различно докосване на помещението, в което я поставите.

Подходяща е за телевизори с размер от 32 до 55 инча, с максимално тегло 20 кг.

Тя е съвместима със стандарта VESA за разстояния между отворите на телевизора 400 х 400.

Позволява местене нагоре или надолу от 10 до 20 градуса, а хоризонтално може да се върти до 180 градуса. Също така, двойното рамо позволява отдълечане и доближаване до стената. Настройване на позицията според вашите предпочитания.

Стенна стойка за телевизор Hama 84424 от 10 до 37 инча

 • VESA  200 х 200

 • съвместимост: 10-37 инча

 • поддържано тегло: до 25 кг

Това е модел фиксиран тип, но с функции, които ще ви харесат. Първото нещо е, че е съвместим със стандарта на монтаж VESA, така че е подходящ за използване на телевизор с разстояния на между болтовете 200 х 200 мм.

Тя поддържа максимум 25 кг тегло и е подходяща за LCD, LED, или плазмен телевизор с размер между 10 и 37 инча.

Изработена е от подсилена стомана, което добър знак за дълготрайност. Тя държи телевизора доста прилепнал към стената като придава по-модерен стил на стаята.

Стойка за телевизор Alien EA203LA с две чупещи се рамена до 37 – 70 инча

 • VESA  400 х 400, 600 x 400

 • съвместимост: 37-70 инча

 • поддържано тегло: до 45 кг

Това е стойка, с която ще получите много добри възможности за настройка. Тя ви позволява да завъртите телевизора на 90 градуса в посока, ляво или дясно, да го мърдате между 5 и 15 градуса нагоре и надолу, така че да имате перфектната позиция за гледане на телевизия.

Можете също така да отдълечите телевизора от стената до максимум 460 мм и да го приберете до само около 75 мм, така че можете да спестите място, когато имате нужда от него.

Тя поддържа максимум 45 кг, което е напълно достатъчно и подходящо за телевизори с размери между 37 и 70 инча.

Стойката е съвместима с огромна част от телевизорите на пазара благодарение на стандарта VESA със следните разтояния между болтовете: 200 x 100, 200 x 200, 300 x 200, 400 x 200, 400 x 300, 400 x 400 и 600 x 400.

Тя е изработена от стомана, много устойчива и здрава. Комплекта включва инструмент за нивелиране,куки за кабелите на телевизора.

стенна стойка за стена

Защо да изберете стойка за телевизор Самсунг?

Въпросът възниква, когато току-що сте купили своя нов телевизор. Независимо дали става въпрос за плосък модел или с извит екран, е необходимо да зададете правилните въпроси относно избора на стойка за телевизора. Ако сте купили телевизор Samsung, със сигурност ще искате модел, който да е произведен от същата марка. Това би ви дало сигурност, че като гледате телевизия няма да се чудите дали ще падне или не.

Samsung предлага различни модели стойки за телевизор. Ние намираме стойка за телевизор Самсунг, която ви позволява да монтирате телевизора на стената стабилно и сигурно. Това са две дискретни стойки и опора за лесното фиксиране на телевизора ви към стената. Можете да разгледате различните модели предлагани от Самсунг, за да знаете кой от тях е най-добра за вашия телевизор. Обърнете внимание на цената, като оригинален продукт на марката тя може да е висока.

Защо да изберете стойка за телевизор LG?

Подобно на Samsung, LG предлага стойки за стени, било то за плоски или извити телевизори. Следователно ще имате възможност да видите на официалния сайт на LG или да потърсите в гугъл. За съжаление в момента не намираме оригинална стойка за телевизор LG.

Внимавайте да изберете правилния размер, поддържан от стойката за телевизор. Всъщност стойката за 55 инчов телевизор няма същата здравина като стойка за 65 инчов телевизор.

стойка за стена

Как да инсталирате стойка за телевизор?

Това е въпрос, който редовно откриваме както в строителните форуми, така и в много други различни страници. Ако току-що сте закупили телевизор и искате да го монтирате на стената с помощта на стойка за телевизор, първо трябва да проверите от какъв материал е построена стената. Например, гипсокартонът е много по-неустойчив в сравнение с тухлена или панелна стена, следователно, той изисква специален начин на монтаж.

метален дюбел

За да монтирате стойка за извит телевизор или въртяща стойка за телевизор на гипсокартон трябва да следвате следните стъпки:

 • Проверете теглото на вашия телевизор, както и това на стойката. Всъщност понякога стойката може да бъде с тегло дори, колкото телевизора. Това ще ви помогне да разберете каква допълнителна работа ще трябва да свършите на стената от гипсокартон.
 • След като се отбележи общото тегло, което ще се закачи на стената, ще трябва да купите метални дюбели за гипскартон. Това са специални дюбели, които притискат гипсокартона от двете страни, по този начин допринасят достатъчна здравина за поддържане на тежки предмети.
 • Уверете се, че дюбелите са достатъчно отдалечени един от друг, за да избегнете разкъсване на гипсокартона, особено ако трябва да монтирате стойка за 55 инчов телевизор или по-голям. След това пробийте картона, внимавайте с изолацията, която може да е отзад.
 • Монтирайте металните дюбели с помощта на специални клещи или придържайки ги с ръка. След това монтирайте стойката на стената и проверете дали всичко е стегнато и стабилно.

Възможно е да има случаи, в които различни елементи да пречат за монтажа на стойка за телевизор върху гисокартон:

 • Позицията на дюбела попада върху металните профили на гипсокартона. В такъв случай ще трябва да промените позицията за вашия телевизор. Би било рисковано да монтирате метален дюбел на металния профил, който държи гипсокартона.
 • Монтаж на твърде тежък телевизор. Ако телевизорът ви е твърде тежък, ще трябва да подсилите стената си от гипсокартон!
 • Ще трябва да свършите доста работа: а именно да изрежете съществуващия гипсокартон, да инсталирате дървена опора там където искате да монтирате телевизора, да запълните отрязаната част гипсокартон и след това ще трябва да боядисате стената си отново!
телевизор на стената

Обърнете внимание на теглото

Споделихме няколко съвета как да инсталирате стойка за телевизор на стена с гипсокартон, но допълнителната информация не трябва да се пренебрегва. Всъщност трябва да вземете предвид теглото, тъй като колкото по-тежък е телевизора, толкова повече ви трябва здрава опора и качесвени дюбели.

 • Независимо дали е за тухла, гипсокартон или бетон, стойката на телевизор трябва да бъде фиксирана с конкретни дюбели.
 • Проверете теглото на вашия телевизор, за да знаете какви дюбели трябва да вземете. Понякога трябва да са по-дълги и по-здрави.
 • Ако не се съобразете с това стойката на телевизора ви може да падне и най-вероятно телевизора ви ще се счупи.
 • Условията, които трябва да се спазват при монтажа на стойка за телевизор в крайна сметка са същите като на тези за рафтове и стилажи.

Ако искате да имате добре монтирана стойка за 65 инчов телевизор, трябва да сте сигурни, че стената е съвместима, тъй като понякога гипсокартона е доста тънък и лесен за чупене. Понякога най-тежките телевизори не могат да бъдат монтирани поради тяхното тегло. Винаги трябва да правите проверка на издръжливостта на стената преди да закъчите телевизора. След като поставите стойката огледайте внимателно дали всичко е прилепнало. Ако има някакво мърдане или разтояние между стойката и стената, тогава има голям шанс теглото на телевизора да надделее. Погледнете упътването, което идва със стойката, това винаги ще е от полза.

Универсални стойки за телевизор

универсална стойка за телевизор

Има фирми, които са специализирани в производството на стойки за телевизори, които могат да ви помогнат да монтирате телевизора си по най-добрия начин. Следователно дадена универсална стойка за телевизор се адаптира към дадена големина на екраните и по-специално към теглото.

Например, ако имате телевизор с екран от 55 инча, бих посаветвал изпозването на стойка за телевизор 37-70 инча. Така можете да сте уверени и спокойни по отношение на сигурността. Също така в случай на смяна на телевизора с по малък или по-голям ще спестите пари от закупуването на нова стойка.

Вече като знаете всички тези подробности, можете да намерите вашата стойка за телевизор в нашето сравнение! Разгледайте възможностите и без да бързате направете правилният избор за момтажа на вашия телевизор.