Най-добрите тостери за сандвичи за перфектна закуска

Намирането на най-добрия тостер за сандвичи на пазара изглежда едновременно и лесна и трудна задача. Когато решите да купите един от тези уреди, може да почувствате като затрупани от големия брой модели, цени и функции. 

Това, което препоръчвам в този случаи, е да проверите ръководството за покупка, което направихме за ваше улеснение. Ще уточним аксесоарите и функциите, които трябва да притежава всеки тостер за сандвичи.

Например неговия размер, начина на употреба и начина на почистване.

След като имате необходимата информация ще ви е по-лесно да изберете най-подходящия модел за вашите нужди.

Кой е най-добрият тостер за сандвичи?

1. Тостер за сандвичи със скара Russell Hobbs 17888-56

Тостер за сандвичи със скара Russell Hobbs 17888-56
Тостер за сандвичи Russell Hobbs 17888-56
Към Офертата

Купуването на тостер за сандвичи може да се превърне в страхотна придобивка за хората, които обичат храната, но не обичат да готвят или пък нямат много време.

Това е така, защото тези уреди по принцип имат много функции и са много практични, за да използват за печене на вкусни сандвичи или месо и зеленчуци.

Такъв е и случаят с Russell Hobbs 17888-56. Това е прекрасен тостер за сандвичи, който може да бъде използван и като скара. С лесни за почистване плочи с незалепващо покритие и размер 13,5 x 31 x 31,5 см, идеален да се пекат няколко храни едновременно и да се постигнат невероятни резултати.

Този тостер за сандвичи има много сигурен плаващ капак, който позволява да се генерира идеалното налягане върху готвената храна и по този начин да се постигне перфектният ефект на скара.

Russell Hobbs 17888-56 е сандвич тостер със способността да се загрява до максимум, почти в рамките на секунди. Това е така, защото има автоматична мощност 1800 вата.

Въпреки че е направен като тостер, истината е, че този модел може да пече различни видове храна, от риба и месо, до различни видове зеленчуци и всичко това, без да е необходимо да използвате мазнина.

Ако обичате да готвите предимно на скара и имате нужда от бърз, мощен и качествен тостер, Russell Hobbs 17888-56 може да бъде чудесен вариант за вас.

2. Сандвич тостер Breville Panini VST071X-01

Сандвич тостер Breville Panini VST025X-01
Сандвич тостер Breville Panini VST025X-01
Към Офертата

Има потребители, които оценяват този модел като най-добрият тостер за сандвичи. Керамичното му покритие, което с качествата си ще ви представи възможността за използването му като скара. Също както печене на храни с по-деликатни текстури, като разни теста например.

Модела има вертикална система за съхранение, която значително ще ви улесни, освен това има специално отделение за кабела. Капакът му има регулируеми панти, които позволяват адаптиране към дебелината на храната, която се готви.

Външната обвивка на Breville Panini VST071X-01 е с елегантно покритие от неръждаема стомана, което е много естетично и устойчиво. Дръжката му има термоизолатор, който не позволява да се нагрява от горещия тостер.

Тъй като е с керамично покритие, този модел може да готви с 20% по-бързо от обикновените тостери. Благодарение на този материал плочите са по-устойчиви на драскотини и много по-издръжливи.

Breville Panini VST071X-01 е модел с мощност 1000 вата, и въпреки че изразходва повече електричество, той е практичен и много лесен за използване. Има 2,5 килограма тегло и размери 35.2 х 32 х 13.8 сантиметра.

Този тостер за сандвичи Breville е тип панини и има капацитет за два сандвича или големи порции храна с различен начин на готвене. Тъй като плочите му са с керамично покритие, за използването му не е необходим никакъв вид мазнина.

Той има бутон за захранване, който има удобна позиция, така че можете да го включвате без проблеми, което прави използването му много удобно.

Моделът е идеален за тези, които търсят перфектни резултати в текстурата на храните на скара, а също така запазват здравословния си характер. Тези резултати могат да бъдат постигнати само с керамичен тостер за сандвичи.

3. Тостер за сандвичи 3 в 1 Tefal Snack Time SW342D38

Тостер за сандвичи Tefal Snack Time 3 в 1
Тостер за сандвичи Tefal Snack Time 3in1 SW342D38
Към Офертата

Производителя Tefal винаги предлага уреди, които са сред тези с най-високото качество на пазара. 

Затова ние вярваме, че тази марка тостер за сандвичи може да е най-добрия според вашите нужди.

Този модел е с изключителен вид, практичен е и много издръжлив. Външната му обвивка неръждаема стомана и има система за съхранение във вертикална позиция, която улеснява съхранението му. Той също има електрическа мощност от 700 вата.

В Tefal Snack Time има индикаторна светлина, която ще ви показва кога плочите са достигнали нужната температура. В допълнение към това, плочите се отстраняват много лесно и позволяват поставянето им в съдомиялна машина.

Едно от нещата, които най-много допадат на потребителите на този тостер за сандвичи , че всъщност е 3 в 1, тъй като има три вида различни плочи с незалепващо покритие, които са лесно заменяеми сандвичи, гофрети и скара. Те са много практични, понеже ще ви позволят да различавате текстурите и ароматите на различните видове храни.

Той има заключваща система, която можете да използвате без никакви проблеми, което прави използването му много удобно.

Ако обичате да експериментирате в кухнята, този тостер за сандвичи вероятно ще е много ефективен за вас. Трите вида плочи могат да ви дадат най-голямото разнообразие от възможни ястия за приготвяне и безкрайни текстури и аромати.

4 . Сандвич тостер Blaupunkt SMS601

Сандвич тостер Blaupunkt SMS601
Сандвич тостер Blaupunkt SMS601
Към Офертата

Blaupunkt SMS601, има абсолютно практичен и издръжлив дизайн. Плочите му са направени с незалепващо покритие, а външният му капак е от инокс. 

Също така има гумени крачета, които му помагат да стои стабилно върху кухненския плот.

Въпреки че плочите имат капацитет за два сандвича, този модел тостер за сандвичи е един от най-практичните, които съществуват. Той е много малък и лесен за транспортиране. Теглото му е 2,3 кг а различните плочи ще ви позволят да го използвате за сандвичи, гофрети или скара.

Консумацията му на електричество е 700 вата, което е средната стойност на повечето модели на пазара. Освен това има индикаторна светлина, което улеснява задачата на хора, които са способни да забравят включен уреда.

Един от положителните страни на Blaupunkt SMS601, е че плочите са лесни за премахване и изключително лесни за почистване.

Ако харесвате иновативен дизайн, качество и устойчивост, и се нуждаете от повече функции като сандвичи, гофрети и скара тогава Blaupunkt SMS601 , можете да е перфектния модел за вас.

5. Тостер за сандвичи Breville Panini VST025X-01

Тостер за сандвичи Breville Panini VST025X-01
Тостер за сандвичи Breville Panini VST025X-01
Към Офертата

Когато търсите да купите добър тостер за сандвичи, е почти невъзможно да не харесате нито един модел. Breville VST025X-01 е прекрасен вариант за хората, които обичат препечени на скара храни и тези, които изискват определено качество на уредите.

Този модел не заема твърде много място, може да се съхранява почти навсякъде, защото е изключително тънък и има  зоната за съхранение на кабела.

Breville VST025X-01 е един от мощните модели, които можете да намерите на пазара, тъй като е с мощност 1000 вата, което му помага да загрява почти мигновено.

Този модел на Breville не изглежда твърде просторен, когато се гледа отвън. Въпреки това, общия му размер е 28.1 х 31 х 9,4 см.

Външната страна на сандвич тостера е неръждаема стомана, което го прави напълно устойчив и много издръжлив. Освен това, той има подвижен и заключващ се капак, което му осигурява много повече сигурност.

6. Тостер за сандвичи Tefal Croc Time SM193D34

Тостер за сандвичи Tefal Croc Time SM193D34
Тостер за сандвичи Tefal Croc Time SM193D34
Към Офертата

Не е нужно да похарчите прекалено много пари, за да купите модел, който ви позволява да се насладите на вкусни сандвичи. Както можете да видите, в случая той е и марков, което дава сигурност за качество.

Tefal Croc Time има модерен дизайн, който ще направи кухнята малко по-модерна. Ето защо може да бъде добър вариант да го държите на плота, ако нямате много неща в кухнята си.

Качеството на този тостер за сандвичи е много добро, с добра мощност, следователно след няколко минути сандвичът е готов за консумиране.

Разбира се, поради големината му, не можете да направите различни неща освен два сандвича наведнъж.

Но ако търсите уред само за приготвяне на сандвичи лесно и бързо, този тостер е опция, която трябва да вземете предвид.

Какво е тостер за сандвичи?

Това е уред, който има две незалепващи плочи, между които се слага суров сандвич. При загряването на плочите чрез електрически нагреватели, сандвича се изпича с прекрасен златист загар. Както казахме, тези плочи са незалепващи, което предотвратява залепването на храната към тях. Но въпреки това нашия съвет е да се слага малко масло, което помага за дългия живот на тостера.

Този уред се отличава с бързото препичане на сандвича, това е доста лесен и практичен процес, поради което повечето модели имат температурен индикатор, така светлинен сигнал ще ни уведоми кога можем да поставим сандвича или когато трябва да го извадим.

Ръководство за купуване на тостер за сандвичи

Каквато и марка тостер за сандвичи да изберете, има няколко неща, които трябва да проверите, преди да направите окончателния си избор.

Регулиране на температурата

Може да ви звучи глупаво, но има много сандвич тостери, които нямат контрол на температурата, принуждавайки хората да бдят над храната, която готвят. Затова, ако смятате, че тази функция ще ви е от полза проверете дали можете да контролирате топлината.

Размерът на скарата

Много сандвич тостери подвеждат с доста широката си външна част, но вътрешният капацитет на плочите е доста малък. Това също трябва да вземете под внимание при избора си.

Лесно почистване

Понеже при повечето модели, който се продават на пазара плочите не се свалят, трябва да се уверите, че е произведени от материал, който позволява лесно и бързо почистване.

Как работи тостера за сандвичи?

Въпреки че основната функция на сандвич тостерите е именно да пекат филийки прилепнали и че класическите модели, които знаем от детство имат тези разделителните триъгълници, в момента има модели, които могат да предложат много повече.

Един от видовете, които са най-много на мода е сандвич тостер 3 в 1, които основно се различава с това, че има възможност за смяна на няколко вида плочи. С възможност за приготвяне на сандвичи, гофрети и скара.

Тостер сандвич комбиниран 3в1 UNOLD
Тостер сандвич комбиниран 3в1 UNOLD
Към Офертата

Какви са предимствата на тостера за сандвичи?

Производителите на тези електрически уреди са решили да постигнат напредък, създавайки добри продукти, които ще увеличат алтернативите на вашето готвене, добавяйки възможности като незалепващи и сменяеми плочи, идеални за гофрети или по-сложни ястия като печено месо или зеленчуци.

Също така, много от тези кухненски помощници имат автоматични функции за безопасност, които предотвратяват изгарянето на храната. Освен това те изключват тостера веднага щом достигне максималната температура, без да изоставят процеса на готвене.

Всички тези особености взети заедно правят сандвич тостера любим уред във всеки дом. 

Сега ще ви представим предимствата, предлагани от тостера за сандвичи:

 • Защитните му модули предотвратяват изгарянето на храната.
 • Винаги е лесно преносим, така че можете да го преместите навсякъде.
 • Размерът му е удобен и практичен.
 • Лесен е за използване, те няма да имате трудности при използването на сандвич тостер, понеже дори и дете ще се справи без проблем.
 • Отлична производителност, която няма да остави сандвича или храната неизпечени.
 • Много тостери за сандвичи имат метален корпус на кабела и термоизолирани дръжки.
 • Лесно съхранение, поради малките си размери лесно се съхранява във кухнята ви или където и да е другаде в къщата.

Без съмнение, това е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите, ако обичате да приготвяте храна вкъщи. Всеки би се изфукал с апетитна закуска, поднесена с оригиналност на гостите си.

Как да използвате тостер за сандвичи?

Първото нещо, което трябва да направите, преди да използвате един от тези уреди, е да приготвите сандвич, който искате да изпечете.  След това следвайте стъпките, които са много лесни и прости:

 1. Включете тостера: Още докато правите сандвича си, можете да включите уреда, така че да загрее.
 2. Поставете сандвича: Когато плочите за сандвич загреят (температурния индикатор ще свети зелен цвят), ще е идеалното време да сложите сандвича да се пече. Оставете го за няколко минути, докато забележите, че изпечен до толкова, колкото желаете. Някои хора харесат по-малко или повече препечен да е сандвича, това вече зависи от вкуса на всеки човек.
 3. Приготвяне на няколко сандвича: Ако ще приготвите няколко сандвича, трябва да внимавате тостера ви да не изключва автоматично, някои модели имат тази функция. В този случай, ще трябва да изчакате да се загрее отново.
 4. Изчакайте да изстине: Когато свършите с използването на сандвич тостера, изчакайте около 10, 20 минути уредът да се охлади и след това го почистете. Имайте предвид, че това е задача, която трябва да се извърши много внимателно.

Трябва да знаете, че този уред представлява опасност от изгаряне, така че трябва да го използвате разумно.

Как да изберем най-добрия тостер за сандвичи? 

Повечето домакинства имат добър сандвич тостер, тъй като това е наистина полезен уред в кухнята, особено ако сте любител на сандвичите. Ако все още нямате или искате да си купите нов, тогава тук ви оставяме няколко съвета, за да можете да изберете най-добрия тостер за сандвичи.

Първо е важно да видите размера на тостера за сандвичи. Повечето от модерните модели не са много големи и ви позволяват да приготвите два сандвича едновременно под формата на триъгълници или просто грил преса. Тези са идеални за четири членни семейства, но ако семейството ви е голямо, трябва да си купите тостер, с който ще можете да печете поне четири наведнъж. По този начин можете да направите приготвянето им много по-бързо.

Ако пък сте от онези хора, които не харесват хляб за сандвичи, тогава вие трябва да си купите по-голям модел, който ще ви позволи да приготвите с всякакъв вид хляб, независимо дали са питки или франзела.

Също така е важно да проверите повърхността, по-специално, съветвам ви да си купите сандвич тостер с незалепваща повърхност. 

По този начин вие не само ще попречите на сандвичите да залепват, но и няма да има нужда от сериозно стъргане при почистването. Можете да намерите такъв тип повърхност и при евтините модели, така че няма да е толкова трудно да намерите модел, който има това качество.

Помнете, че колкото по-добре е почиствате тостера, толкова по-дълг ще е животът му. Ако не го почистите правилно, ще видите как уредът ще се влошава и влошава, докато не започне да се нагрява повече и не след дълго ще трябва да го смените с нов. 

Ако искате сандвич тостера да издържи дълго време, най-добре е да го почистите старателно след всяка употреба.

Друго което трябва да проверите много добре, е начина на захващане, който има. Не само да можете да го преместите от едно място на друго без никакви усложнения, но и да го отворите и затваряте без да се изгаряте. 

Най-добрия е да има термоизолирани дръжки, по този начин ще се насладите спокойно на използването му, без да се страхувате от изгаряне. Разбира се, трябва да бъдете много внимателни, когато го отваряте, защото останалата част от уреда ще гореща.

Друго, което трябва да вземете предвид е регулируемият термостат. Много от тостер моделите нямат тази опция, само скъпите модели я предлагат. Основното предимство на това е, че можете да контролирате температурата, за да постигнете оптималното изпичане. 

Това обаче няма как да го правите с евтините модели, но ако имате необходимия бюджет, тогава потърсете модел с регулатор на мощността.

По същия начин е важно тостера да има сигнализираща лампа, тъй като чрез нея ще можете да разберете дали уредът е включен и дали е достигнал необходимата температура. Някои модели имат функцията да издават сигнал, когато храната е готова.

Когато трябва да съхранявате тостера за сандвичи във вертикално положение, е важно той да има предпазна ключалка. По този начин ще предотвратите отварянето му без ваше желание.

 Н забравяйте, че никога не го прибирайте, когато още е горещ, оставете го да се охлади напълно. Нали не искате да го развалите и да повредите други уреди или предмети, които евентуално биха могли да са шкафа.

Кой сандвич тостер трябва да купя?

Като цяло има два вида тостери за сандвичи, първият е стандартният, който е с триъгълните форми. Другия тип е грил преса, който е идеален за приготвяне на панини и други храни, включително меса и зеленчуци. 

Сега може да се чудите кой тостер за сандвичи да купите или от кой имате нужда. Е, тук ви показваме най-добрите уреди и тези, които трябва да купувате повече.

 • Класически тостер за сандвичи: Това е устройството, което има квадратни или триъгълни форми на плочите, които пекат сандвичите. Капацитета им е за два сандвича едновременно, имат малки размери и са лесно преносими, така че размерът им е много удобен. Този тип са препоръчителни за всяко семейство, което ще се наслади на вкусни закуски.
 • Тостер за сандвичи тип грил: Този вид е идеален не само за хляб за сандвичи, но и за всякакъв друг хляб, но също можете да го използвате като скара за печене на зеленчуци, месо и др. Този електрически уред също има достатъчно място за приготвяне на най-малко два сандвича, така че е алтернатива, която трябва да разгледате.

Съществуват обаче по-специфични характеристики на най-добрите тостери за сандвичи на пазара.

Дизайнът, теглото, индикаторните светлини и мощността измерена във ватове са фактори, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате един от тези уреди. 

Какво трябва да имате предвид, когато купувате тостер за сандвичи?

Избирането на модела, който най-добре ще отговаря на вашите нужди, не е лесна задача, но има някои важни фактори, които трябва да вземете предвид, преди да направите новата си покупка.

За да вземете правилното решение и да купите най-добрия продукт ще споменем най-важните неща:

Производителност

При традиционните тостери за сандвичи мощността може да достигне до 1400 вата, но при тези грил тостерите могат да варират между 760 вата и 1400 вата. В този случай препоръчваме да закупите модел, който консумира най-малко енергия, по този начин няма да получите неприятно висока сметка за ток.

Дизайн

Има сандвич тостери с различен дизайн, но повечето от тях са бели, черни или сиви, устойчиви са и имат формата на чанта, така че можете да ги транспортирате много лесно. Някои модели включват система за съхранение на кабела и LED крушки. Също така трябва да вземете предвид, че тостера има защитна система, това ще предотврати губенето на топлината по време на готвене, така дори вашето ястие ще бъде готово по-бързо.

Допълнителни функции

Много производители на тостери за сандвичи са избрали да включат и други функции като няколко вида плочи, качество, което увеличава възможностите. Така ще можете да избирате между плочи за сандвичи или гофрети. 

Можем да кажем, че по-мощните тостери за сандвичи са развити до толкова, че можете да ги използвате като електрическа скара, защото приготвянето на месо не е проблем за тях. И в същото време можете да ги използвате просто като тостер за хляб.

Гаранция

Това зависи най-вече от производителя, обикновено е между три месеца и две години. Вземете това предвид, тъй като ако имате проблем с уреда, ще можете да изискате безплатен ремонт.

Цена

За щастие тук говорим за много евтин уред, ако го сравним с други. В момента на пазара тостер за сандвичи от 25 до над 500 лева.

Материали 

Най-често тези уреди са произведени от пластмаса и неръждаема стомана. Препоръчваме ви да изберете модел от неръждаема стомана, тъй като те са по-устойчиви и издръжливи, но ако си харесате пластмасов, уверете се, че той да е по-мощен, така че неговата продължителност да е по-дълга.

Скъп или евтин тостер за сандвичи?

Според своите функционалности, всички тостери за сандвичи изпълняват една и съща цел, но в зависимост от марката, модела, качеството и допълнителните функции, цената варира.

Не искам да кажа, че най-евтините са с лошо качество, но другите имат повече предимство, което с течение на времето ще бъде от полза, което е важен фактор този тип инвестиция.

 • Евтин тостер за сандвичи: Това е вид ефективен уред с основни функции за препичане на хляб от двете страни, неговия дизайн не е толкова привлекателен, но е полезно, когато имате такъв тостер у дома.
 • Тостер за сандвичи с добро качество: с малко по-изискан вид, изпълнявайки функциите си бързо и има повече място за добавяне на сандвичи,месо и други различни храни.

Къде мога да купя тостер за сандвичи?

За повечето хора е абсолютно необходимо да имат сандвич тостер вкъщи, тъй като включва няколко функции, които помагат за приготвянето на закуска, обяд или вечеря. Поради тази причина много от тези хора се обръщат към големите вериги, както и към голям брой съществуващи интернет магазини, където може да намерите намаления и изгодни оферти, и най-важното да направите своите покупки от комфорта на вашия дом.