10 най-добри месомелачки

За да можете лесно да приготвите домашни колбаси ви предлагаме списък с най-добрите месомелачки. Ако не сте убедени, че каймата от супермаркета или месарския магазин е с добро качество, този тип домакински уреди ще ви осигурят сигурността на прясно и качествено смляно месо.

10 най-добри месомелачки за вашата кухня

Месомелачка StarLight MG-160BV, 1600 W Месомелачка StarLight MG-160BV, 1600 W Към Офертата
Месомелачка Heinner MG1500TA-BL, 1600 W Месомелачка Heinner MG1500TA-BL, 1600 W Към Офертата
Месомелачка Star-Light MG-120BW, 1400 W Месомелачка Star-Light MG-120BW, 1400 W Към Офертата
Алуминиева ръчна мелачка UMT Алуминиева ръчна мелачка UMT Към Офертата
Мелачка Heinner HMC-600AC, 600W Мелачка Heinner HMC-600AC, 600W Към Офертата
Чопър Gorenje S500GW, Мощност 500W Чопър Gorenje S500GW, Мощност 500W Към Офертата
Месомелачка Zelmer ZMM5580W, 2000W Месомелачка Zelmer ZMM5580W, 2000W Към Офертата
Месомелачка алиминиева ръчна Месомелачка алиминиева ръчна Към Офертата
Мелачка Bosch MMR08R2, 400 W Мелачка Bosch MMR08R2, 400 W Към Офертата
Мелачка Charm Heinner HMC-300BL, 300 W Мелачка Charm Heinner HMC-300BL, 300 W Към Офертата

Ръчна алуминиева мелачка UMT

Алуминиева ръчна мелачка UMT
Алуминиева ръчна мелачка UMT
Към Офертата

Започвам статията с качествена ръчна месомелачка за месо, която е много лесна за употреба. 

Нейната ръчна работа ще направи възможно използването й навсякъде, като в същото време няма да се налага да полагате почти никакви усилия, за да постигнете добър резултат, когато става въпрос за мелене на месото. Произведена е от добри материали и има система, която не позволява на машината да се движи, докато я използваме на плота.

И като допълнение, този модел се продава на много добра цена.

Месомелачка StarLight MG-160BV, 1600 W

Месомелачка StarLight MG-160BV, 1600 W
Месомелачка StarLight MG-160BV, 1600 W
Към Офертата

Ако искате добра машина за мелене на месо, този модел ще ви позволи да имате такава в замяна на наистина малка инвестиция.

Това е универсален и гъвкав модел, който ще ви позволи да смелите месото, дори ако е замразено, но все пак ви препоръчвам да го правите, когато се е поразмразило. Освен месото с тази мелачка за месо можете да мелите и други храни като риба, зеленчуци или плодове. Разбира се, когато се сменя храната е важно машината да се почисти добре, за да се избегне смесване на ароматите. Това е много лесна за използване малка машина, която ще ви служи вярно дълги години и мога да ви уверя, че винаги ще дава много добри резултати.

Месомелачка Heinner MG1500TA-BL, 1600 W

Месомелачка Heinner MG1500TA-BL, 1600 W
Месомелачка Heinner MG1500TA-BL, 1600 W
Към Офертата

Електрическа месомелачка с голяма мощност и висококачествени ножове. Като цяло е машина, която ще ви впечатли много. Трябва да знаете, че този модел има мотор с мощност от 1600w, което е предимство, защото е дълготраен и винаги дава много добри резултати.

В зависимост от вида на мелене, което искате да направите трябва да знаете, че ще трябва да поставите един или друг диск, така че можете да избирате между 3 различни решетки. Също така, включва специален аксесоар, който ни позволява да мелим домати и приготвяме най-добрия домашен сос за паста. 

Тази машина за мелене на месо от Heinner има хубав дизайн, но също така и е на добра цена. Фактори, които я правят добър конкурент на пазара.

Месомелачка Star-Light MG-120BW, 1400 W

Месомелачка Star-Light MG-120BW, 1400 W
Месомелачка Star-Light MG-120BW, 1400 W
Към Офертата

Star-Light е перфектната месомелачка, ако трябва да смелите голямо количество месо по много гъвкав начин. Тази машина има мощност от 1400 W и работи доста бързо. Можете да получите мляно месо за много кратко време, независимо дали е пилешко или телешко.

Включва специален аксесоар, който ни позволява да правим домашно приготвени колбаси по много прост начин. Машината мели много добре, въпреки че, както винаги се препоръчва, за да получите по-добри резултати е важно месото дамине през машината поне два пъти. По този начин ще се погрижите да смелите месото достатъчно фино.

Електрическа месомелачка Heinner HMC-600AC, 600W

Мелачка Heinner HMC-600AC, 600W
Мелачка Heinner HMC-600AC, 600W
Към Офертата

Този път ще ви представя една много проста, но пък перфектна месомелачка, ако искате да можете да мелите по малко количество месо вкъщи. Ако идеята ви е да мелите голямо количество месо, тогава заложите на други модели от този списък.

Тази мелачка има прост дизайн и малък размер, така че след като вече сте я използвали ще ви бъде лесено да я почистите и така ще спестите своето време. За да схванете идеята, има капацитет от 1.2 литра и мощност от 600w.

Чопър Gorenje S500GW, Мощност 500W

Чопър Gorenje S500GW, Мощност 500W
Чопър Gorenje S500GW, Мощност 500W
Към Офертата

Този избор ви дава възможност да мелите месото лесно и удобно. Също така, това е евтин но качествен модел, което означава, че е подходящ за повечето джобове.

Трябва да вземете под внимание модела, който можете да закупите е 500 вата и с капацитет от 500 милилитра. Включените ножчета са много добри, издръжливи и много остри, което означава, че използването на тази месомелачка ще бъде много функционално. В допълнение към месото можете да мелите и други храни като зеленчуци например.

Почистването е много просто. Трябва да разглобите, почистите и накрая да сглобите. Всичко това е много лесно и интуитивно.

Месомелачка Zelmer ZMM5580W, 2000W

Месомелачка Zelmer ZMM5580W, 2000W
Месомелачка Zelmer ZMM5580W, 2000W
Към Офертата

Ако винаги сте искали да имате машина за мелене на месо вкъщи като тези в месарницата, този модел ще ви хареса. Дизайнът му е много подобен макар, че всъщност размерът му е по-малък.

С този модел 2000w мощност, можете да смелите всякакъв вид месо по прост и бърз начин. Можете да правите домашни колбаси по ваша рецепта, което прави машината много пълноценна. За да постигнете това, ще трябва само да изберете диска, който подхожда на продуктите, който ще използвате за целта. И помнете, че е месомелачката е много лека, тежи само 5.6 кг. Можете да я преместите без проблеми, а меленето на месо е до 2.5 килограма на минута.

Ръчна алуминиева месомелачка

Месомелачка алиминиева ръчна
Месомелачка алиминиева ръчна
Към Офертата

Много добро качество на конкурентна цена. Истината е, че това е един от най-добрите модели, които можете да си купите днес. Той е много лесен за използване и резултатите, които ще получите ще бъдат много добри. Със сигурност, когато опитате тази ръчна месомелачка ще разберете, че сте направили добра покупка.

Това е много здрава машина, която е произведена за цял живот. Много добре имитира традиционните модели, които са използвани от няколко поколения. Голямата алуминиева шайба е пригодена за използване на ремък, с което може да бъде задвижвана с помощта на електромотор.

Мелачка Charm Heinner HMC-300BL, 300 W

Мелачка Charm Heinner HMC-300BL, 300 W
Мелачка Charm Heinner HMC-300BL, 300 W
Към Офертата

Един прост модел, но перфектен за мелене на различни видове продукти за много кратко време.

Работата му е много проста, просто трябва да натиснете надолу и машината ще започне да мели. Тук трябва да кажем, че има капацитет от 0,5литра и мощност от 300w.

Въпреки малкия си размер, месомелачката има много добри остриета, поради което мляното месо е много лесно за приготвяне. Единственият минус, който мога да кажа за модела е, че той има малък капацитет. Ако искате да мелите големо количество месо, ще трябва да го правите няколко пъти. Въпреки всичко този модел може да е достатъчен за ежедневните домакински нужди.

Мелачка Bosch MMR08R2 400 W

Мелачка Bosch MMR08R2, 400 W
Мелачка Bosch MMR08R2, 400 W
Към Офертата

Тук говорим за един от най-известните и най-завършени модели на пазара. Когато казвам, че това е един от най-известните, не го казвам, защото е от марката Bosch, а защото е месомелачка, която я показват по тевизионни предавания като Masterchef, което означава, че е силно препоръчителен модел, който всеки иска да има в своята кухня.

Най-търсената опция е капацитетът от 0,8 литра тъй като това е версията, използвана в добре познатата програма за готвене. Но ако този капацитет изглежда малък, можете да го купите и в 1.5 литра, като се има предвид, че в този случай дизайнът е различен.

Той разполага с мощен 400w мотор, което означава, че можете да накълцате месо или други храни като зеленчуци без проблеми. Без да забравяме, че е много лесна за почистване и най-важното, тази месомелачка е произведена с много качествени материали.

Не забравяйте, че включва диск за смесване на сметана или яйчен белтък.

Съвет за закупуване на месомелачка

Първото нещо, с което трябва да сте наясно е от каква месомелачка имате нужда, с по-голям или по-малък капацитет. В зависимост от количеството месо, което искате да мелите ще трябва да закупите малък или по-малко голям модел. Разбира се, трябва да проверите размера на мелачката за да сте сигурни, че купувате модел, за който имате достатъчно място за съхранение. Имайте предвид, че у дома няма да ви е необходима месомелачка толкова голяма, колкото тези в месарницата.

Следващото нещо, което ви препоръчвам да проверите е дали моделът ще може само да мели кайма или също ще можете да накълцате и други продукти, тоест мултифункционални модели. Лично аз препоръчвам този тип месомелачки, за да можете да купите модел, който да ползвате по всяко време за различни неща.

Вида на операцията е друг аспект, който трябва да се вземе под внимание, когато се опитвате да изберете добър модел месомелачка. Преди всичко трябва да сте наясно дали искате машината да работи ръчно или автоматично. В случай, че искате автоматичен модел, ще трябва да помислите каква система искате или задеистването чрез бутон или чрез натискане надолу. Има много възможности за избор.

За да бъде добре смляно месото, наистина е важно месомелачката да има добри остриета. Помнете, че тези остриета трябва да бъдат много остри и трябва да са много устойчиви, за да се постигат по-добри резултати при използването им.

В силата на месомелчката е важен и друг фактор, който я прави по-ценна. Никога не купувайте модел с ниска мощност, защото машината може да не е достатъчно мощна и де не може да мели по твърдите части от месото.

Не бива да забравяте да разгледате и няколко други аспекти, като марката или дали е лесна за почистване. Безопасността е друг точка, която трябва да се има предвид, особено ако не искаме да претърпим никакъв инцидент, докато използваме машината.

Евтини мелачки за месо

И ако искате да си  купите евтина месомелачка трябва да знаете, че с моделите, които ви представих в този списък, ще получите много добри резултати в замяна на много ниска цена. Нещо повече, ако поръчате онлайн, вие не само ще я купите на най-добрата цена, но ще имате много повече избор, преди на направите покупката.

Ако ви трябват и други кусненски уреди трябва да видите и списъка ни най-добрите блендери.