Най-добрите електронни кухненски везни

Готвенето е не само интуиция и вроден подарък, но също така изисква извършването на всяка от рецептите с подходящи измервания. И за тази цел е необходимо да имаме кухненска везна.

Това е устройство, което ни позволява да претеглим всички продукти, за да сме сигурни, че всяко ястие може да се получи с най-добър резултат, благодарение на това, че е приготвено с необходимите количества от всяка съставка.

Ако търсите да закупите везна от този тип прочетете съветите за закупуване. След това ще ви представим нашите препоръки, за да можете да си купите това, което ви е нужно, и това, което е най-подходящо за джоба ви.

Съвети за закупуване на кухненска везна

На пазара ще намерите голямо разнообразие от кухненски електронни везни. Затова е необходимо, за да направите най-добрата селекция, да разгледате поредица от критерии. Това са функции, които ще ви дадат възможност да намерите модела, който отговаря напълно на това, което ви е необходимо:

  • Материалите, с които тя е произведена, които трябва да бъдат не само трайни, но и лесни за почистване.
  • Максималното тегло, което може да бъде измерено.
  • Дизайн. Това означава, че трябва да има прост, функционален и лек външен вид. По този начин може да се използва с най-голяма лекота и комфорт в кухнята.
  • Не по-малко важен е фактът, че трябва да обърнете внимание и на единиците, които използвате за извършване на измерванията: килограми, лири, грамове. Освен това е възможно да има система, с която потребителят да избира единиците между няколко опции.
  • Да има екран с достатъчен размер и позволява да се виждат ясно цифрите, които съответстват на различните направени измервания.

Батериите, които изполозва; марката, и дори цената са отличителни белези, в които трябва да проверите преди да се сдобиете с перфектната кухненска електронна везна.

Сравнение на най-добрите кухненски везни

След като имате ясни представи на какво да обърнете внимание, когато правите покупката, е време да продължите да откриете кои са най-добрите електронни кухненски везни. По-специално, сред най-високо оценените от потребителите и експерти в сектора, особено важни са следните:

1. Кухненска везна Star-Light Optim Touch KSC-5437B

Кухненска везна Star-Light Optim Touch KSC-5437B
Кухненска везна Star-Light Optim Touch KSC-5437B
Към Офертата

В първата позиция на класацията е тази кухненска везна, която е най-продаваната в момента в онлайн магазина Емаг. Характеризира се с това, че може да измерва тегло до 5 кг и има много точна система за измерване.

Тя има 1.89 ” лесен за четене LCD екран с подсветка, оборудвана е с бутон, който преобразува тежестите, получени в различни мерни единици, има корпус от черно пласмаса три пъти по-устойчива от нормалната и нейният дизайн позволява лесното почистване.

Можем да добавим, че везната работи с батерии и че тя включва това, което е известно като опцията за автоматично изключване. Що се отнася до външните и характеристики, необходимо е също така да се установи, че тежи приблизително 500 грама и има размери от 220 х 153 х 20 мм. Размер, който позволява да се съхранява в някой ъгъл без никакви проблеми.

Тези, които вече я притежават у дома, подчертават полезността на нейния нулев бутон, който успява да избегне теглото на купата или контейнера, използвани за изчисляване на конкретен продукт.

2. Кухненска везна Concept VK5710

Кухненска везна Concept VK5710
Кухненска везна Concept VK5710
Към Офертата

Друга от най-добрите електронна кухненска везна, която може да се намери сега на пазара, е тази сребриста везна, която е изработена от неръждаема стомана*, тя може да поддържа максимално тегло от 15 килограма, включва система за автоматично изключване и позволява автоматично изваждане на теглото на контейнерите, използвани при измерването. Последното е нещо, което може да бъде постигнато благодарение на функцията Тара.

Почиства се бързо и лесно, работи с батерии и ви позволява да извършвате и измерване на обема. Това, без да се пренебрегва индикацията за прекомерно натоварване или слаби батерии.

Към всичко това можем да добавим своя LCD екран с чисто осветление, неговите размери от 216 х 176 х 15 милиметра и приблизително тегло 350* грама.

3. Кухненска везна Xavax Stella

Кухненска везна Xavax Stella
Кухненска везна Xavax Stella
Към Офертата

В случай, че търсите евтина цифрова кухненска везна, имайте предвид този модел. Той има две тегловни единици (грамове и милилитри), има лесен за четене LCD екран и може да тежи до 5 килограма.

Сред набор от функции, които също подчертава нейната точност, включва автоматично изключване. Направена от неръждаема стомана и работи с батерии. Без да се забравя, разбира се, функцията Тара, която се изключва автоматично или има размери от 180 х 140 х 20 мм.

4. Везна с купа Heinner HKS-5SS

Кухненска везна с купа Heinner HKS-5SS
Кухненска везна с купа Heinner HKS-5SS
Към Офертата

В този списък, не бихме могли да пренебрегнем включването на този модел, който се откроява фундаментално за две неща: неговата точност, благодарение на факта, че е оборудван със сензори с висока прецизност и неговата изключително голяма платформа за претегляне. Без да забравяме, разбира се, че включва и  купа от неръждаема стомана, която да претегли какви са течностите.

LCD с големи числа, автоматично изключване, функция Тара. Работи с помощта на 2 х 1.5V ААА батерии.

В случай, че се интересувате, трябва да знаете, че цената не е висока, може да измерва тегло до 5 килограма и е с размер 120 x 190 x 178 милиметра.

5. Кухненска везна MUHLER

Кухненска везна MUHLER
Кухненска везна MUHLER
Към Офертата

Една евтина кухненска везна е тази, която имате пред себе си като затваряне на нашия списък. 

Тежи около 100 грама, размерите и са 200 х 150 х 30 мм и може да измерва тегло до 5 кг. Има функция Тара, автоматично изключване и работи с 3V батерия (включена в комплекта).

Тези, които я притежават, подчертават точността на нейните измервания, лека е, има компактен размер, който ви позволява да я съхранявате навсякъде и е наистина лесна за почистване

Придобиването на везна за кухнята може би не е много висок разход, въпреки че със сигурност не е толкова важно, колкото закупуването на хладилник или най-добрата съдомиялна машина, обаче, ако обичате да готвите, може да дойде много добре.

Засега нашият списък с най-добрите електронни кухненски везни. Остава само това, че с цялата информация, която предлагаме, да започнете да обмислите за това, което според характеристиките и цената се вписва добре в това, което търсите. Помислете за това, сравнете изложените модели и решете. По този начин ще получите най-добрия помощник в кухнята, от който се нуждаете, за да приготвите най-изисканите ястия и десерти.