Най-добрите волани за игри, които ви карат да чувствате адреналина

Ние сме любители на добрите видеоигри, ето защо дълго време тестваме голямо разнообразие от евтини волани за игри и честно казано, имахме останахме много разочаровани. Първият модел, който използвахме няколко седмици по-късно открихме, че някои компоненти са изгорели. Но това беше твърде евтин модел.

Друг проблем, който имахме с още няколко, които опитахме, беше, че те се износиха бързо и воланът застана на една страна. Те също прегряват, губят чувствителност и с времето започват да реагират много бавно. Един от тях също се предлагаше с няколко бутона, които създаваха проблеми и предавките му бяха много шумни.

Знаем също, че много от вас са имали много лоши случки купувайки модели от производители, които са твърде евтини и не предлагат качествено или добра гаранция.

Какво е волан за игри?

Ако искате да избегнете всички тези проблеми, трябва да потърсите модел, който предлага обратна връзка, с който можете да уловите усещанията на пътя, сякаш наистина шофирате. Можете също така да усетите съпротивлението, както при воланите на автомобилите.

Освен това, ако обичате състезателни компютърни игри или се състезавате на конзола, ще ви е необходим модел от около 13 инча, защото те изискват по-малко движения при завоите.

 Ако е за други видове компютърни игри като симулатори на камиони, тогава по-големите модели са по-добри, защото позволяват по-драстични завои. 

Ако воланът се предлага с педали, важно е да можете да регулирате чувствителността към налягането на педалите, както и височината и положението. Друго важно нещо, който трябва да търсите при избора на волан е съвместимостта му с различни платформи като компютри, Xbox и PS4.

В следващото сравнение ще намерите това и много повече.

1. Волан за PS4 HORI APEX

Оптимизиран за вашия PS4

Волан HORI APEX за Playstation 4, PC
Волан HORI APEX за PS4, PC
Към Офертата

Първото нещо, което се откроява от този модел, освен с атрактивния си и модерен дизайн, е фактът, че той има официален лиценз за PS4 и Pro версията, така че имате гаранцията, че той ще работи перфектно. Този волан използва система с двигател без четки, която позволява бързи и прецизни завои.

Освен това има завъртане на волана до 270º и макар да не включва педали, той е съвместим с маркови модели, различни лостове и ръчни спирачки.

2. Волан за игри Thrustmaster T300 RS

Пълен и удобен вариант

Волан Thrustmaster T300 RS
Волан Thrustmaster T300 RS
Към Офертата

Ако се наслаждавате на състезателните игри на различни конзоли, то този волан за игри е съвместим с компютър и PS3 и PS4. Също така идва с официален лиценз за PlayStation. 

Той се предлага с функция за обратна връзка и мотор без четки от индустриален клас.

Система с двоен колан 1080 ° осигурява супер гладка и тиха обратна връзка с невероятно отзивчиви, реалистични ефекти на сила.

Волана е с диаметър 28 см покрит от висококачествена гума и тегло от 1,2 кг за по-реално усещане. Включва също 13 бутона за действие, функция за смяна на предавките и метални педали за геймърите, които искат най-реалистичното изживяване.

3. Волан Logitech Driving Force G29

Един от най-търсените

Волан Logitech Driving Force G29
Волан Logitech Driving Force G29
Към Офертата

Тук говорим за един от най-добрите волани за игри от небезизвестния производител Logitech. Има много мнения на потребители, които го смятат за висококачествен и удобен, защото се предлага с педали и защото идва с много бутони и функции. Освен това, той е съвместим с Windows, PS3 и PS4 и се свързва чрез USB 2.0.

Logitech Driving Force G29 включва обратна връзка на силата, безшумен двигател и предавки, превключватели на предавките от неръждаема стомана, разположени зад волана и LED светлини за оборотите, за да направи смяната на предавките по-прецизна и лесна. Педалът на спирачката е нелинеен, волана е изработен от неръждаема стомана и ръчно зашита кожа. Той има въртене до 900º и е съвместим с кабини за симулация.

4. Thrustmaster TX RW Ferrari 458

За потребителите на Microsoft

Волан Thrustmaster TX RW Ferrari 458
Волан Thrustmaster TX RW Ferrari 458
Към Офертата

Вече видяхме няколко модела за PlayStation 4 и дойде време за този волан за игри Thrustmaster TX RW Ferrari 458, официално лицензиран за компютри с Windows и Xbox. Направен е от метал и ръчно зашита кожа и има механизъм, който предотвратява триенето и помага за по-добрата му работа.

Той включва набор от 2 педала с регулируемо съпротивление, точно, гладко и много реалистично въртене без забавяне. Регулируем ъгъл на въртене от 270 ° до 900 °.

Предлага се с вътрешна памет, обратна връзка и безчетков мотор.

5. Волан за игри Logitech G920

Висок дизайн и качество

Волан Logitech Driving Force G920
Волан Logitech Driving Force G920
Към Офертата

Ще разгледаме още един волан за игри от Logitech, който не включва лост, но който е съвместим с Xbox и PC. Волана за игри G920 се характеризира с обратна връзка към два двигателя и разнообразното и лесно управление.

Идва с комплект педали и е съвместим с много игри. Свързването става чрез USB 2.0 и е изработен от висококачествени материали като ръчно зашита кожа, алуминий и неръждаема стомана. Освен това въртенето е до 900º и е съвместим с други аксесоари, като 6-степенни лостове например.

6. Волан Tracer Drifter PC/PS2/PS3, Вибрация, Скоростен лост

Волан Tracer Drifter
Волан Tracer Drifter
Към Офертата

От началото на статията ви споменахме за евтините волани, но ако все пак бюджета ви не позволява купуването на по-горните модели Ви предлагаме този вариант, който можете да използвате на компютър PS2 или PS3.

Модела на Tracer Drifter е с 12 бутона и включва педали в комплекта си. Също така, въпреки че не е скъп, той има и 24 месеца гаранция, което е важно да се отбележи.

Надяваме се да сме ви били полезни в търсенето на волан за компютър или конзола, но ако все още не сте сигурни кой модел е подходящ за вас, направете сравнение между двата най-харесвани модела от вас. Това определено ще помогне за окончателния ви избор.