Най-добрите електронни кухненски везни

Кулинарията е едно изкуство. За да приготвите едно вкусно ястие или страхотен десерт, Вие не само трябва да притежавате талант, но и прецизно да следвате рецептите. За тази цел, всяка съвременна домакиня трябва да притежава кухненска везна.

Това устройство е абсолютно задължително, ако искате да постигнете добри резултати в кулинарията. Везната позволява да претеглим с точност всяка една съставка следвайки инструкциите в рецептата и по този начин редуцира до минимум възможността от грешки.

Кухненската везна е много полезна, лесна за използване и позволява смесването на много съставки в един съд. Това ще Ви спести излишно миене на съдове, както и безспорно ще съкрати времето за приготвяне.

Ако търсите да закупите везна, но не сте сигурни точно каква, в тази статия ще се опитаме да улесним избора Ви, като Ви запознаем с различни модели и полезни функции, на които трябва да обърнете внимание.

Съвети за закупуване на кухненска везна

На пазара ще намерите голямо разнообразие от кухненски електронни везни. За да изберете най-подходящата за Вас, трябва да обърнете внимание на тяхното качество, функционалност, цена и поредица от критерии, които везната трябва да притежава. Разгледайте възможно май-много модели и се спрете на този който най-много отговаря на изискванията Ви. За да вземете правилно решение обаче, обърнете внимание на следното:

  • Материалите използвани при производството ѝ, които трябва да бъдат не само трайни, но и лесни за почистване.
  • Максималното тегло, което може да бъде измерено. Това е изключително важно, затова уверете се че избраната от Вас везна има възможно най-голям капацитет. 3кг е добър избор.
  • Дизайн. Хубавата везна има нежен и стилен дизайн, изключително лека и компактна. Трябва да заема минимално място в кухнята Ви и да се почиства с лекота.
  • Видове измервания: Уверете се, че дисплеят може да превключва между килограми, литри, грамове или други измервания, ако те са Ви необходими. Някои везни дори могат да изчислят калориите.
  • Дисплей:  Той трябва да е с достатъчна големина, за да се разчита с лекота от всеки ъгъл. Препоръчително е да има осветление и функция за автоматично изключване. Това ще спести живота на батерията му.

Една качествена електронна везна ще служи в кухнята Ви дълги години. Поради тази причина търсете продукт с гарантирано качество и дълга гаранция. Уверете се, че купувате уред с прецизна точност на измерване.

Класацията ни за най-предпочитани електронни кухненски везни

След като имате ясна представа на какво да обърнете внимание при покупката, сега е време да Ви представим някои от най-добрите електронни кухненски везни според много потребителите и експерти в сектора . Това ще Ви позволи да ги сравните и да изберете най-добрия уред спрямо цена и качество.

1. Кухненска везна Star-Light Professional KSW-Pro1000, 5 кг, Бяла

Кухненска везна Star-Light Professional KSW-Pro1000
Кухненска везна Star-Light Professional KSW-Pro1000
Към Офертата

На първо място избрахме да ви покажем този модел зареди широката си популярност сред клиенти на онлайн магазина Емаг. Тази везна има изключително точна система за измерване, а едно от най-големите ѝ предимства е това, че може да измерва продукти с тегло до 5 кг.

Тази професионална везна разполага и с множество функции, които ще Ви помогнат да поддържате здравословен начин на живот. Освен нормалните измервания, тя може да изчисли количеството калории, мазнини, въглехидрати и протеини, с помощта на множество кодирани храни ( около 1000). Също така измерва и температурата.

Уредът е компактен с 1.89 “ LCD екран, стилен дизайн и лесен за почистване.

Можем да добавим, че везната работи с батерии и разполага с функция за автоматично изключване. Що се отнася до външните и характеристики, необходимо е също така да се отбележи, че тежи приблизително 500 грама и има размери от 220 х 153 х 20 мм. Размер, който позволява да се съхранява в някой ъгъл без никакви проблеми.

Ако търсите точна везна или пък сте любители на фитнеса и искате да контролирате теглото си, то този уред без съмнение е за вас. Най-хубавото е, че цената му също е напълно приемлива.

2. Кухненска везна Concept VK5710

Кухненска везна Concept VK5710
Кухненска везна Concept VK5710
Към Офертата

Следващата кухненска везна, която попада в нашия списък, е също широко предпочитан продукт на пазара. Тази сребриста везна, е изработена от неръждаема стомана* и има максимален капацитет на натоварване от 15 килограма, което не се среща често. Включва система за автоматично изключване и позволява автоматично изваждане на теглото на контейнерите, използвани при измерването. Последното е нещо, което може да бъде постигнато благодарение на функцията Тара.

Почиства се бързо и лесно, работи с батерии и ви позволява да сменяте режима на измерване от грамове в милилитри.  Също така разполага с индикатор за прекомерно натоварване, както и такъв който ще ви сигнализира, ако батериите се нуждаят от смяна.

Ако трябва да кажем нещо и за външния ѝ вид, то тя има изчистен и стилен дизайн, без много бутони и LCD екран с чисто осветление. Везната има размери от 216 х 176 х 15 милиметра и приблизително тегло 350* грама.

3. Кухненска везна Xavax Stella

Кухненска везна Xavax Stella
Кухненска везна Xavax Stella
Към Офертата

В случай, че търсите евтина цифрова кухненска везна, имайте предвид този модел. Той има две тегловни единици (грамове и милилитри), има лесен за четене LCD екран и може да измерва тегло до 5 килограма.

Направена от неръждаема стомана и работи с батерии, което ще Ви позволи да я използвате където пожелаете, стига повърхността да е равна. Уредът разполага и със функция за автоматично изключване, за максимален живот на батерията. Също така има стилен стилен, компактен дизайн с размери от 180 х 140 х 20 мм.

4. Кухненска везна Star-Light KSC-5827SS, 5 кг, Inox

Star-Light KSC-5827SS, 5 кг, Inox
Кухненска везна Star-Light KSC-5827SS
Към Офертата

В този списък, не бихме могли да пропуснем включването на този модел, който се откроява фундаментално с две неща: неговата точност, благодарение на факта, че е оборудван със сензори с висока прецизност и неговата изключително голяма платформа за претегляне. Друго голямо предимство е това, че включва и  голяма купа от неръждаема стомана, за още по голямо удобство.

Тази функционална везна разполага с LCD дисплей с големи цифри, автоматично изключване и функция Тара. Работи с помощта на 2 х 1.5V ААА батерии.

Този уред е на страхотна цена и може да измерва продукти с тегло до 5 килограма. Също така има размери 120 x 190 x 178 милиметра, което няма да заеме почти никакво място в кухнята ви.

5. Кухненска везна Star-Light Slim Touch KSRW-1815, 5 кг, Бяла

Star-Light Slim Touch KSRW-1815, 5 кг, Бяла
Кухненска везна Star-Light Slim Touch KSRW-1815
Към Офертата

За да завършим нашия списък, сме избрали една ефтина, но в същото време много добра везна, която е идеален избор ако разполагате с ограничен бюджет.

Този уред е много лек и тънък, с размери 185 х 185 х 15 мм и може да измерва продукти с тегло до 5 кг. Има функция Тара, автоматично изключване и работи с 3V литиева батерия (включена в комплекта).

С нейна помощ ще постигнете идеални резултати в кухнята, защото прецизното измерване на всеки един продукт е ключът към перфектното ястие. 

Поради компактния ѝ дизайн, тя може да се съхранява на всяко място. Освен това е наистина лесна за почистване

В заключение

Притежанието на везна за кухнята със сигурност не е толкова важно, колкото закупуването на хладилник или най-добрата съдомиялна машина, но ако обичате да готвите и приготвяте изкусителни десерти, то тогава напълно си заслужава тази минимална инвестиция.

Надяваме се нашият списък с най-добрите електронни кухненски везни е бил полезен за вас. Надяваме се информацията, която ви предоставихме е направила избора ви по-лесен и информиран.  Дано сте намерили продукта, който най-много отговаря на вашите нужди и финансови възможности и с помощта на който ще приготвите най-вкусните и изискани ястия и десерти за вашето семейство и приятели.